Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Introductie nieuw lid

Expand Messages
 • jnwbos
  Beste Thijs, Welkom! Heb je ook Van Vuurens in Willige Langerak in je bestand? Daar heb ik 3 voorouders rond 1700 en dat stopt bij een doop op 21-9-1645 in
  Message 1 of 5 , Nov 2, 2012
  • 0 Attachment
   Beste Thijs,

   Welkom!
   Heb je ook Van Vuurens in Willige Langerak in je bestand? Daar heb ik 3 voorouders rond 1700 en dat stopt bij een doop op 21-9-1645 in Lopik.
   Sorrie, dat dit niet strikt Dordrecht e.o. is. Nakomelingen in die tak verhuisden pas rond 1900 naar Dordrecht. Wsl. met de industriele revolutie?

   Met vriendelijke groet,
   Joan Bos

   --- In Schapekoppen@yahoogroups.com, "tvvuuren" <thijs@...> wrote:
   >
   > Sinds 1999 doe ik onderzoek naar de families Van Vuuren, Spiering, Van Oudheusden en Schotman. Dat ik daarbij vooral in het Land van Heusden en Altena moet zoeken ligt voor de hand. Dordrecht is voor mij interessant omdat het toch wel vaak de "poort naar Altena" blijkt te zijn.
   > Mijn voorvader Jan Everts Schotman (*1723 +1773) was afkomstig uit de bittere armoede van de turfstekers in Drenthe, maar reisde (met een turfschip?) naar Dordrecht en heeft daar een nieuw bestaan opgebouwd. Zijn zoon Evert vestigde zich in Uitwijk.
   >
   > Zo zijn er meer verbindingen aan te wijzen via Dordrecht.
   >
   > Ik kijk uit naar nieuwe contacten binnen de Schapekoppen en ben graag bereid kennis en vondsten te delen.
   >
   > Thijs van Vuuren
   > Amersfoort
   >
  • tvvuuren
   Hi Joan, In Willige Langerak heb ik tot op heden geen Van Vuurens. Mijn tak is van 1580-1945 na de oversteek van de rivier van Vuren naar Andel honkvast in
   Message 2 of 5 , Nov 2, 2012
   • 0 Attachment
    Hi Joan,

    In Willige Langerak heb ik tot op heden geen Van Vuurens. "Mijn" tak is van 1580-1945 na de oversteek van de rivier van Vuren naar Andel honkvast in het Land van Heusden en Altena gebleven. Er zijn wel zijtakken aan te wijzen richting de Langstraat en Zeeuws-Vlaanderen en in de XXe eeuw richting Haarlemmermeer, maar zo'n oude verwijzing als die in Lopik valt voorlopig buiten mijn terrein.
    Bedankt voor je welkom!

    Thijs

    --- In Schapekoppen@yahoogroups.com, "jnwbos" <madmonarchs@...> wrote:
    >
    > Beste Thijs,
    >
    > Welkom!
    > Heb je ook Van Vuurens in Willige Langerak in je bestand? Daar heb ik 3 voorouders rond 1700 en dat stopt bij een doop op 21-9-1645 in Lopik.
    > Sorrie, dat dit niet strikt Dordrecht e.o. is. Nakomelingen in die tak verhuisden pas rond 1900 naar Dordrecht. Wsl. met de industriele revolutie?
    >
    > Met vriendelijke groet,
    > Joan Bos
    >
    > --- In Schapekoppen@yahoogroups.com, "tvvuuren" <thijs@> wrote:
    > >
    > > Sinds 1999 doe ik onderzoek naar de families Van Vuuren, Spiering, Van Oudheusden en Schotman. Dat ik daarbij vooral in het Land van Heusden en Altena moet zoeken ligt voor de hand. Dordrecht is voor mij interessant omdat het toch wel vaak de "poort naar Altena" blijkt te zijn.
    > > Mijn voorvader Jan Everts Schotman (*1723 +1773) was afkomstig uit de bittere armoede van de turfstekers in Drenthe, maar reisde (met een turfschip?) naar Dordrecht en heeft daar een nieuw bestaan opgebouwd. Zijn zoon Evert vestigde zich in Uitwijk.
    > >
    > > Zo zijn er meer verbindingen aan te wijzen via Dordrecht.
    > >
    > > Ik kijk uit naar nieuwe contacten binnen de Schapekoppen en ben graag bereid kennis en vondsten te delen.
    > >
    > > Thijs van Vuuren
    > > Amersfoort
    > >
    >
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.