Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

RE: [aprsisce] Trouble with TS-2000 setup

Expand Messages
  • Walter Dutcher
    WOW, quick reply - Thanks. I started hyperterminal and apparently the TS-2000 is not decoding any packets - nothing seen and lots of audible traffic . I shut
    Message 1 of 9 , Jun 1, 2012
    • 0 Attachment

      WOW, quick reply – Thanks.

      I started hyperterminal and apparently the TS-2000 is not decoding any packets – nothing seen and lots of audible “traffic”.  I shut down aprsis before starting hyperterminal, do I need to re-initialize the TS-2000 with any KISS setup commands from hyperterminal?

       

      TS-2000 menus:

      46 Main/Sub band: Built in TNC=Sub

      47 Data transfer rate=Built in TNC=1200

      48 DCD sense=TNC Band

      50A Packet Filter Bandwidth=Off

      Input and output level set =4

      55 Packet Operation=On

      56 Com Connector Parm=57600

       

      From: aprsisce@yahoogroups.com [mailto:aprsisce@yahoogroups.com] On Behalf Of Lynn W Deffenbaugh (Mr)
      Sent: Friday, June 01, 2012 11:48 AM
      To: aprsisce@yahoogroups.com
      Subject: Re: [aprsisce] Trouble with TS-2000 setup

       

       

      That "error" may be normal.  If you hook up a terminal emulator, can you see packets being received by the TS-2000?  If not, then you need to get it decoding before you'll have any joy with APRSISCE/32.  If you CAN see packets being decoded, then watch it for a while to determine the approximate rate at which they are received.  Knowing that, then fire up APRSISCE/32 and watch your trace log for at least twice that long and you should see packets coming through.  Make sure the <YourPortName> log is enabled, or the packets may not be shown.

      Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

      PS.  The "error" indicates that the final RESTART command is not expecting an echo of the command which APRSISCE/32 receives after having switched internally to KISS mode which then complains about the "missing leading <C0>", a non-fatal issue which should go away when the TS-2000 decodes a real packet and sends it to APRSISCE/32 in a KISS wrapper.

      On 6/1/2012 11:40 AM, Walter Dutcher wrote:

      I'm having trouble getting my TS-2000 to comunicate with aprsisce.  Can anyone see what I'm doing wrong?  I'm trying KISS, seems to be OK until it hits the restart command on opencmd...

       

      here's a snip from the log:

      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Restarting Reader...
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 CpReader Running on COM8:57600,N,8,1 (6 OpenCmds, 2 CloseCmds)
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8:57600,N,8,1
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8 with 4 Args
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Packet Length 64 Version 2
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:ServiceMask 0x1 Reserved1 0x0
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:MaxQueue Tx 0 Rx 0 Baud 268435456
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider SubType 1 Capabilities 0xFF
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Settable Params 127 Baud 0x1006FFFF Data 0xF StopParity 0x1F07
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Current Queue Tx 0 Rx 4096
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider Specifics 0x0 0x0
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 CpOpen:Port COM8 57600,N,8,1 !CTSFlow !DSRFlow !OutXon(2048) !InXoff(512) DTR_ENABLE !DSRSense RTS_ENABLE
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Opened COM8:57600,N,8,1, Flushing 0 in TransmitQueue, Sending 6 OpenCmds
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Command[3]:^M~
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Output[1]:<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Command[3]:^M~
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Output[1]:<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Command[9]:XFLOW OFF
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Output[10]:XFLOW OFF<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 CmdResp[33]:XFLOW OFF<0D 0A>XFLOW    was OFF<0D 0A>cmd:
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Command[10]:FULLDUP ON
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Output[11]:FULLDUP ON<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 CmdResp[21]:FULLDUP ON<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Command[7]:KISS ON
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Output[8]:KISS ON<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 CmdResp[31]:KISS ON<0D 0A>KISS     was OFF<0D 0A>cmd:
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Command[7]:RESTART
      TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Output[8]:RESTART<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:29:57.229 KISS:Missing Leading C0[9]:RESTART<0D 0A>
      TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Terminating after 30048 msec vs 30000 Quiet
      TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Closing COM8:57600,N,8,1
      TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[13]:^192^255^192~
      TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[3]:<C0 FF C0>
      TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[6]:TN 2,0
      TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[7]:TN 2,0<0D>
      TS-2000:2012-06-01T15:30:27.001 CmdResp[1]:<0A>
      TS-2000:2012-06-01T15:30:27.192 CmdResp[156]:<0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>bbRAM loaded with defaults<07 0D 0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>TASCO Radio Modem<0D 0A>AX.25 Level 2 Version 2.0<0D 0A>Release 09/15/99 2Chip ver 2.00<0D 0A>Checksum $CF<0D 0A>cmd:TN 2,0<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:

      Thanks!

