Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

KOLONEL BOCARI SULIOTI ANTISHQIPTAR KRYQTAR

Expand Messages
 • albertino rakipi
  Frashëri: Telinin e vranë grekët Një ndër pikat e fundit që Mbreti Zog i kërkon Mehdi Frashërit t ia sqarojë, është ajo e vrasjes së gjeneralit
  Message 1 of 2 , Apr 12, 2008
   Frashëri: Telinin e vranë grekët

   Një ndër pikat e fundit që Mbreti Zog i kërkon Mehdi
   Frashërit t'ia sqarojë, është ajo e vrasjes së
   gjeneralit italian Telini, i cili kryesonte Komisionin
   Ndërkombëtar të Kontrollit të Kufijve. Lidhur me këtë
   ngjarje, në përgjigjen e tij Mehdi Frashëri ka
   shkruar: "Komisioni i Kontrollit të Kufijve e kishte
   filluar punën e tij që përpara Luftës së Parë
   Botërore, por me fillimin e asaj lufte ajo punë u
   ndërpre dhe u la për më vonë. Pas mbarimit të luftës,
   u formua përsëri një komision tjetër i përbërë prej:
   gjeneralit italian Telini, kolonelit britanik Jails
   dhe kolonelit francez Ordillion. Ndërsa nga ana
   qeverisë shqiptare fillimisht u caktua Hil Mosi, por
   me qenë se ky dha dorëheqjen, në vendin e tij u emëru
   Dhimitër Berati. Pas kësaj, gjeneral Telini dhe
   Dhimitër Berati shkuan në Janinë për të marrë kontakt
   me autoritetet ushtarake greke, me qëllim që të
   plotësonin komisionin me delegatin grek. Si delegat
   grek ishte caktuar kolonel Boçari, i cili ishte një
   grek ekstremist dhe stërnip i suliotit të famshëm,
   Marko Boçarit. Me qenë se kolonel Boçari e
   konsideronte gjeneral Telinin si një mbështetës të
   Shqipërisë, vendosi që ta vriste atë. Për të vrarë
   Telinin, ai bashkëpunoi me një kriminel grek të
   arratisur që quhej Rexhei. Pas kësaj, banda që
   kryesohej nga Rexhei i zuri pritë dhe e vrau gjeneral
   Telinin, ndërsa ai po kthehej për në Shqipëri bashkë
   me përkthyesin e tij ortodoks që kishte me vete. Për
   të larguar përgjegjësinë politike, qeveria greke këtë
   vrasje ua ngarkoi shqiptarëve, dhe sipas versionit të
   tyre, ajo gjë kishte ndodhur për faktin se gjenerali
   italian kishte marrë pjesë në Luftën e Vlorës. Por ky
   version i tyre nuk ishte gjë tjetër veçse një
   gënjeshtër e shpifje e madhe. Pas kësaj qeveria
   italiane, nga raporti që kishte marrë nga Telini,
   kishte kuptuar se autoritetet greke në çdo mënyrë
   ishin shfaqur kundër gjeneralit, prandaj Musolini
   dërgoi një flotë në Korfuz dhe qeverisë greke i dha
   këtë ultimatum: "Qeveria greke menjëherë do të shkonte
   në flotën italiane që ndodhej në Pire dhe do të
   kërkonte ndjesë për ngjarjen e vrasjes të gjeneral
   Telinit". Gjithashtu, ajo i kërkoi edhe 50 milion
   franga si dëmshpërblim për njerëzit e vrarë. Mbas
   kësaj ngjarjeje, si delegat italian në Komisionin e
   Kontrollit të Kufijve, në vend të gjeneral Telinit, u
   emërua gjeneral Gazzera, dhe nga ana Shqipërisë, Mehdi
   Frashëri".


   GAZETA SHQIPTARE
   _____________________________________________________________________________
   Envoyez avec Yahoo! Mail. Une boite mail plus intelligente http://mail.yahoo.fr
  • lym dylyri
   Ore ne e dime Grekeirt dhe plehrat e tyre historikisht.Shikoni SALI Berishen DERRIN qe ka shit Shqiperine vetem per karrike dhe i dridhet zemra nga frika e
   Message 2 of 2 , Apr 14, 2008
    Ore ne e dime Grekeirt dhe plehrat e tyre historikisht.Shikoni SALI  Berishen DERRIN qe ka shit Shqiperine vetem per karrike dhe i dridhet zemra nga frika e grekerve dhe nga lidhjet e biznesit qe ka me ta,qe te votoj nji rezolute per ceshtjen Came.Ceshtja Came eshte mbrojtsja me e mire e Shqiptarise.Por ne e kemi trathtarin dhe Gomarin ne qeveri.Mendonvetem te haj bashke me femijet etij si i babzitur,pasi tani ka mundesi te perfitoj sa me shume Bariu i Tropojes.

