Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Studentët myslimanë, mbështetje edhe nga Kosova

Expand Messages
 • Olsi
  Forumi Mysliman i Kosovës thotë se vendimi është në vazhdën e një fryme anti-islame Studentët myslimanë, mbështetje edhe nga Kosova
  Message 1 of 1 , Nov 6, 2006
  • 0 Attachment
   Forumi Mysliman i Kosovës thotë se vendimi është në vazhdën
   e një fryme anti-islame

   Studentët myslimanë, mbështetje edhe nga Kosova

   http://shekulli.com.al/index.php?page=lajmedite&newsID=103568

   Shekulli

   Studentët myslimanë nga Durrësi që u përballën për rreth
   një muaj me kërkesën e autoriteteve të Universitetit të
   Durrësit për të ndryshuar paraqitjen estetike, kanë marrë
   mbështetje edhe nga institucione të myslimanëve të Kosovës.
   Forumi Mysliman i Kosovës thotë në një deklaratë se ky
   vendim, tashmë i prapësuar, është në kuadër të një vale
   anti-islame. “Forumi Mysliman i Kosovës duke përcjellë
   zhvillimet e fundit rreth problemeve të dy studentëve
   myslimanë të Universitetit të Durrësit të shkaktuara nga
   mohimi i të drejtave të tyre themelore nga rektori i tyre,
   ndjehet i shqetësuar me valën më të re anti-islame të disa
   institucioneve dhe medieve të Shqipërisë dhe ndërlidhjen e
   disa segmenteve të kësaj fushate me çështjen e Kosovës”,
   thuhet në një njoftim për shtyp të këtij forumi. Forumi i
   bën thirrje medias që të jetë më e ndjeshme ndaj lirisë së
   besimit. “Forumi Musliman i Kosovës duke qëndruar pranë dy
   studentëve durrsakë dhe të tjerëve që mund të bien pre e
   shkeljeve të të drejtave të garantuara të njeriut, i bën
   thirrje medieve të shkruara dhe elektronike në Shqipëri dhe
   më gjerë që të jenë më të kujdesshme përballë lirisë së të
   drejtave themelore dhe bindjeve të shumicës së qytetarëve
   që i ndjek ato”, thuhet në këtë njoftim. Duke vlerësuar
   harmoninë fetare, forumi thotë se cenimi i myslimanëve duke
   përdorur një alibi se Islami nuk shërben për kauzën
   kombëtare, është i rrezikshëm. “Myslimanët kosovarë dhe ata
   shqiptarë në përgjithësi kanë marrë në vazhdimësi
   mirënjohje nga institucionet kombëtare dhe ndërkombëtare
   për kontributin e tyre të pandërprerë në mbarëvajtjen e
   harmonisë etnike dhe fetare në Kosovë sikur edhe në
   mbështetjen për avancimin e çështjes së Kosovës, kështu që
   përdorimi e cenimi i të drejtave të tyre të garantuara me
   kushtetutë si alibi kundër kauzës kombëtare është i pabazë
   dhe me pasoja afatgjata e të paparashikueshme”, thuhet në
   njoftim.


   ____________________________________________________________________________________
   Want to start your own business?
   Learn how on Yahoo! Small Business.
   http://smallbusiness.yahoo.com/r-index
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.