Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

CAMET......TE URTE E FETAR!

Expand Messages
 • angel 2503
  Ne qytetin e Durresit,me rastin e bajramit te lumnueshem,Dega e shoqates Cameria,organizoi vizita ne shtepite e disa çaneve besimtare.Vizitat e para u bene
  Message 1 of 1 , Apr 9, 2008
   Ne qytetin e Durresit,me rastin e bajramit te lumnueshem,Dega e shoqates Cameria,organizoi vizita ne shtepite e disa çaneve besimtare.Vizitat e para u bene per protobajram.Ne shtepine e Rakip Azemit vetvetiu biseda shtjellohej rreth emrit te mire qe la pas i ndjeri Iljaz Azemi,burre i urte e patriot.Ne kortezhin funeber pa fund te te cilit moren pjese po aq çam dhe vendali.Perseri per protobajram shkuam ne shtepine e Hysen Merkos,te cilit i kish vdekur djali,Mehmet Merko.Gjate bisedes ne kete shtepi Hyseni permend me trishtim deshiren e te njerit per te ndertuar ne kodrat e Arapajt nje hotel <Sheraton>,ne kuzhinat e te cilit turisteve t'u servireshin gjelle karakteristike çame.Ne shtepine e Olsi Laskut,deshmorit 15vjeçar,bajrami i lumnueshem kish sjelle gjithçka,begati ne sofer,mireqenie,por s'kishte mundur te shqiste nga syte e nenes se tij trishtimin e boshllekut,qe ai la pergjithnje ne zemer.Gjate bisedes me nenen e Olsit u ndiem disi fajtor qe s'kishim mundur te benim diçka me shume per ta nderuar siç e meriton ky deshmor.Ne shtepine e Kasim Kupes,pas urimeve e gostise se zakonshme,biseda shkoi atje ku na dhembte te gjitheve,tek Cameria.U kujtua miqesia tradicionale midis myslimaneve dhe ortodokseve,u fol per pjesemarrjen e dyanshme ne festat e njeri-tjetrit.Rrefimet me interes te veçante te Kasim Kupes,si njeri prej çameve qe eshte larguar nder te fundit nga çameria,na deturuan ti mbajme shenim per ti botuar ne nje rast tjeter.Remzi Sulejmanin e Haxhi Havallin i gjetem duke u falur.Keta fetar te devotshem paten fatin e madh te shkonin ne Qabe.Kur na shtrenguan duart,pasi mbaruan ritin e tyre te shenjte,ne fytyrat e tyre paqja,siguria qe te fal besimi,rrezaton lumturi.Vizita gjithashtu u bene ne shtepite e Mulla Meros(Omer Dautit)nga Dolani,Nuri Bilalit nga Picari,Mulla Zenelit etj.
   Veçori e ketyre te treve qe permendem me siper eshte se ato jo vetem e kane mbajtur fene,por ne menyre te fshehte kane organizuar ceremoni fetare duke rrezikuar te arrestoheshin nga regjimi komunist.Vizita gjithashtu u bene ne shtepine e Shaban Osmanit e Shefqet Avdulit.
   Ne perfundim te ketyre vizitave te gjithe e ndiem se ky Bajram i lumnueshem perveç gezimit qe na fali,na beri dhe me te bashkuar me njeri-tjetrin ne çameve.
   Botuar ne gazeten "Cameria" e dates 27.03.1993 ne faqen 2
   marre nga libri "CAMERIA....SFIDE PRO PAQES" Kadri Ali
   Me respekt,J.Ali

   __________________________________________________
   Do You Yahoo!?
   Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
   http://mail.yahoo.com

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.