Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: AISmon and VSPE

Expand Messages
  • hendrik.schadagies
    No, the signal comes from RTLSDR# then via Virtual Audio Cable to AISmon, output via VSPE to OpenCPN, it works. Hendrik
    Message 1 of 5 , Jun 20, 2013
    • 0 Attachment
      No, the signal comes from RTLSDR# then via "Virtual Audio Cable" to AISmon, output via VSPE to OpenCPN, it works.

      Hendrik

      --- In aismon@yahoogroups.com, "hendrik.schadagies" <hendrik.schadagies@...> wrote:
      >
      > Hi,
      > did you verify VSPE is active with correct serial port before you start your application?
      > I run VSPE after AISmon to feed OpenCPN and need to set up the serial port connector each time before I start OpenCPN.
      >
      > Hendrik
      >
      > --- In aismon@yahoogroups.com, "David" <seiche36@> wrote:
      > >
      > > Hi
      > > I am using Virtual Serial Port Emulator with AISmon.
      > > Trying that is.
      > > AISmon indicates that it is getting syncs that are valid.
      > > VSPE indicates that it is OK.
      > > However data is not flowing from AISmon to VSPE.
      > > I have changed the com ports many,many times but can't get any
      > > to work.
      > > Any ideas why it doesn't work.
      > > David
      > >
      >
    • hendrik.schadagies
      Hi David, I changed from SeaClear to OpenCPN 2 years ago, I think better charts support and more active development. Hendrik
      Message 2 of 5 , Jun 20, 2013
      • 0 Attachment
        Hi David,

        I changed from SeaClear to OpenCPN 2 years ago, I think better charts support and more active development.

        Hendrik

        --- In aismon@yahoogroups.com, David DIXON <seiche36@...> wrote:
        >
        > Hi Hendrik
        > Thank you for your response.
        > I am getting good results now from discriminator tap / Aismon /VSPE/Seaclear.
        > I have heard good things about OpenCpn. I'm thinking of trying it.
        > David
        >
        > To: aismon@yahoogroups.com
        > From: hendrik.schadagies@...
        > Date: Tue, 18 Jun 2013 12:44:35 +0000
        > Subject: [aismon] Re: AISmon and VSPE
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        > Hi,
        >
        > did you verify VSPE is active with correct serial port before you start your application?
        >
        > I run VSPE after AISmon to feed OpenCPN and need to set up the serial port connector each time before I start OpenCPN.
        >
        >
        >
        > Hendrik
        >
        >
        >
        > --- In aismon@yahoogroups.com, "David" <seiche36@> wrote:
        >
        > >
        >
        > > Hi
        >
        > > I am using Virtual Serial Port Emulator with AISmon.
        >
        > > Trying that is.
        >
        > > AISmon indicates that it is getting syncs that are valid.
        >
        > > VSPE indicates that it is OK.
        >
        > > However data is not flowing from AISmon to VSPE.
        >
        > > I have changed the com ports many,many times but can't get any
        >
        > > to work.
        >
        > > Any ideas why it doesn't work.
        >
        > > David
        >
        > >
        >
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.