Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: Am doua calculatoare cobra

Expand Messages
 • Liviu G
  ... Parerea mea: merita o reproiectare Cobra de la zero cu componente actuale (pentru reducerea numarului de circuite integrate - implicit a consumului de
  Message 1 of 18 , Oct 15, 2009
   > Sa reproiectezi Cobra de la zero nu cred ca merita, mai degraba cu cunostintele de acum sa faci un calculator compatibil spectrum cu memorie mai multa si eventual interfata IDE la care sa poti conecta un HDD sau CD-ROM ar fi mult mai util. Eventual cu o parte video ceva mai imbunatatita si cu posibilitatea utilizarii mouse-ului.
   >

   Parerea mea: merita o reproiectare Cobra de la zero cu componente actuale (pentru reducerea numarului de circuite integrate - implicit a consumului de energie, a dimensiunilor si a tensiunilor de alimentare) ,in acelasi timp sa poata fi construita in regim de amator (altfel poate fi ingramadita toata intr-un xilinx).DAR care sa faca exact acelasi lucru ca si cea originala ,eventual cu maximul de upgrade-uri care s-au facut la vremea ei (80k Ram si FDD - aici merge unul de 3,5" intrucat cel de 8" e greu de gasit) si bineinteles schimbarea conectorilor si a tastaturii.

   Daca ii adaugam performante interne (viteza ,ram si alte chestii) nu va mai fi Cobra.Cand voi avea timp voi incerca interfata Dr.Beep care nu presupune modificari hw in Cobra (din cate am inteles eu - doar o rutina in rom-ul basic).

   PS: poate face cineva rost de cip-uri AY ?cred ca am fi multi amatori

   Bafta.
  • bogde
   Salut, Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte
   Message 2 of 18 , Oct 15, 2009
    Salut,

    Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.

    Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.

    Cu stima,
    Bogdan


    --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@...> wrote:
    >
    >
    > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
    > >
    > > Salut,
    > >
    > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
    > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
    > >
    >
    > Salut!
    >
    > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
    >
   • cyware2001
    Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se
    Message 3 of 18 , Oct 15, 2009
     Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care erau pe 8 biti.

     Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica pentru 128" (ar merge in demo-uri).

     --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@...> wrote:
     >
     > Salut,
     >
     > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.
     >
     > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
     >
     > Cu stima,
     > Bogdan
     >
     >
     > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
     > >
     > >
     > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
     > > >
     > > > Salut,
     > > >
     > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
     > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
     > > >
     > >
     > > Salut!
     > >
     > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
     > >
     >
    • George Chirtoaca
     Salut, Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump probabil :). Chiar si
     Message 4 of 18 , Oct 16, 2009
      Salut,

      Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump probabil :).
      Chiar si unele jocuri de 48K il folosesc pentru efecte, deci ar fi util si pe un HC normal, 48K.
      Am comandat mai demult de pe situl asta 3 AY http://www.arcadechips.com/product_info.php?products_id=111 , dar n-am primit niciodata pachetul...s-a pierdut pe drum.
      Deci daca are cineva de vanzare, sunt interesat.


      --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@...> wrote:
      >
      > Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care erau pe 8 biti.
      >
      > Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica pentru 128" (ar merge in demo-uri).
      >
      >
      >
      >
      >
      > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@> wrote:
      > >
      > > Salut,
      > >
      > > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.
      > >
      > > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
      > >
      > > Cu stima,
      > > Bogdan
      > >
      > >
      > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
      > > >
      > > >
      > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
      > > > >
      > > > > Salut,
      > > > >
      > > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
      > > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
      > > > >
      > > >
      > > > Salut!
      > > >
      > > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
      > > >
      > >
      >
     • cyware2001
      Nu stiu cum este interfatat AY in HC 91+ (de 128k). Gasisem demult o schema intr-un tehnium despre o interfatare la un HC dar era total gresita (nu avea cum sa
      Message 5 of 18 , Oct 16, 2009
       Nu stiu cum este interfatat AY in HC 91+ (de 128k). Gasisem demult o schema intr-un tehnium despre o interfatare la un HC dar era total gresita (nu avea cum sa functioneze). S-ar putea sa mearga direct lipit (as pune un soclu totusi); nu stiu daca este facuta calea audio (trebuie vazut pe schema). Tie am iti trimit unul daca vrei.

       Era cineva prin Bucuresti (Cristian Dragomir) si altii care faceau prin anii '90 upgrade de la 48 la 128 kb (la HC-uri), si adaugau si AY (pe atunci costa vreo 10 dolari cipul).

