Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Kiat Menolak Karyawan (in Javanese)

Expand Messages
  • IMade Sriardana
    Kiat menolak karyawan cara jawa……. Ini ada cerita, tapi pake Bhs Jawa. Alkisah di sebuah perusahaan besar di kawasan Keprabon, tengah melakukan beberapa
    Message 1 of 1 , Oct 1, 2005
    • 0 Attachment
      Kiat menolak karyawan cara jawa��.

      Ini ada cerita, tapi pake Bhs Jawa.

      Alkisah di sebuah perusahaan besar di kawasan
      Keprabon, tengah melakukan beberapa
      tes wawancara untuk " tidak" menerima calon
      karyawan baru. Tentu saja salah satu prasyaratnya
      adalah harus berbahasa EJD (Ejaan Jawa yang
      nDaksempurna)..

      Bagi yang tidak memahaminya nggih nuwun sewu�
      Boso Jawi, meniko�

      G : Kowe nduwe omah opo ora�..?
      A : Dereng�.
      G : Wah kowe ora iso ketompo nang kene
      A : Lho kok ngaten��..?
      G : Mengko kowe mesthi ngajukne utang nang
      perusahaan.
      A : Ah.. mboten, kok. Sak janipun tiyang sepuh kulo
      niku sampun sugih.
      G : Yo malah ora ketompo
      A : Lho kok ngaten�..?
      G : Mengko kowe kerjo mung nggo hiburan, nongkrang
      nongkrong ae.

      G : Kowe nduwe motor opo ora�.?
      B : Mboten.
      G : Ora ketompo
      B : Lho kok mboten ketampi?
      G : Mengko kowe mesthi njaluk bantuan kredit.
      B : Sak janipun gadhah, ning tasih ten kampung,
      gampil mangke kulo beto ngriki.
      G : Wah malah ra ketompo�.
      B : Lho kok ngoten�?
      G : Tempat parkire wis ra cukup.

      G : Kow� wis lulus sarjana tenan�..?
      C : Sampun, Pak�.
      G : Ora ketompo, k�n� iki gol�k sing SMA a�, luwih
      manutan lan b�n mbayar� murah
      C : Sak janipun kulo tasih badhe skripsi
      G : Malah ora ketompo�..
      C : Lho, kados pundi, tho�.?
      G : Mengko kow� kerjo mung ngetik skripsi, l�k wis
      lulus mesti gol�k kerjo neng perusahaan liyo.

      G : Kow� seneng guyon opo ora?
      D : Mboten pak, kulo serius y�n nyambut damel.
      G: Ra ketompo�..
      D : Waa��kok ngoten?
      G : Engko konco koncomu lan anak buahmu podho stress.
      D : Sak jan� nggih sekedhik sekedhik seneng guyon.
      G : Malah ora ketompo.
      D : Lho kok��
      G: Engko kow� mung email emailan sing lucu��.

      G : Kow� mau mr�n� numpak opo?
      E : Nitih mobil
      G : Kow� ora ketompo
      E : Sebabipun?
      G : Saiki BBM mundhak terus, mengko kow� njaluk
      mundhak bayar terus
      E : Wo, kulo wau namung mbonc�ng, kok
      G : Tambah ora ketompo
      E : Lho, lha kok � ?
      G : Mengko mung gaw�n� mbonc�ng mobil kantor.
      Ngrusuhi !

      G : Anakmu ak�h opo sithik?
      F : Kathah pak
      G : Kow� ora ketompo
      F : Sebabipun ?
      G : Nyambut gawemu ora jenjem, mung mikir gawe
      uanaaaaaak terus
      F : Lha wong namung anak adopsi, kok.
      G : Tambah ora ketompo
      F : Lho, lha kok � ?
      G : Gaw� anak wa� aras2en, opo man�h nyambut gaw�

      G : Kow� wis ngerti gaw�yanmu durung ?
      H : D�r�ng
      G : Kow� ora ketompo
      H : Sebabipun ?
      G : Arep nyambut gaw� kok ora ngerti gaweyan� ?
      H : Oo, n�k damelan niku mpun ngertos kok
      G : Tambah ora ketompo
      H : Lho, lha kok � ?
      G : Kow� rak mung arep keminter, to ?

      G : Kowe ngerti kahanan kantor k �n� durung
      K : D�r�ng
      G : Kow� ora ketompo
      K : Sebabipun ?
      G : Arep nyambut gaw � kok ora ngerti kantor� ?
      K : Wo, sekedhik2 mpun ngertos kok
      G : Tambah ora ketompo
      K : Lho, lha kok � ?
      G : Kow� senengan� ngudhal-udhal wewadi kantor, to?

      G : Kow� kerep loro ?
      M : Mboten
      G : Kow� ora ketompo
      M : Sebabipun ?
      G : Mesthi kerep mbolos, wong arang2 gering
      M : Wah, sakjanipun nggih asring
      G : Tambah ora ketompo
      M : Lho, lha kok � ?
      G : Kantor iki ora nompo karyawan pileren.

      G : Kow� biso main Intern�t?
      N : mBoten
      G : Kow� ora ketompo
      N : Sebabipun ?
      G : Perusahaan ora nompo wong BI (Buta Internet)
      N : Wah, sakjanipun nggih saged
      G : Tambah ora ketompo
      N : Lho, lha kok � ?
      G : Mesthi ora bakal nyambut gaw�, kak�han dolanan
      Internet, to? Ngent�k-entekk� pulsa !

      G : Kowe waras opo ora?
      O : Lha, kulo nggih waras to Pak.
      G : Ra ketompo��.
      O : Kenging nopo �..?
      G : Mengko kowe mesthi ora krasan neng kene.
      O : Niku rumiyin Pak, sakmeniko sampun rodo edan.
      G : Malah ra ketompo��
      O : Pripun to niki�.?
      G : Mengko aku duwe saingan���.


      --
      ---------------------------------------------------------------

      TechRaya Web Solution
      1. BlogMania! : 25Mb, 1 domain name
      -> Rp. 150rb/tahun
      2. BlogMania!Pro : 50Mb, 1 domain name
      -> Rp. 200rb/tahun

      http://www.techraya.com
      ---------------------------------------------------------------


      [Non-text portions of this message have been removed]
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.