Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Candidatul Năstase a tras în vînă torul Adrian

Expand Messages
 • Marius Cristian Vasilescu
  *Candidatul Năstase a tras în vînătorul Adrian *Coarnele unui cerb sau voturile alegătorilor cărora le plac oamenii cu suflet? Între asta a avut de ales
  Message 1 of 1 , Dec 10, 2004
  • 0 Attachment
   Candidatul Năstase a tras în vînătorul Adrian

   Coarnele unui cerb sau voturile alegătorilor cărora le plac oamenii cu suflet? Între asta a avut de ales Adrian Năstase în cadrul dezbaterii electorale de miercuri seară de la TVR. Şeful de onoare al vînătorilor a ezitat, a încercat să răspundă diplomatic, dar în cele din urmă a ales să pună puşca în cui, cel puţin pînă duminică. „Ce plăcere estetică vă trezeşte priveliştea unui iepure împuşcat, căruia îi curge sîngele din bot, sau a unei căprioare sfîrtecate de glonţ?”, a întrebat Cristian Tudor Popescu. „Domnule Popescu, nu am mai fost de multă vreme la vînătoare şi mă gîndesc foarte serios dacă o să mai merg de-acum înainte”, a răspuns Adrian Năstase întrebării directorului de la „Adevărul”. Declaraţia chiar a fost făcută de cel mai important vînător al ţării, potrivit funcţiei, posesorul unor puşti de vînătoare de invidiat, deţinătorul unor trofee rare, protectorul purtătorilor de armă cu viză de la AGVPS. Candidatul la Preşedinţie l-a alungat din minte pe vînătorul Năstase, preşedinte al AGVPS, şi a lăsat să se înţeleagă că va renunţa la una dintre pasiunile care au contribuit la creşterea faimei sale. După ce a încercat să justifice cumva vînătoarea prin faptul că animalele mai fac şi rău, Năstase a încheiat discuţia aderînd la ideea că vînătoarea este un sport care trebuie să dispară.

   Vînătorii vor să vîneze
   Colegi întru pasiune cu cel despre care presa a scris că este spaima urşilor, cîţiva vînători au reacţionat rapid. „Nu ştiu ce este rău în a fi vînător. Este o artă, o ştiinţă sau o meserie pe care o practică milioane de oameni numai în Uniunea Europeană. Restul este doar declaraţia premierului şi nu o mai comentez”, ne-a declarat directorul Direcţiei de Vînătoare Romsilva, Armand Chiriloiu.

   Muniţie mai multă a avut şeful Biroului de Vînătoare al Ministerului Agriculturii, Ilie Mihalache. „Este absurd să condamnăm vînătorii. Pescuitul şi vînătoarea au fost primele meserii din lume. Este o onoare să faci parte din breaslă. Nu mă refer la braconieri. Renunţarea la vînătoare nu este o idee strălucită pentru că nu facem nici un rău. A ucide animale dăunătoare nu este condamnabil”, a spus Mihalache.

   E greu să renunţi la pasiune
   Nici subalternul lui Năstase, şeful Biroului juridic al AGVPS, Marian Ilie, nu a avut cuvinte de laudă pentru renunţarea la vînătoare. „Toţii regii noştri au fost vînători. Mai sînt nenumărate personalităţi care au această pasiune. Nu mă refer la cei care comit măceluri. Doar nişte babe nebune ar putea considera că vînătorii nu ar trebui să-şi facă datoria.”. Un alt subordonat, de data aceasta pe linie de partid, al lui Năstase spune că este greu să renunţi la plăcerea de a vîna. „Vînătoarea face parte din cultura universală, iar mişcarea împotriva noastră este pornită de la ecologiştii de asfalt. Referitor la ce a spus premierul, cred că este decizia fiecăruia ce va face mai departe, dar este greu să renunţi la bucuria de a participa la vînătoare”, ne-a declarat Bogdan Niculescu Duvăz. Chiar dacă vînătorii au sesizat interesul electoral, aceştia par a se teme că premierul poate să fi vorbit serios. „Poate prin această declaraţie a fost aruncată o anatemă asupra noastră, a vînătorilor. Poate se gîndeşte să interzică acest sport, dar nu este normal”, a declarat Ionuţ Lăsceanu de la AVPS Bucureşti.

   Cotidianul
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.