Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

5328Inscriere idei de afaceri pentru proiect antreprenorial - Drumul spre o afacere de succes

Expand Messages
 • Olivian Breda
  Jul 2, 2013
   Drumul spre o afacere de succes

   Aproximativ 1.000 de tineri, care vor să-și înceapă propria afacere, vor primi consultanță gratuită și acces la surse de finanțare, în cadrul proiectului START-UP România, lansat, ieri, de asociația Romanian Business Accelerator (RBA).  http://roaccelerator.ro/

   “Programul presupune, într-o primă fază, înscrierea ideilor de afaceri pe siteul roaccelerator.ro. Vom face o selecție a celor mai bune 1.000 de idei pe care le vom include într-un program special”, a declarat Marian Dușan, președintele RBA.

   Tinerii care vor fi admiși în proiectul START-UP România, vor beneficia, într-un interval de 6 luni, de sesiuni de mentorat, de consultanță, de public speaking și de coaching. 
   La sfârșitul perioadei de pregătire, ei își vor susține proiectele de afaceri în fața unor investitori din România și din străinătate, dispuși să le finanțeze businessurile.

   “Odată la 20 de ani economia unei ţări e pe o curbă descendentă iar ciclul se închide. În momentul de faţă suntem legaţi de pieţele externe şi avem nevoie de un program cu o gândire globală. Mai mult, şomajul în rândul tinerilor între 18 şi 25 de ani a atins cote alarmante şi cred că putem să-i ţinem pe aceşti tineri în România doar dacă le oferim modele de succes, oameni care să-i înveţe cum să facă afaceri de succes şi corecte”, a precizat Marian Dușan.

   El a arătat că programul START-UP România a fost gândit să genereze circa 50.000 de strat-up-uri la nivel național, până în anul 2020.

   “UE a alocat  României, în intervalul 2014-2015, aproximativ 500 de milioane de euro pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor. Aceste fonduri pot fi folosite pentru încurajarea şi susţinerea tinerilor antreprenori”, crede președintele RBA.

   Prezent la lansarea START-UP România, economistul Daniel Dăianu a subliniat nevoia creşterii economice inteligente (smart growth) în Europa, care ”nu excelează în materie de venture capital”. “Rata mare a şomajului în rândul tinerilor este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă UE în prezent. Economia are nevoie de spirit antreprenorial pentru a construi avantaje competitive şi pentru a învinge capcana venitului mediu pe cap de locuitor, care se manifestă prin incapacitatea, după atingerea unui anumit prag de venituri, de a mai face faţă concurenţei unor ţări cu forţă de muncă ieftină şi cu capacitate mare de a inova”, explică Dăianu.

   La rândul său, ministrul Economiei Varujan Vosganian a spus că unui tânăr trebuie să-i dai două lucruri: o lume emergentă şi în mişcare şi reguli clare. “Am greşit în 1990 crezând că trebuie să fim anticomunişti. Trebuia să fim modernişti, să ne uităm spre viitor, nu spre trecut. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate în mediul economic”, a explicat Vosganian. Ministrul Economiei le-a recomandat tinerilor să-şi găsească un loc în industriile noi cu un potenţial mare precum IT-ul, consultanţa, auditul şi tehnologiile de vârf şi să gestioneze bine resursele vitale pentru a-şi crea o afacere de succes. În opinia sa, cele mai importante resurse sunt informaţia, comunicarea (”care implică să ştii unde să cauţi, cui să trimiţi şi să ştii să convingi), managementul ca şi capacitate de a gestiona riscul şi timpul ca resursă economică.
   “Scopul principal al programului START-UP România este de a transforma țara noastră într-un hub antreprenorial regional”, a conchis Marian Dușan.


   --
   Olivian Breda (0743-41.00.26 / 0724-94.71.47)