Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Diagnosticul in Psihanaliza - Martie 2011

Expand Messages
 • FPSE 2008
  DIAGNOSTICUL IN PSIHANALIZA Institutul Roman “Sic Cogito” organizeaza in perioada 19-20 Martie 2011 la Bucuresti, cursul “Diagnosticul in Psihanaliza”.
  Message 1 of 2 , Jan 2, 2011
  • 0 Attachment
    

    

   DIAGNOSTICUL IN PSIHANALIZA

    

   Institutul Roman “Sic Cogito” organizeaza in perioada 19-20 Martie 2011 la Bucuresti, cursul “Diagnosticul in Psihanaliza”.

    

                   Intr-o maniera in premiera pentru Romania, cursul “Diagnosticul in psihanaliza” va reuni aspecte inedite ale necesitatii diagnosticului in psihoterapie in general, cu aprofundarea subiectului diagnosticului de tip dinamic si interpretativ, din perspectiva specialistului format in psihanaliza relatiilor.

    

                   Organizatia noastra are onoarea de a-l avea drept trainer invitat pe Marco Guadalupi, psihanalist specializat in psihanaliza relatiei in cadrul Scolii de Specializare a  Societatii Italiene pentru Psihanaliza Relatiei, profesor de Metodologie si Tehnica Rorschach pentru cursurile de specializare ale Institutului Italian de Studiu si Cercetare Psihodiagnostica "Scuola Romana Rorschach" (Roma), profesor asistent de Psihologie Sociala si Psihologia Muncii la Facultatea de Medicina  a Universitatii "Tor Vergata" din Roma. Totodata,  Marco Guadalupi este  membru, in calitate de psihoterapeut, al organizatiei non-profit APM-Heolo, care se   ocupa cu preventia si tratamentul in abuzul de substante si boala psihica.

    

   Programul tematic pe care il propunem include:

    

   Sambata

    

   ·         *De la diagnoza categoriala si descriptiva la diagnoza dimensionala si interpretativa

   ·         *Manualul de Diagnostic Psihodinamic (PDM) – Prezentare si referinte comparative cu privire la Manualul de Diagnostic si Statistica a Tulburarilor Mentale (DSM) si ICD-10 – Clasificarea tulburarilor mentale si de comportament

   PDM  a rezultat in urma efortului colaborativ al American Psychological Association (APA), Asociatia Internationala Psihanalitica (IPA), Divizia de Psihanaliza (39) a APA, Academia Americana de Psihanaliza si Psihiatrie Dinamica si al Comitetul National de Membership in Psihanaliza al Asistentei Sociale Clinice.

    

   Duminica

    

   ·        * Utilizarea SWAP-200 (Shedler-Westen Assessment Procedure-200) in diagnostic

   ·        * Cazul lui Valerio: Un exemplu al diferitelor abordari in diagnosticare

    

   Programul cursului:

   Sambata: 10.00 – 17.00

   Duminica: 9.00  – 14.00

    

   Traineri

   Marco GUADALUPI

   Lucia GROSARU

    

   Cine poate participa?

   Cursul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, psihiatrilor, consilierilor psihologici si studentilor din aceste domenii.

   NU este necesara pregatire prealabila in psihanaliza! Cursul se refera la metodele de diagnostic psihodinamic, prin raportare la dimensiuni psihologice si metode de interpretare si nu are aplicatie exclusiva in domeniul psihanalizei. Intelegerea dinamicii psihologice a pacientului sau clientului se poate constitui intr-un atu important in abordarea metodelor de interventie, indiferent  de orientarea teoretico-metodologica utilizata primordial.

    

   Cat costa?

   Pentru plata integrala unica:

    

   160 Euro (echivalent in lei la cursul BNR al zilei) – Pana la data de 21 Februarie 2011

   185 Euro (echivalent in lei la cursul BNR al zilei) – Pana la data de 18 Martie, inclusiv plata on site (Plata on site se efectueaza doar dupa confirmarea disponibilitatii locului de catre un reprezentant I.R.S.C.)

    

   Pentru plata in 2 transe:

    

   Puteti opta pentru plata in doua rate a cursului doar daca achitati prima transa pana la 21 Februarie 2011, astfel:

   Transa 1: 80 Euro pana la 21 Februarie 2011

   Transa 2: 80 Euro pana la 15 Martie 2011

    

   N.B.  In cazul renuntarii la loc, taxa se restituie doar daca anuntati retragerea din lista de participanti pana la 28 Februarie 2011.

    

   La finalul cursului se elibereaza diplome de participare.

    

   Pentru inscrieri: sic_cogito@...

    

   Deoarece doar 20 de locuri sunt disponibile, va rugam sa achitati taxa de participare numai daca ati obtinut confirmarea disponibilitatii locului via e-mail sau telefon din partea echipei I.R.S.C. !

    

   Informatii suplimentare despre traineri sau eveniment: http://siccogito.wordpress.com/

    

   Va asteptam cu drag,

   Echipa Institutului Roman “Sic Cogito”

    


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.