Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

ASKUSH S'E PRANON.....

Expand Messages
 • joana ali
  ASKUSH S E PRANON..... Eshte paradoksal qendrimi i sotem ndaj nesh i fqinjeve tane te jugut.Sa shpejt harruam qendrimin tone gjithnje te gjendshem karshi
  Message 1 of 2 , Apr 2, 2008
   ASKUSH S'E PRANON.....
   Eshte paradoksal qendrimi i sotem ndaj nesh i fqinjeve tane te
   jugut.Sa shpejt harruam qendrimin tone gjithnje te gjendshem karshi
   tyre.Ballkani ende nuk mund te nxjerr personalitete monumental si
   Martin Luther King,Mandela,Roza Parksi,Muhamet Ali,te cilet do te na
   mundesonin te njihnim me mire veten e si ballkanas,fqinj te
   hershem,ta shihnim njeri-tjetrin çiltersisht ne sy.Gjersa shfaqja ne
   gjirin e gjithsecilit popull te ballkanit te orfeve si Martin Luther
   King,Mandela,Roza Parksi,Muhamed Ali,fatkeqesisht eshte ende larg,te
   pakten te tentohet per nxitjen e permisave te ligjerimit te tyre ne
   nje te ardhme te afert.Mjaft me me hipokrizira qe s'arrijne te
   autosugjestionojne edhe vete ato qe i perserisin miliona here!
   Qyteterimi evropian qe po flladit dhe popujt e Ballkanit i flak me
   neveri nga vetja vrasesit.Askush sot s'e justifikon faktin qe ne nje
   dite me diell te urdherohet rrembimi i qindra femijeve motak nga
   duart e nenave dhe flakjen e tyre ne prush,te digjen te gjalle!Askush
   sot s'e justifikon çarjen me bajonete te barqeve te qindra grave
   shtatzena.
   Askush sot s'e pranon masakrimin e qindra pleqve dhe plakave!
   Askush sot se pranon te mbese pa denuar vrasesi sadist i 1900 çameve
   te pambrojtur!
   Askush s'e pranon te mbesi pa denuar çnderuesit e qindra grave e
   vajzave te pafajshme!
   Askush se pranon te mbetet pa denuar plaçkitesit e mijera shtepive te
   çamerve!
   Askush sot s'e toleron debimin me genocid aushvician te 28.ooo çameve.
   Askush sot se pranon qe protagonistet e kesaj tragjedie makaber te
   mos shkojne si te pandehur ne Tribunalin e Hages;kur ka nje emer te
   identifikuar si vrases!E ky stihi eshte Napoleon Zerva.
   Askush se pranon absurdin trondites qe ky kriminel te kete nje
   monument ne Gumenice,ne nje nga vendet ku kreu krimin,i makiazhuar me
   shenimin dekonspirues per nxitesit e tij:"O stratigos Napoleon
   Zervas,aphigos tis ethniqis antistasis E.DH. E.S 22.7.1942-15.2.1945"
   [Gjeneral Zerva udheheqes i rezistences kombetare].
   Ja pse lypet nga greket,demokratisht te evropianizuar,veçanerisht nga
   poetet,shkrimtaret,artistet;te gjithe anetaret e Lidhjes se
   Shkrimtareve te Greqise,qe para se te vendosin tufen mirenjohese me
   lule ne varrin e bashkeqytetarit tone,çamit paramithjot Ali
   Dino;kryetarit te lidhjes se shkrimtareve te greqise te para 60
   vjeteve,te kthjellojne veten e bashkekombesit e tyre me forcen
   perteritese te se vertetes se çamet jane e do mbesin miq te çdo
   populli ballkanas,edhe pse perjetesisht do te mbesin Shqiptare te
   kulluar.
   Ne intelektualet çame zgjidhjen e tragjedise se popullit tone,edhe
   pse ja faturojme vetes,e mbeshtesim tek sensibilizimi i gjithe
   opinionit te qyteteruar boteror,se zgjidhja e çeshtjes çame eshte
   sfide e qyteterimit pro paqes!
   DURRES,ME 04.08.2006 KADRI ALI

   02.04.2008 JOANA ALI
  • albertino rakipi
   Joana je gjeni dhe shkrimet qe sjell ne liste tregojne qarte boten e çdo çami dhe zemren çame mbushur me paqe dhe dashuri. Vazhdo keshtu se njerez si ti
   Message 2 of 2 , Apr 2, 2008
    Joana

    je gjeni dhe shkrimet qe sjell ne liste tregojne
    qarte boten e çdo çami dhe zemren çame mbushur me paqe
    dhe dashuri. Vazhdo keshtu se njerez si ti dhe si zoti
    Agim Xhemali me punen tuaj po nderoni gjakun e
    martireve tane ne çameri, te gjysherve tane qe enden
    pavarrosur neper shkurre dhe therrasin o bij na
    varrosni.