    ----- Original Message ----
    From: albertino rakipi <albertinobe@...>
    To: bota-letrare@yahoogroups.com; Art-Cafe prane jush <art-cafe@...>; lidhja_came@yahoogroups.com; cameria@yahoogroups.com; albeuropa@yahoogroups.com; albemigrant@yahoogroups.com; albitalia-muslims@yahoogroups.com; alb-muslimstudents@yahoogroups.com; alb-muslimshkenca@yahoogroups.com; alb-muslimnews@yahoogroups.com; shqiperia@yahoogroups.com; kosova-imams@yahoogroups.com; mesazhi@...; ervinrakipi00@...; el_mariachi_be@...; angel 2503 <ngl2503@...>; nexhatib@...; s_bollati@...; xhemaliagim@...; edlira_xhemo@...; dalana_2003@...
    Sent: Saturday, 12 April, 2008 6:13:23 PM
    Subject: [cameria] KOLONEL BOCARI SULIOTI ANTISHQIPTAR KRYQTAR

    Frashëri: Telinin e vranë grekët

    Një ndër pikat e fundit që Mbreti Zog i kërkon Mehdi
    Frashërit t'ia sqarojë, është ajo e vrasjes së
    gjeneralit italian Telini, i cili kryesonte Komisionin
    Ndërkombëtar të Kontrollit të Kufijve. Lidhur me këtë
    ngjarje, në përgjigjen e tij Mehdi Frashëri ka
    shkruar: "Komisioni i Kontrollit të Kufijve e kishte
    filluar punën e tij që përpara Luftës së Parë
    Botërore, por me fillimin e asaj lufte ajo punë u
    ndërpre dhe u la për më vonë. Pas mbarimit të luftës,
    u formua përsëri një komision tjetër i përbërë prej:
    gjeneralit italian Telini, kolonelit britanik Jails
    dhe kolonelit francez Ordillion. Ndërsa nga ana
    qeverisë shqiptare fillimisht u caktua Hil Mosi, por
    me qenë se ky dha dorëheqjen, në vendin e tij u emëru
    Dhimitër Berati. Pas kësaj, gjeneral Telini dhe
    Dhimitër Berati shkuan në Janinë për të marrë kontakt
    me autoritetet ushtarake greke, me qëllim që të
    plotësonin komisionin me delegatin grek. Si delegat
    grek ishte caktuar kolonel Boçari, i cili ishte një
    grek ekstremist dhe stërnip i suliotit të famshëm,
    Marko Boçarit. Me qenë se kolonel Boçari e
    konsideronte gjeneral Telinin si një mbështetës të
    Shqipërisë, vendosi që ta vriste atë. Për të vrarë
    Telinin, ai bashkëpunoi me një kriminel grek të
    arratisur që quhej Rexhei. Pas kësaj, banda që
    kryesohej nga Rexhei i zuri pritë dhe e vrau gjeneral
    Telinin, ndërsa ai po kthehej për në Shqipëri bashkë
    me përkthyesin e tij ortodoks që kishte me vete. Për
    të larguar përgjegjësinë politike, qeveria greke këtë
    vrasje ua ngarkoi shqiptarëve, dhe sipas versionit të
    tyre, ajo gjë kishte ndodhur për faktin se gjenerali
    italian kishte marrë pjesë në Luftën e Vlorës. Por ky
    version i tyre nuk ishte gjë tjetër veçse një
    gënjeshtër e shpifje e madhe. Pas kësaj qeveria
    italiane, nga raporti që kishte marrë nga Telini,
    kishte kuptuar se autoritetet greke në çdo mënyrë
    ishin shfaqur kundër gjeneralit, prandaj Musolini
    dërgoi një flotë në Korfuz dhe qeverisë greke i dha
    këtë ultimatum: "Qeveria greke menjëherë do të shkonte
    në flotën italiane që ndodhej në Pire dhe do të
    kërkonte ndjesë për ngjarjen e vrasjes të gjeneral
    Telinit". Gjithashtu, ajo i kërkoi edhe 50 milion
    franga si dëmshpërblim për njerëzit e vrarë. Mbas
    kësaj ngjarjeje, si delegat italian në Komisionin e
    Kontrollit të Kufijve, në vend të gjeneral Telinit, u
    emërua gjeneral Gazzera, dhe nga ana Shqipërisë, Mehdi
    Frashëri".

    GAZETA SHQIPTARE

    ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
    Envoyez avec Yahoo! Mail. Une boite mail plus intelligente http://mail. yahoo.fr
    Yahoo! for Good helps you make a difference
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.