       

       

      Walter Dutcher N2ZVP

      Beechwood Development

      585-224-5581

      rochbert@...

      www.beechwoodne.com

       

       

    • Walter Dutcher
      Got it, had to power cycle the TS-2000 and start over - working now. Thanks for the help! From: aprsisce@yahoogroups.com [mailto:aprsisce@yahoogroups.com] On
      Message 2 of 9 , Jun 1, 2012
      • 0 Attachment

        Got it, had to power cycle the TS-2000 and start over – working now.  Thanks for the help!

         

        From: aprsisce@yahoogroups.com [mailto:aprsisce@yahoogroups.com] On Behalf Of Walter Dutcher
        Sent: Friday, June 01, 2012 11:59 AM
        To: aprsisce@yahoogroups.com
        Subject: RE: [aprsisce] Trouble with TS-2000 setup

         

         

        WOW, quick reply – Thanks.

        I started hyperterminal and apparently the TS-2000 is not decoding any packets – nothing seen and lots of audible “traffic”.  I shut down aprsis before starting hyperterminal, do I need to re-initialize the TS-2000 with any KISS setup commands from hyperterminal?

         

        TS-2000 menus:

        46 Main/Sub band: Built in TNC=Sub

        47 Data transfer rate=Built in TNC=1200

        48 DCD sense=TNC Band

        50A Packet Filter Bandwidth=Off

        Input and output level set =4

        55 Packet Operation=On

        56 Com Connector Parm=57600

         

        From: aprsisce@yahoogroups.com [mailto:aprsisce@yahoogroups.com] On Behalf Of Lynn W Deffenbaugh (Mr)
        Sent: Friday, June 01, 2012 11:48 AM
        To: aprsisce@yahoogroups.com
        Subject: Re: [aprsisce] Trouble with TS-2000 setup

         

         

        That "error" may be normal.  If you hook up a terminal emulator, can you see packets being received by the TS-2000?  If not, then you need to get it decoding before you'll have any joy with APRSISCE/32.  If you CAN see packets being decoded, then watch it for a while to determine the approximate rate at which they are received.  Knowing that, then fire up APRSISCE/32 and watch your trace log for at least twice that long and you should see packets coming through.  Make sure the <YourPortName> log is enabled, or the packets may not be shown.

        Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

        PS.  The "error" indicates that the final RESTART command is not expecting an echo of the command which APRSISCE/32 receives after having switched internally to KISS mode which then complains about the "missing leading <C0>", a non-fatal issue which should go away when the TS-2000 decodes a real packet and sends it to APRSISCE/32 in a KISS wrapper.

        On 6/1/2012 11:40 AM, Walter Dutcher wrote:

        I'm having trouble getting my TS-2000 to comunicate with aprsisce.  Can anyone see what I'm doing wrong?  I'm trying KISS, seems to be OK until it hits the restart command on opencmd...

         

        here's a snip from the log:

