Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

OLSI,E DI....

Expand Messages
 • angel 2503
  OLSI,E DI....... E di.... buzeqeshjen tend S ia kthej me pranveres; As ngjyrat e shndritçme te jetes Nenes tende s ia kthej.... kurrsesi. Po shkruaj per ty
  Message 1 of 1 , Apr 9, 2008
                                                     OLSI,E DI.......
                                   
                                             E di....
                                                        buzeqeshjen tend
                                             S'ia kthej me pranveres;
                                             As ngjyrat e shndritçme 
                                                                      te jetes  
                                             Nenes tende s'ia kthej....
                                                                      kurrsesi.
                                             Po shkruaj per ty
                                             T'u flladis nostalgjine
                                             Versnikeve te tua
                                             Te bukura si zana
                                             Qe kashtisin ne legjenda
                                             Nderin e tyre
                                             Me njomshtine e nurit
                                                          te shpirtit tend fisnik!
   P.s Olsi Lasku,deshmor çam qe dha jeten ne mbrojtje te nderit te shoqeve te tij te klases.
   Marre nga libri me poezi:S'E KAM NXJERRE NE ANKAND CAMERINE te poetit dhe shkrimtarit bashkekohes çam,Kadri Ali
    
                                            AI I MBETI QYTETIT TE TIJ
   Ai i mbeti tashme qytetit.Simbol i se bukures.Personifikim i dhimbjes.Meshirim i shpirt madhesise qe aq shume e kerkojme tek njerezit qe na rrethojne e qe ne keto pese dekada politizimi te skajshem i zvetenuan natyrshmerine.Ai u be viktime e atij krimi te verber qe mbiu para dy vjetesh tek ne e kerkonte te flijonte qytetarine.Ai eshte vete shpirti i bukur i ketij populli,qe spontanisht beri rezistenc e s'la te triumfonte e liga.Ai u dha nje mesim te qytetarise ne demokraci(fatkeqesisht tragjik)te gjitheve me shpirtmadhesine e aktit.
   Vetem me keto te dhena,vajzat qe u shpetoi nderin e kuptojne per cilin flasim.Eshte Olsi Lasku,djaloshi çam 15vjeçar qe s'la qe ndonjera prej vajzave te Shkolles se Mesme Shkozet te kishte fatin e Ariana Progrit(e cila per te shpetuar nderin e saj u hodh nga dritaria e katit te katert te shkolles se mesme te fiskultures dhe mbeti e gjymtuar).
   Ja pse ato vajza mirenjohese per jeten kerkojne qe emri i tij,te mos mbetet vetem ne emertimin e shkolles,ato kerkojne te ngrihet nje obelisk per te,emri i tij ti vihet nje rruge,qe neser,kur te shetisin me femijet e tyre,t'u flasin atyre per nderin...per Olsin e bukur...
   Me kete kerkese bashkohen dhe bashkefshataret e tij çam qe ai i nderoi.Sigurisht,deshira e tyre do te plotesohet.Qyteti yne i lashte,siç flladitet nga flladi i detit,fisnikeron nga emri i mire i bijve te tij.
   Botuar ne gazeten "Cameria"e dates 24.04.1993 Kadri Ali
    
   JOANA ALI
   09.04.2008                                               

   __________________________________________________
   Do You Yahoo!?
   Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
   http://mail.yahoo.com

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.