Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

KASOLLJA E XHA ALIUT (CIKLI POETIK CAMERIA)

Expand Messages
 • albertino rakipi
  SHKRUAN :ABEDIN RAKIPI E morra xha Aliun dhe pasi ja putha doren ju luta me ngutje : me fol per Camerine. I rrodhen lotet menjehere plakut flokebardhe dhe duke
  Message 1 of 2 , Apr 12, 2008
   SHKRUAN :ABEDIN RAKIPI

   E morra xha Aliun dhe pasi ja putha doren
   ju luta me ngutje : me fol per Camerine.
   I rrodhen lotet menjehere plakut flokebardhe
   dhe duke i fshire me tha :
   Barre te rende me ke lene o bir,
   po une do te flas qe ti mos ta harrosh kurre Camerine.
   11 vjet i pata kur greket shkallmuan deren,
   dhe babane e dy vellezerit i rrahen me kembe i
   shkelen,
   i lidhen burrat te kasollja pas shtepise,
   pastaj motren e nenen i terhoqen zvarre mes avllise.
   I leshuan qente e eger mbi to dhe ja grisen fustanet,
   une qaja dhe ulerija per gjemen qe zuri vatanet,
   pasi na lane ta gdhinim gjithe naten jashte ,
   ne mengjes i vune zjarrin vatres tone te lashte.
   Mua me rrahen dhe me thane te zhdukesha,
   me lote dhe gjak u ngjita ne koder te fshihesha,
   u fsheha mes shkurreve dhe shihja nenen e babane.
   Motren e cnderuan pa meshire dhe nenen e vrane,
   dhe pastaj si bisha shkuan te kasollja ku ishin te
   lidhur vellezerit me babane.
   Hidhnin thika nga larg me doren e djathte
   dhe si shenjester merrnin kembet e babait tim,
   shume thika kembet e babait i bene gjak me ngasherrim,
   ulerinte i ngrati dhe i lutej ALLAHUT me ze te larte,
   ja prene dhe gishtin dhe ja vodhen unazen e arte.
   Baba, vellezer e moter,
   i mbyllen te gjithe ne kasolle si rober,
   dhe pasi e lyen kasollen ma vaj i vune zjarr,
   dhe zjarri i kryqeve perpiu kasollen dhe te gjoret.
   Klithnin, ulerinin, qanin therrisnin Zotin,
   dhe fjala e fundit qe degjova ishte ska zot tjeter vec
   zotit te vertete dhe i derguari i tij eshte robi i
   vertete,
   ndersa una s'shikoja dot me se lotet mi qeruan syte.
   O zot o shpirt i perjetshem fali meshire,
   ndersa greket rreth e rreth kasolles qeshnin dhe
   therrisnin HELADHA, HELADHA, HELADHA, tha xha Aliu.
   U mbyt nga lotet xha Aliu sa edhe une
   ju luta zotit te me falte,
   qe ja lendova kujtimet,
   por fshehurazi edhe une u mbyta ne lote
   dhe i premtova xha Aliut qe sdo ta harroja kurre
   CAMERINE.   _____________________________________________________________________________
   Envoyez avec Yahoo! Mail. Une boite mail plus intelligente http://mail.yahoo.fr
  • lym dylyri
   Pse mos tia bejme Bollanos me shoke dhe familjes se tij edhe ne keto ? PSE ? ... From: albertino rakipi To:
   Message 2 of 2 , Apr 14, 2008
    Pse mos tia bejme Bollanos me shoke dhe familjes se tij edhe ne keto ? PSE  ?

    ----- Original Message ----
    From: albertino rakipi <albertinobe@...>
    To: bota-letrare@yahoogroups.com; Art-Cafe prane jush <art-cafe@...>; lidhja_came@yahoogroups.com; cameria@yahoogroups.com; albeuropa@yahoogroups.com; albemigrant@yahoogroups.com; albitalia-muslims@yahoogroups.com; alb-muslimstudents@yahoogroups.com; alb-muslimshkenca@yahoogroups.com; alb-muslimnews@yahoogroups.com; shqiperia@yahoogroups.com; kosova-imams@yahoogroups.com; mesazhi@...; ervinrakipi00@...; el_mariachi_be@...; angel 2503 <ngl2503@...>; nexhatib@...; s_bollati@...; xhemaliagim@...; edlira_xhemo@...; dalana_2003@...
    Sent: Saturday, 12 April, 2008 5:34:50 PM
    Subject: [cameria] KASOLLJA E XHA ALIUT (CIKLI POETIK CAMERIA)    SHKRUAN :ABEDIN RAKIPI

    E morra xha Aliun dhe pasi ja putha doren
    ju luta me ngutje : me fol per Camerine.
    I rrodhen lotet menjehere plakut flokebardhe
    dhe duke i fshire me tha :
    Barre te rende me ke lene o bir,
    po une do te flas qe ti mos ta harrosh kurre Camerine.
    11 vjet i pata kur greket shkallmuan deren,
    dhe babane e dy vellezerit i rrahen me kembe i
    shkelen,
    i lidhen burrat te kasollja pas shtepise,
    pastaj motren e nenen i terhoqen zvarre mes avllise.
    I leshuan qente e eger mbi to dhe ja grisen fustanet,
    une qaja dhe ulerija per gjemen qe zuri vatanet,
    pasi na lane ta gdhinim gjithe naten jashte ,
    ne mengjes i vune zjarrin vatres tone te lashte.
    Mua me rrahen dhe me thane te zhdukesha,
    me lote dhe gjak u ngjita ne koder te fshihesha,
    u fsheha mes shkurreve dhe shihja nenen e babane.
    Motren e cnderuan pa meshire dhe nenen e vrane,
    dhe pastaj si bisha shkuan te kasollja ku ishin te
    lidhur vellezerit me babane.
    Hidhnin thika nga larg me doren e djathte
    dhe si shenjester merrnin kembet e babait tim,
    shume thika kembet e babait i bene gjak me ngasherrim,
    ulerinte i ngrati dhe i lutej ALLAHUT me ze te larte,
    ja prene dhe gishtin dhe ja vodhen unazen e arte.
    Baba, vellezer e moter,
    i mbyllen te gjithe ne kasolle si rober,
    dhe pasi e lyen kasollen ma vaj i vune zjarr,
    dhe zjarri i kryqeve perpiu kasollen dhe te gjoret.
    Klithnin, ulerinin, qanin therrisnin Zotin,
    dhe fjala e fundit qe degjova ishte ska zot tjeter vec
    zotit te vertete dhe i derguari i tij eshte robi i
    vertete,
    ndersa una s'shikoja dot me se lotet mi qeruan syte.
    O zot o shpirt i perjetshem fali meshire,
    ndersa greket rreth e rreth kasolles qeshnin dhe
    therrisnin HELADHA, HELADHA, HELADHA, tha xha Aliu.
    U mbyt nga lotet xha Aliu sa edhe une
    ju luta zotit te me falte,
    qe ja lendova kujtimet,
    por fshehurazi edhe une u mbyta ne lote
    dhe i premtova xha Aliut qe sdo ta harroja kurre
    CAMERINE.

    ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
    Envoyez avec Yahoo! Mail. Une boite mail plus intelligente http://mail. yahoo.fr
    Yahoo! for Good helps you make a difference
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.