    --- joana ali <ngl2503@...> a écrit :

    > ASKUSH S'E PRANON.....
    > Eshte paradoksal qendrimi i sotem ndaj nesh i
    > fqinjeve tane te
    > jugut.Sa shpejt harruam qendrimin tone gjithnje te
    > gjendshem karshi
    > tyre.Ballkani ende nuk mund te nxjerr personalitete
    > monumental si
    > Martin Luther King,Mandela,Roza Parksi,Muhamet
    > Ali,te cilet do te na
    > mundesonin te njihnim me mire veten e si
    > ballkanas,fqinj te
    > hershem,ta shihnim njeri-tjetrin çiltersisht ne
    > sy.Gjersa shfaqja ne
    > gjirin e gjithsecilit popull te ballkanit te orfeve
    > si Martin Luther
    > King,Mandela,Roza Parksi,Muhamed Ali,fatkeqesisht
    > eshte ende larg,te
    > pakten te tentohet per nxitjen e permisave te
    > ligjerimit te tyre ne
    > nje te ardhme te afert.Mjaft me me hipokrizira qe
    > s'arrijne te
    > autosugjestionojne edhe vete ato qe i perserisin
    > miliona here!
    > Qyteterimi evropian qe po flladit dhe popujt e
    > Ballkanit i flak me
    > neveri nga vetja vrasesit.Askush sot s'e justifikon
    > faktin qe ne nje
    > dite me diell te urdherohet rrembimi i qindra
    > femijeve motak nga
    > duart e nenave dhe flakjen e tyre ne prush,te digjen
    > te gjalle!Askush
    > sot s'e justifikon çarjen me bajonete te barqeve te
    > qindra grave
    > shtatzena.
    > Askush sot s'e pranon masakrimin e qindra pleqve dhe
    > plakave!
    > Askush sot se pranon te mbese pa denuar vrasesi
    > sadist i 1900 çameve
    > te pambrojtur!
    > Askush s'e pranon te mbesi pa denuar çnderuesit e
    > qindra grave e
    > vajzave te pafajshme!
    > Askush se pranon te mbetet pa denuar plaçkitesit e
    > mijera shtepive te
    > çamerve!
    > Askush sot s'e toleron debimin me genocid aushvician
    > te 28.ooo çameve.
    > Askush sot se pranon qe protagonistet e kesaj
    > tragjedie makaber te
    > mos shkojne si te pandehur ne Tribunalin e Hages;kur
    > ka nje emer te
    > identifikuar si vrases!E ky stihi eshte Napoleon
    > Zerva.
    > Askush se pranon absurdin trondites qe ky kriminel
    > te kete nje
    > monument ne Gumenice,ne nje nga vendet ku kreu
    > krimin,i makiazhuar me
    > shenimin dekonspirues per nxitesit e tij:"O
    > stratigos Napoleon
    > Zervas,aphigos tis ethniqis antistasis E.DH. E.S
    > 22.7.1942-15.2.1945"
    > [Gjeneral Zerva udheheqes i rezistences kombetare].
    > Ja pse lypet nga greket,demokratisht te
    > evropianizuar,veçanerisht nga
    > poetet,shkrimtaret,artistet;te gjithe anetaret e
    > Lidhjes se
    > Shkrimtareve te Greqise,qe para se te vendosin tufen
    > mirenjohese me
    > lule ne varrin e bashkeqytetarit tone,çamit
    > paramithjot Ali
    > Dino;kryetarit te lidhjes se shkrimtareve te greqise
    > te para 60
    > vjeteve,te kthjellojne veten e bashkekombesit e tyre
    > me forcen
    > perteritese te se vertetes se çamet jane e do mbesin
    > miq te çdo
    > populli ballkanas,edhe pse perjetesisht do te mbesin
    > Shqiptare te
    > kulluar.
    > Ne intelektualet çame zgjidhjen e tragjedise se
    > popullit tone,edhe
    > pse ja faturojme vetes,e mbeshtesim tek
    > sensibilizimi i gjithe
    > opinionit te qyteteruar boteror,se zgjidhja e
    > çeshtjes çame eshte
    > sfide e qyteterimit pro paqes!
    > DURRES,ME 04.08.2006 KADRI ALI
    >
    > 02.04.2008 JOANA ALI
    >
    >    _____________________________________________________________________________
    Envoyez avec Yahoo! Mail. Plus de moyens pour rester en contact. http://mail.yahoo.fr
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.