Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

23414Re: [aprsisce] Station won't transmit

Expand Messages
  • kb8uih
    Jul 15, 2013
    • 0 Attachment
      Good Morning,

      Thank you for the help so far. I will take this info to the shack and
      run through these steps as soon as I can.

      73,

      Chris

      "I reject your reality and substitute my own."


      On Sun, Jul 14, 2013 at 8:40 PM, Lynn W Deffenbaugh (Mr) wrote:

      > I do not see any evidence that KB8UIH-1 has received anything via RF
      > and it has only been active for about an hour this morning, so I
      > cannot do any remote diagnosis. You did have (apparently) an RF
      > station under KB8UIH back in May of 2012, though.
      >
      > Please do the following to see if I can help out:
      >
      > 1) Enables / View Logs / Port(<YourPortName>)
      > 2) Check Enable on that window's menu bar - this will enable more
      > detailed logging for that port
      > 3) Enables / View Logs / Transmit
      > 4) Check Enable on that window's menu bar - this will provide
      > visibility into transmitted packets
      > 5) Ensure that Enables / Logging / File Enabled is enabled - this
      > directs all trace log diagnostics into APRSIS32.LOG
      > 6) Uncheck and re-check Enables / Ports / <YourPortName> - this will
      > fire the <Close/OpenCmd>s and should show messages in the
      > Port(<YourPortName>) trace log
      > 7) Click the Transmit menu option - This should initiate an immediate
      > transmit
      > 8) Check the Transmit trace log and see what it says. If RF isn't in
      > the line, then there's still an enable that's not checked correctly.
      > 9) Close APRSIS32 and e-mail the most recent APRSIS32.LOG file along
      > with your APRSIS32.XML configuration file to me at KJ4ERJ@... and
      > I'll see what I can figure out.
      >
      > 10) Bring APRSIS32 back up and keep it up if possible so that I can do
      > additional remote diagnosis if necessary.
      >
      > Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32
      >
      > On 7/14/2013 7:11 PM, kb8uih@... wrote:
      >> Hi,
      >>
      >> I went to the link you provided to the Wiki and followed steps noted
      >> there.
      >>
      >> I made sure to follow the wiki instructions and check my settings to
      >> mirror the wiki settings.
      >>
      >> I have the beacon set to transmit at 15 minute interval.
      >>
      >> All I see when I try to check to see if it transmits is a note that
      >> says
      >> INTERNAL (after the red line on the top of the map dissapears and the
      >> 15
      >> minute clock on the top of the screen counts down).
      >>
      >> I do not have a GPS connected, this is my home station, not moving
      >> anywhere. I center the map on my location and transmit(Or at least
      >> click
      >> on transmit and nothing happens).
      >>
      >> I use a MFJ 1270-C TNC(TNC-2 clone).
      >>
      >> My callsign is KB8UIH-1.
      >>
      >> When I use this connection to my computer with APRSPOINT software I
      >> can
      >> make the radio transmit and see the TNC TX light glow to show me it
      >> is
      >> beaconing.
      >>
      >> Let me know what else to check.
      >>
      >> Thank you,
      >>
      >> Chris
      >>
      >> "I reject your reality and substitute my own."
      >>
      >>
      >> On Sun, Jul 14, 2013 at 1:38 PM, Lynn W Deffenbaugh (Mr) wrote:
      >>
      >>> Start with http://aprsisce.wikidot.com/doc:transmitting and then ask
      >>> back here again if that all checks out.
      >>>
      >>> And when you come back, please include your actual station
      >>> callsign-SSID, what your TNC is, and what your radio is, what port
      >>> type you're using in APRSISCE/32, and whether or not your radio has
      >>> EVER transmitted under APRSISCE/32's control, or is it only an issue
      >>> with the Transmit menu option. Also please mention the state of
      >>> Enables / GPS Enabled and whether or not you have an actual GPS
      >>> attached with or without a fix.
      >>>
      >>> Lynn (D) - KJ4ERJ - Author of APRSISCE for Windows Mobile and Win32
      >>>
      >>> On 7/14/2013 9:14 AM, kb8uih88 wrote:
      >>>> Hi,
      >>>> My home station won't respond when I want to force a transmission
      >>>> faster than it's preset beacon is fixed for. My TNC TX light
      >>>> doesn't
      >>>> blink to show it is TXing and the display on my radio doesn't show
      >>>> any TXing happening.
      >>>>
      >>>> I have Enabled Beacon set. Any other settings I need to check?
      >>>>
      >>>> I RX signals fine, RX light on TNC flashes and stations are present
      >>>> on my map.
      >>>>
      >>>> Thanks,
      >>>>
      >>>> Chris
      >>>> KB8UIH
      >>>>
      >>>>
      >>>>
      >>>> ------------------------------------
      >>>>
      >>>> Yahoo! Groups Links
      >>>>
      >>>>
      >>>>
      >>>>
      >>>
      >>>
      >>> ------------------------------------
      >>>
      >>> Yahoo! Groups Links
      >>>
      >>>
      >>>
      >>
      >> ------------------------------------
      >>
      >> Yahoo! Groups Links
      >>
      >>
      >>
      >>
      >
      >
      >
      > ------------------------------------
      >
      > Yahoo! Groups Links
      >
      >
      >
    • Show all 7 messages in this topic