Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Higher Education Days

Expand Messages
 • aspse aspse bucuresti
    ASPSE in parteneriat cu AEGEE Bucuresti (Association des Etats Generaux des Etudiants de l`Europe) va recomanda HED, un proiect pe tema educatiei si
  Message 1 of 1 , Nov 10, 2010
       Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.

   ASPSE in parteneriat cu AEGEE Bucuresti (Association des Etats Generaux des Etudiants de l`Europe) va recomanda HED, un proiect pe tema educatiei si asigurarii calitatii sistemului universitar.

    

   Ce este Higher Education Days?

       HED (Higher Education Days) este un eveniment marca AEGEE Bucureşti şi face parte dintr-un amplu proiect european care urmăreşte să faciliteze implicarea studenţilor în luarea deciziilor ce vizează mediul academic astfel încât nevoile acestora să fie fundamentul educaţiei europene.

       Educaţia constituie o nevoie de bază, un drept al fiecărui tânăr. Sistemul de învăţământ superior din România este unul dintre pilonii principali pe care se bazează piaţa muncii, aşadar foarte important pentru viitorul societăţii. Un sistem educaţional bine pus la punct reprezintă baza unei societăţi bazate pe cunoaştere ca sursă primordială de progres şi dezvoltare economică. Tocmai de aceea considerăm acest proiect important şi mai ales necesar în contextul actual.

    

   Obiectivele proiectului

   • identificarea deficienţlor sistemului universitar la nivel naţonal de către toţi actorii implicaţi (studenţi, profesori, autorităţi, experţi în politicile educaţionale) pe parcursul celor 5 luni;
   • creşterea gradului de conştientizare cu privire la necesitatea utilizării unor metode moderne în procesul de învăţare în cadrul evenimentelor desfăşurate;
   • implicarea a cel puţin 1000 de studenţi în găsirea unor soluţii viabile la problemele cu care se confruntă sistemul universitar actual.

   Proiectul se va desfasura in 3 pasi:

   1) Completarea unui chestionar de catre studenti prin care acestia au ocazia sa-si spuna nemultumirile si nevoiele pe care le au in cadrul vietii academice

   2) Conferinta de la Bucuresti de pe 26-28 noiembrie - unde studentii vor avea ocazia să intre în dialog cu personalităţile invitate să-şi exprime propria viziune şi astfel, va deveni posibilă conturarea unei imagini de ansamblu a deficienţelor sistemului universitar din prisma unor generaţii diferite, cu statuturi profesionale variate. Pe de altă parte, workshopurile vor reprezenta un cadru propice în care studenţii vor putea dezbate, dar şi căuta soluţii sub îndrumarea unui moderator, pentru ca în final să devină solidari şi să exprime într-o singură voce concluziile cu privire la mediul în care se formează în vederea penetrării pieţei muncii.

   3) Conferinta de la Bruxelles - unde vor fi prezentate Parlamentului European concluziile si rezultatele, astfel incit nevoile studentilor sa fie luate in seama si ulterior solutionate.

    

   Deoarece ne priveste pe toti mediul academic si calitatea invatamintului superior, va rugam sa completati chestionarul in urma caruia vor reiesi nevoile dumneavoastra in domeniul educational. Va multumim!

   Click aici  http://hed.aegee-bucuresti.ro/survey.php

    

    

   Silvia Floarea

   Vicepresedinte Extern ASPSE

   0765247909

   gugy_silv@...

   floarea.silvia@...

    

   www.aspse.ro