        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Restarting Reader...
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 CpReader Running on COM8:57600,N,8,1 (6 OpenCmds, 2 CloseCmds)
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8:57600,N,8,1
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8 with 4 Args
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Packet Length 64 Version 2
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:ServiceMask 0x1 Reserved1 0x0
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:MaxQueue Tx 0 Rx 0 Baud 268435456
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider SubType 1 Capabilities 0xFF
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Settable Params 127 Baud 0x1006FFFF Data 0xF StopParity 0x1F07
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Current Queue Tx 0 Rx 4096
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider Specifics 0x0 0x0
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 CpOpen:Port COM8 57600,N,8,1 !CTSFlow !DSRFlow !OutXon(2048) !InXoff(512) DTR_ENABLE !DSRSense RTS_ENABLE
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Opened COM8:57600,N,8,1, Flushing 0 in TransmitQueue, Sending 6 OpenCmds
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Command[3]:^M~
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Output[1]:<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Command[3]:^M~
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Output[1]:<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Command[9]:XFLOW OFF
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Output[10]:XFLOW OFF<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 CmdResp[33]:XFLOW OFF<0D 0A>XFLOW    was OFF<0D 0A>cmd:
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Command[10]:FULLDUP ON
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Output[11]:FULLDUP ON<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 CmdResp[21]:FULLDUP ON<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Command[7]:KISS ON
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Output[8]:KISS ON<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 CmdResp[31]:KISS ON<0D 0A>KISS     was OFF<0D 0A>cmd:
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Command[7]:RESTART
        TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Output[8]:RESTART<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:29:57.229 KISS:Missing Leading C0[9]:RESTART<0D 0A>
        TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Terminating after 30048 msec vs 30000 Quiet
        TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Closing COM8:57600,N,8,1
        TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[13]:^192^255^192~
        TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[3]:<C0 FF C0>
        TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[6]:TN 2,0
        TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[7]:TN 2,0<0D>
        TS-2000:2012-06-01T15:30:27.001 CmdResp[1]:<0A>
        TS-2000:2012-06-01T15:30:27.192 CmdResp[156]:<0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>bbRAM loaded with defaults<07 0D 0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>TASCO Radio Modem<0D 0A>AX.25 Level 2 Version 2.0<0D 0A>Release 09/15/99 2Chip ver 2.00<0D 0A>Checksum $CF<0D 0A>cmd:TN 2,0<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:

        Thanks!

         

         

        Walter Dutcher N2ZVP

        Beechwood Development

        585-224-5581

        rochbert@...

        www.beechwoodne.com

         

         

      • Pat KC6VVT Assistant SEC/IL
        Am using a TS-2000, but don t use KISS! Use the TM-D700 setup for APRSIS32, as the TS-2000 has the same built in TNC modem. 9600 N 8 1 for the comm port works
        Message 3 of 9 , Jun 1, 2012
        • 0 Attachment
          Am using a TS-2000, but don't use KISS!
          Use the TM-D700 setup for APRSIS32, as the TS-2000 has the same built in TNC modem.
          9600 N 8 1 for the comm port works best..
          73 de Pat KC6VVT
          ps: I quit using the development version again!

          --- In aprsisce@yahoogroups.com, "Walter Dutcher" <rochbert@...> wrote:
          >
          > I'm having trouble getting my TS-2000 to comunicate with aprsisce. Can
          > anyone see what I'm doing wrong? I'm trying KISS, seems to be OK until it
          > hits the restart command on opencmd...
          >
          >
          >
          > here's a snip from the log:
          >
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Restarting Reader...
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 CpReader Running on COM8:57600,N,8,1 (6
          > OpenCmds, 2 CloseCmds)
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8:57600,N,8,1
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8 with 4 Args
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Packet Length 64 Version 2
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:ServiceMask 0x1 Reserved1 0x0
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:MaxQueue Tx 0 Rx 0 Baud 268435456
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider SubType 1 Capabilities 0xFF
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Settable Params 127 Baud 0x1006FFFF
          > Data 0xF StopParity 0x1F07
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Current Queue Tx 0 Rx 4096
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider Specifics 0x0 0x0
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 CpOpen:Port COM8 57600,N,8,1 !CTSFlow
          > !DSRFlow !OutXon(2048) !InXoff(512) DTR_ENABLE !DSRSense RTS_ENABLE
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Opened COM8:57600,N,8,1, Flushing 0 in
          > TransmitQueue, Sending 6 OpenCmds
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Command[3]:^M~
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Output[1]:<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Command[3]:^M~
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Output[1]:<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Command[9]:XFLOW OFF
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Output[10]:XFLOW OFF<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 CmdResp[33]:XFLOW OFF<0D 0A>XFLOW was
          > OFF<0D 0A>cmd:
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Command[10]:FULLDUP ON
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Output[11]:FULLDUP ON<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 CmdResp[21]:FULLDUP ON<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Command[7]:KISS ON
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Output[8]:KISS ON<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 CmdResp[31]:KISS ON<0D 0A>KISS was
          > OFF<0D 0A>cmd:
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Command[7]:RESTART
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Output[8]:RESTART<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:29:57.229 KISS:Missing Leading C0[9]:RESTART<0D 0A>
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Terminating after 30048 msec vs 30000 Quiet
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Closing COM8:57600,N,8,1
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[13]:^192^255^192~
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[3]:<C0 FF C0>
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[6]:TN 2,0
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[7]:TN 2,0<0D>
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:27.001 CmdResp[1]:<0A>
          > TS-2000:2012-06-01T15:30:27.192 CmdResp[156]:<0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>bbRAM
          > loaded with defaults<07 0D 0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>TASCO Radio Modem<0D
          > 0A>AX.25 Level 2 Version 2.0<0D 0A>Release 09/15/99 2Chip ver 2.00<0D
          > 0A>Checksum $CF<0D 0A>cmd:TN 2,0<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
          >
          > Thanks!
          >
          >
          >
          >
          >
          > Walter Dutcher N2ZVP
          >
          > Beechwood Development
          >
          > 585-224-5581
          >
          > <mailto:rochbert@...> rochbert@...
          >
          > www.beechwoodne.com
          >
        • Lynn W Deffenbaugh (Mr)
          I know nothing about the TS-2000, so I really can t help you with the configuration menus, but I do know that you need to be decoding stuff before APRSISCE/32
          Message 4 of 9 , Jun 1, 2012
          • 0 Attachment
            I know nothing about the TS-2000, so I really can't help you with the configuration menus, but I do know that you need to be decoding stuff before APRSISCE/32 will work.

