Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Despre veganism

Expand Messages
 • Eliza Nan
  Ce este veganismul? Mai intai de toate, este un stil de viata, dar si o filosofie. A fi vegan inseamna sa traiesti intr-un spirit de respect fata de toate
  Message 1 of 1 , Mar 23, 2013
  • 0 Attachment
   Ce este veganismul?

   Mai intai de toate, este un stil de viata, dar si o filosofie. A fi vegan inseamna sa traiesti intr-un spirit de respect fata de toate fiintele vii din jurul tau si in armonie cu ele. A respecta celelalte fiinte vii nu inseamna doar a nu lua viata animalelor, pasarilor sau pestilor cu scopul de a te hrani cu carnea lor, ori a te imbraca sau incalta cu pielea ori cu blana lor, asa cum este perceput indeobste veganismul. Mai inseamna si a respecta dreptul la viata, sanatate si integritate al oricarei fiinte. Adica sa nu o omori, sa nu-i afectezi sanatatea, sa nu o scoti din mediul natural in care traieste, sa nu-i alterezi sau distrugi acel mediu, iar daca trebuie sa coexisti cu ea, atunci sa o faci in pace si armonie. Veganul, fiind el insusi o fiinta, isi este in primul rand siesi dator sa nu-si faca rau, sa traiasca intr-un mod sanatos si cat mai aproape de natura.

   Ca vegan, nu poti sa te limitezi, de exemplu, doar la a nu te hrani cu produse de origine animala iar, pe de alta parte, sa te indopi cu alcool, tutun ori cu produse imbibate cu conservanti, coloranti, emulgatori, amelioratori si potentiatori de aroma si alte scorneli ale mintii umane care nu au nicio legatura cu conditia naturala a alimentului si iti intoxica organismul, scurtandu-ti, in mod artificial, viata. Degeaba protejezi alte fiinte, daca nu te ingrijesti si de propria ta fiinta.

   Cititi AICI continuarea acestui articol

   Veganerie.com - primul portal din Romania despre stilul de viata vegan

   Pace si lumina,

   Florin Nan

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.