Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [aprsisce] Re: Avmap G6>D710>netbook in mobile installation

Expand Messages
  • Lynn W Deffenbaugh (Mr)
    That is excellent news! Too many times it s the simplest thing. Glad you found it and got it working. Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows
    Message 1 of 9 , Aug 29, 2012
    • 0 Attachment
      That is excellent news! Too many times it's the simplest thing. Glad
      you found it and got it working.

      Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

      On 8/29/2012 3:31 PM, David wrote:
      > Now working!
      >
      > I changed the baud to 9600 and everything is functioning correctly now. I thought I needed to be at 1200 based on the settings in the radio but I guess not.
      >
      > Now I can finish figuring out the rest of what the program has to offer. Thanks for the help.
      >
      > Dave
      >
      > --- In aprsisce@yahoogroups.com, "Lynn W Deffenbaugh (Mr)" <kj4erj@...> wrote:
      >> On 8/29/2012 12:06 PM, David wrote:
      >>> 1.Radio is running in APRS mode
      >>>
      >>>
      >>> 2. I created a port for the TM-710 following the instructions on the Wiki
      >> And what type did you make the port? There's instructions for different
      >> types there, as I recall.
      >>
      >>> 3. When I view the log i get a lot of lines that say "missed expected response from command" with several different commands in brackets after that. There were other command lines as well but I didn't save the file while in the car. I'll have to get more on this later. None of the captured info was any type of APRS string.
      >> If you have Enables / Logging / File Enabled checked, then everything
      >> from all the trace logs goes into APRSIS32*.LOG which you can then zip
      >> and e-mail to me at KJ4ERJ@...
      >>
      >>> 4. How would I use a terminal emulator? I tried to connect to the radio via telnet using com5, n, 8, 1 which is the port assigned to my USB/serial adapter. I get a few wierd symbol characters but only a few per minute and none are readable letters. I tried this in both APRS and packet mode on the radio.
      >> It sounds like you have a baud rate mismatch. Even if the radio was in
      >> KISS, you'd be able to read something. Use the terminal emulator to
      >> figure out the right baud rate and get some readable stuff happening
      >> there and then set the Configure / Ports / <YourPortName> / Device to
      >> the same settings.
      >>
      >> Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32
      >>
      >>> --- In aprsisce@yahoogroups.com, "Lynn W Deffenbaugh (Mr)" <kj4erj@> wrote:
      >>>> On 8/28/2012 11:07 PM, David wrote:
      >>>>> Ok,
      >>>>> 1. Passcode has been entered
      >>>>> 2. I'm using a USB-serial adapter from the net book to the Kenwood, Kenwood cable connected to port on back of control head. Same adapter is used for radio programming of Kenwood and works fine for that.
      >>>>> 3. I followed the Kenwood APRS settings document on the Wiki to set up the software.
      >>>> What mode is the radio in? Packet or APRS?
      >>>>
      >>>> What port type are you using in APRSISCE/32?
      >>>>
      >>>> If you bring up Enables / View Logs / <YourPortName> and enable it, what
      >>>> do you see when packets are received?
      >>>>
      >>>> With that trace log visible and enabled, uncheck Enables / Ports /
      >>>> <YourPortName> and re-check it and see if the <Open/CloseCmd>s are
      >>>> working properly.
      >>>>
      >>>> If you hook up a terminal emulator to the COMM port (with APRSISCE/32
      >>>> closed or disabled), what do you see when packets are received and decoded?
      >>>>
      >>>> Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32
      >>>>
      >>>
      >>>
      >>> ------------------------------------
      >>>
      >>> Yahoo! Groups Links
      >>>
      >>>
      >>>
      >>>
      >
      >
      >
      > ------------------------------------
      >
      > Yahoo! Groups Links
      >
      >
      >
      >
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.