            Even if the TS-2000 was in KISS mode, you'd see non-printable headers, but fully readable payloads from decoded packets, so I suggest working towards that with a terminal emulator and once you see packets in SOME form coming through, close the terminal emulator and fire up APRSISCE/32 and you should be good to go.

            Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

            PS.  On the timing, you just got lucky!  I was doing one of my vacation-style e-mail passes just after your message came in.

            On 6/1/2012 11:58 AM, Walter Dutcher wrote:

            WOW, quick reply – Thanks.

            I started hyperterminal and apparently the TS-2000 is not decoding any packets – nothing seen and lots of audible “traffic”.  I shut down aprsis before starting hyperterminal, do I need to re-initialize the TS-2000 with any KISS setup commands from hyperterminal?

             

            TS-2000 menus:

            46 Main/Sub band: Built in TNC=Sub

            47 Data transfer rate=Built in TNC=1200

            48 DCD sense=TNC Band

            50A Packet Filter Bandwidth=Off

            Input and output level set =4

            55 Packet Operation=On

            56 Com Connector Parm=57600

             

            From: aprsisce@yahoogroups.com [mailto:aprsisce@yahoogroups.com] On Behalf Of Lynn W Deffenbaugh (Mr)
            Sent: Friday, June 01, 2012 11:48 AM
            To: aprsisce@yahoogroups.com
            Subject: Re: [aprsisce] Trouble with TS-2000 setup

             

             

            That "error" may be normal.  If you hook up a terminal emulator, can you see packets being received by the TS-2000?  If not, then you need to get it decoding before you'll have any joy with APRSISCE/32.  If you CAN see packets being decoded, then watch it for a while to determine the approximate rate at which they are received.  Knowing that, then fire up APRSISCE/32 and watch your trace log for at least twice that long and you should see packets coming through.  Make sure the <YourPortName> log is enabled, or the packets may not be shown.

            Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32

            PS.  The "error" indicates that the final RESTART command is not expecting an echo of the command which APRSISCE/32 receives after having switched internally to KISS mode which then complains about the "missing leading <C0>", a non-fatal issue which should go away when the TS-2000 decodes a real packet and sends it to APRSISCE/32 in a KISS wrapper.

            On 6/1/2012 11:40 AM, Walter Dutcher wrote:

            I'm having trouble getting my TS-2000 to comunicate with aprsisce.  Can anyone see what I'm doing wrong?  I'm trying KISS, seems to be OK until it hits the restart command on opencmd...

