Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

FW: Wang khairat kematian (socso vs kwsp)

Expand Messages
  • Haron, Saipudin
    forwarded.. Cc: PM [tolong forward kat TH grup) Mesej kat bawah ni pasal SOCSO.. Skang Fas nak tambah sket lagi.. Kalo mencarum tuk SOCSO, mesti ler arwah pun
    Message 1 of 1 , Apr 20, 2012
    • 0 Attachment

      forwarded..

       

       

      Cc: PM [tolong forward kat TH grup)

       

      Mesej kat bawah ni pasal SOCSO..

      Skang Fas nak tambah sket lagi..

      Kalo mencarum tuk SOCSO, mesti ler arwah pun pencarum KWSP jugak kan ..

      So, tuk pengetahuan kengkawan sekalian, korang boleh bawak sijil mati arwah ke mana2 pejabat KWSP tuk collect khairat kematian sbanyak RM2000.

       

      Yang dah meninggal cam tahun lepas pun masih boleh mintak lagi.

      Apa yg penting, arwah MESTI pencarum eh…

       

      Lepas tu, kalo tak silap.. wang khairat ni termasuk ler kategori pernah mencarum..

      Contohnya, dulu korang keje pastu korang berenti jaga anak (tak keje kan ).

      So bila tgk rekod, asal pernah mencarum pun boleh dapat.. ( kalo tak silap – bek korang tanye sendiri ar )

      Cuma, untuk pesara, tak bape sure laks.. (sbb korang dah kuar sumer duit kan )

       

      Info ni asalnye dari sahabat memandangkan kakak dia pegawai KWSP yang citer kat dia masa jiran depa meninggal last month.

      Adapun, utk penjelasan boleh bertanye direct kat KWSP sendiri…

      Tak tanye tak tahu… tak betul boleh perbetulkan…

       

      p/s: baca bab socso kat bawah eh…

       

      With best regards,

      fasriana_hashim

       

       

      ----------------------------

      Penerangan ini (termasuk lampiran apa sahaja) cuma untuk siapa sahaja yang dimaksudkan. Penerangan ini mungkin mengandung bahan-bahan rahsia dan / atau maklumat perniagaan rahsia kepunyaan Mattel. Kalau anda bukan penerima yang dimaksudkan, anda tidak seharusnya menduplikat, mengirim atau menggunakan maklumat ini untuk maksud apa sahaja, dan anda harus segera menghapuskannya dan memberitahu adanya kepada pengirim.

       

      This message (including any attachments) is only for the use of the person(s) for whom it is intended. It may contain Mattel confidential and/or trade secret information. If you are not the intended recipient, you should not copy, distribute or use this information for any purpose, and you should delete this message and inform the sender immediately.

      -----Original Message-----
      From: Zurinah MohdArif [mailto:zurinaha@...]
      Sent: Friday, April 20, 2012 12:41 PM
      Subject:

       

       

      TUNTUTAN FAEDAH PENGURUSAN MAYAT - SOCSO

                                                                                 

      SOCSO - Salah satu benefit PENCARUM yg mungkin ada antara kita yang tak tau, atau tak perasan atau tidak diberitahu ialah tentang FAEDAH PENGURUSAN MAYAT. Faedah akan dibayar (boleh dituntut) dari perkeso sekiranya pencarum meninggal dunia akibat sebarang sebab. Pembayaran faedah akan dibayar kepada waris atau pihak yg menanggung perbelanjaan pengkebumian. Amaun yang diberi adalah RM1500 atau kos sebenar pengkebumian (yang mana lebih rendah) berdasarkan resit yang dikemukakan.                                                              

                                                                                 

       Nota kaki: JIKA ADA SAUDARA-MARA, JIRAN ATAU KAWAN-KAWAN YANG MENINGGAL DUNIA, TOLONG

       SELIDIK / INFORM KAT KELUARGA SIMATI TENTANG PERKARA NI DAN WAR2KAN @ SAMPAIKAN MESEJ INI KPD ORG DISEKELILING KITA.                   

       SEMOGA DENGAN INI , IA MUNGURANGKAN BEBAN KELUARGA SIMATI........          

                                                                                  

    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.