             

            here's a snip from the log:

            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Restarting Reader...
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 CpReader Running on COM8:57600,N,8,1 (6 OpenCmds, 2 CloseCmds)
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8:57600,N,8,1
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8 with 4 Args
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Packet Length 64 Version 2
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:ServiceMask 0x1 Reserved1 0x0
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:MaxQueue Tx 0 Rx 0 Baud 268435456
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider SubType 1 Capabilities 0xFF
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Settable Params 127 Baud 0x1006FFFF Data 0xF StopParity 0x1F07
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Current Queue Tx 0 Rx 4096
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider Specifics 0x0 0x0
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 CpOpen:Port COM8 57600,N,8,1 !CTSFlow !DSRFlow !OutXon(2048) !InXoff(512) DTR_ENABLE !DSRSense RTS_ENABLE
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Opened COM8:57600,N,8,1, Flushing 0 in TransmitQueue, Sending 6 OpenCmds
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Command[3]:^M~
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Output[1]:<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Command[3]:^M~
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Output[1]:<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Command[9]:XFLOW OFF
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Output[10]:XFLOW OFF<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 CmdResp[33]:XFLOW OFF<0D 0A>XFLOW    was OFF<0D 0A>cmd:
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Command[10]:FULLDUP ON
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Output[11]:FULLDUP ON<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 CmdResp[21]:FULLDUP ON<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Command[7]:KISS ON
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Output[8]:KISS ON<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 CmdResp[31]:KISS ON<0D 0A>KISS     was OFF<0D 0A>cmd:
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Command[7]:RESTART
            TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Output[8]:RESTART<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:29:57.229 KISS:Missing Leading C0[9]:RESTART<0D 0A>
            TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Terminating after 30048 msec vs 30000 Quiet
            TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Closing COM8:57600,N,8,1
            TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[13]:^192^255^192~
            TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[3]:<C0 FF C0>
            TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[6]:TN 2,0
            TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[7]:TN 2,0<0D>
            TS-2000:2012-06-01T15:30:27.001 CmdResp[1]:<0A>
            TS-2000:2012-06-01T15:30:27.192 CmdResp[156]:<0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>bbRAM loaded with defaults<07 0D 0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>TASCO Radio Modem<0D 0A>AX.25 Level 2 Version 2.0<0D 0A>Release 09/15/99 2Chip ver 2.00<0D 0A>Checksum $CF<0D 0A>cmd:TN 2,0<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:

            Thanks!

             

             

            Walter Dutcher N2ZVP

            Beechwood Development

            585-224-5581

            rochbert@...

            www.beechwoodne.com

             

             


          • Lynn W Deffenbaugh (Mr)
            ... On purpose or by accident? Remember, you should only edit the configuration file when APRSISCE/32 is closed or you ll lose your changes. Also, if you re
            Message 5 of 9 , Jun 1, 2012
            • 0 Attachment
              On 6/1/2012 12:35 PM, Pat KC6VVT Assistant SEC/IL wrote:
              > ps: I quit using the development version again!

              On purpose or by accident? Remember, you should only edit the
              configuration file when APRSISCE/32 is closed or you'll lose your
              changes. Also, if you're talking WinMo, I have issues with backups on
              my sync machine touching an old version of the file and then synching it
              as "new" over to my phone causing unexpected reversions.

              And for now, the development and general release are the SAME version
              until I get back home and get into development again.

              Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32
            • Walter Dutcher
              Thx, will have to try the other mode.got KISS working by resetting the TS-2000 and starting over! From: aprsisce@yahoogroups.com
              Message 6 of 9 , Jun 1, 2012
              • 0 Attachment

                Thx, will have to try the other mode…got KISS working by resetting the TS-2000 and starting over!

                 

                From: aprsisce@yahoogroups.com [mailto:aprsisce@yahoogroups.com] On Behalf Of Pat KC6VVT Assistant SEC/IL
                Sent: Friday, June 01, 2012 12:35 PM
                To: aprsisce@yahoogroups.com
                Subject: [aprsisce] Re: Trouble with TS-2000 setup

                 

                 


                Am using a TS-2000, but don't use KISS!
                Use the TM-D700 setup for APRSIS32, as the TS-2000 has the same built in TNC modem.
                9600 N 8 1 for the comm port works best..
                73 de Pat KC6VVT
                ps: I quit using the development version again!

                --- In aprsisce@yahoogroups.com, "Walter Dutcher" <rochbert@...> wrote:
                >
                > I'm having trouble getting my TS-2000 to comunicate with aprsisce. Can
                > anyone see what I'm doing wrong? I'm trying KISS, seems to be OK until it
                > hits the restart command on opencmd...
                >
                >
                >
                > here's a snip from the log:
                >
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Restarting Reader...
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 CpReader Running on COM8:57600,N,8,1 (6
                > OpenCmds, 2 CloseCmds)
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8:57600,N,8,1
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.678 Opening COM8 with 4 Args
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Packet Length 64 Version 2
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:ServiceMask 0x1 Reserved1 0x0
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:MaxQueue Tx 0 Rx 0 Baud 268435456
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider SubType 1 Capabilities 0xFF
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Settable Params 127 Baud 0x1006FFFF
                > Data 0xF StopParity 0x1F07
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Current Queue Tx 0 Rx 4096
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 COM8:Provider Specifics 0x0 0x0
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 CpOpen:Port COM8 57600,N,8,1 !CTSFlow
                > !DSRFlow !OutXon(2048) !InXoff(512) DTR_ENABLE !DSRSense RTS_ENABLE
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Opened COM8:57600,N,8,1, Flushing 0 in
                > TransmitQueue, Sending 6 OpenCmds
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Command[3]:^M~
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.688 Output[1]:<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Command[3]:^M~
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.718 Output[1]:<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 CmdResp[6]:<0D 0A>cmd:
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Command[9]:XFLOW OFF
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.738 Output[10]:XFLOW OFF<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 CmdResp[33]:XFLOW OFF<0D 0A>XFLOW was
                > OFF<0D 0A>cmd:
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Command[10]:FULLDUP ON
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.788 Output[11]:FULLDUP ON<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 CmdResp[21]:FULLDUP ON<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Command[7]:KISS ON
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.828 Output[8]:KISS ON<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 CmdResp[31]:KISS ON<0D 0A>KISS was
                > OFF<0D 0A>cmd:
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Command[7]:RESTART
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:56.878 Output[8]:RESTART<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:29:57.229 KISS:Missing Leading C0[9]:RESTART<0D 0A>
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Terminating after 30048 msec vs 30000 Quiet
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Closing COM8:57600,N,8,1
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[13]:^192^255^192~
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[3]:<C0 FF C0>
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Command[6]:TN 2,0
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:26.971 Output[7]:TN 2,0<0D>
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:27.001 CmdResp[1]:<0A>
                > TS-2000:2012-06-01T15:30:27.192 CmdResp[156]:<0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>bbRAM
                > loaded with defaults<07 0D 0A 0D 0A 0D 0A 0D 0A>TASCO Radio Modem<0D
                > 0A>AX.25 Level 2 Version 2.0<0D 0A>Release 09/15/99 2Chip ver 2.00<0D
                > 0A>Checksum $CF<0D 0A>cmd:TN 2,0<0D 0A>?EH<0D 0A>cmd:
                >
                > Thanks!
                >
                >
                >
                >
                >
                > Walter Dutcher N2ZVP
                >
                > Beechwood Development
                >
                > 585-224-5581
                >
                > <mailto:rochbert@...> rochbert@...
                >
                > www.beechwoodne.com
                >

              • James Ewen
                On Fri, Jun 1, 2012 at 11:15 AM, Walter Dutcher ... I ve been waiting for Lynn to get a terminal mode added into APRSISCE/32 so I could do some debugging of
                Message 7 of 9 , Jun 1, 2012
                • 0 Attachment
                  On Fri, Jun 1, 2012 at 11:15 AM, Walter Dutcher
                  <rochbert@...> wrote:

                  > Thx, will have to try the other modeā€¦got KISS working by resetting the
                  > TS-2000 and starting over!

                  I've been waiting for Lynn to get a terminal mode added into
                  APRSISCE/32 so I could do some debugging of these port open/close
                  commands. It's a pain to try and work through it and attempt to see
                  what APRSISCE/32 is doing via the log files.

                  My TS-2000 requires a manual power cycle to get into KISS mode even
                  though the manual says to issue the RESTART command.

                  I go into Teraterm and issue the appropriate KISS ON and RESTART
                  commands, power cycle, and then start up APRSISCE/32, but that's a
                  less than desirable routine.

                  I'll have to try the TM-D700 startup to see what that does.

                  It's kind of ironic that I want to run APRS mode in the mobile where
                  Lynn is always squawking about running in KISS mode, and at home where
                  I want to run KISS mode, I'm going to have to run APRS mode...

                  --
                  James
                  VE6SRV
                Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.