       A propos, exista schema de HC 91+ (varianta de 128k) pe undeva?
       --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@...> wrote:
       >
       >
       >
       > Salut,
       >
       > Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump probabil :).
       > Chiar si unele jocuri de 48K il folosesc pentru efecte, deci ar fi util si pe un HC normal, 48K.
       > Am comandat mai demult de pe situl asta 3 AY http://www.arcadechips.com/product_info.php?products_id=111 , dar n-am primit niciodata pachetul...s-a pierdut pe drum.
       > Deci daca are cineva de vanzare, sunt interesat.
       >
       >
       > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@> wrote:
       > >
       > > Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care erau pe 8 biti.
       > >
       > > Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica pentru 128" (ar merge in demo-uri).
       > >
       > >
       > >
       > >
       > >
       > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@> wrote:
       > > >
       > > > Salut,
       > > >
       > > > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.
       > > >
       > > > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
       > > >
       > > > Cu stima,
       > > > Bogdan
       > > >
       > > >
       > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
       > > > >
       > > > >
       > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
       > > > > >
       > > > > > Salut,
       > > > > >
       > > > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
       > > > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
       > > > > >
       > > > >
       > > > > Salut!
       > > > >
       > > > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
       > > > >
       > > >
       > >
       >
      • George Chirtoaca
       Schema pt HC128 (aka HC91+) nu cred ca e usor de gasit. Tinand cont de anul de aparitie, 1994 (din mesajul de la boot), ar fi cam ultimul model scos de ICE
       Message 6 of 18 , Oct 16, 2009
        Schema pt HC128 (aka HC91+) nu cred ca e usor de gasit. Tinand cont de anul de aparitie, 1994 (din mesajul de la boot), ar fi cam ultimul model scos de ICE Felix.
        Interfatarea cred ca e ca la Spectrum 128. Conform
        http://www.worldofspectrum.org/faq/reference/128kreference.htm#Sound porturile sunt:
        OUT (0xfffd) - Select a register 0-14
        IN (0xfffd) - Read the value of the selected register
        OUT (0xbffd) - Write to the selected register.
        Porturile sunt decodificate asa:
        0xFFFD: 11-- ---- ---- --0-
        0xBFFD: 10-- ---- ---- --0-.
        Calea de iesire sunet e facuta, dar lipsesc componentele. Lipseste un tranzistor de amplificare BD cu rezistorul aferent si o mufa jack mono cu autodeconectare la difuzorul intern, aceasta urmand a fi montata intr-un orificiu pe carcasa, pe la mijloc (modelul cu piulita). Un soculu ar incapea, dar cam la fix, pentru ca deasupra AY-ului vine un surub de la radiator, si nu ramane mult loc.
        Am incercat sa montez un AY-3-8910, care are alta ordine a pinilor, si a functionat, dar nu incapea cu tot cu adaptorul pentru pini sub acel surub.
        Daca poti sa-mi trimiti un cip, vorbim pe mail. Mersi!


        --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@...> wrote:
        >
        > Nu stiu cum este interfatat AY in HC 91+ (de 128k). Gasisem demult o schema intr-un tehnium despre o interfatare la un HC dar era total gresita (nu avea cum sa functioneze). S-ar putea sa mearga direct lipit (as pune un soclu totusi); nu stiu daca este facuta calea audio (trebuie vazut pe schema). Tie am iti trimit unul daca vrei.
        >
        > Era cineva prin Bucuresti (Cristian Dragomir) si altii care faceau prin anii '90 upgrade de la 48 la 128 kb (la HC-uri), si adaugau si AY (pe atunci costa vreo 10 dolari cipul).
        >
        > A propos, exista schema de HC 91+ (varianta de 128k) pe undeva?
        >
        >
        >
        >
        > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
        > >
        > >
        > >
        > > Salut,
        > >
        > > Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump probabil :).
        > > Chiar si unele jocuri de 48K il folosesc pentru efecte, deci ar fi util si pe un HC normal, 48K.
        > > Am comandat mai demult de pe situl asta 3 AY http://www.arcadechips.com/product_info.php?products_id=111 , dar n-am primit niciodata pachetul...s-a pierdut pe drum.
        > > Deci daca are cineva de vanzare, sunt interesat.
        > >
        > >
        > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@> wrote:
        > > >
        > > > Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care erau pe 8 biti.
        > > >
        > > > Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica pentru 128" (ar merge in demo-uri).
        > > >
        > > >
        > > >
        > > >
        > > >
        > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@> wrote:
        > > > >
        > > > > Salut,
        > > > >
        > > > > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.
        > > > >
        > > > > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
        > > > >
        > > > > Cu stima,
        > > > > Bogdan
        > > > >
        > > > >
        > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
        > > > > >
        > > > > >
        > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
        > > > > > >
        > > > > > > Salut,
        > > > > > >
        > > > > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
        > > > > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
        > > > > > >
        > > > > >
        > > > > > Salut!
        > > > > >
        > > > > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
        > > > > >
        > > > >
        > > >
        > >
        >
       • diesel_ct
        Ma intereseaza si pe mine un AY, asta fiind unul din motivele pentru care ma aflu pe aici - chiptunes, zise si 8bit music etc (desi stiintific vorbind,
        Message 7 of 18 , Oct 16, 2009
         Ma intereseaza si pe mine un AY, asta fiind unul din motivele pentru care ma aflu pe aici - chiptunes, zise si "8bit music" etc (desi stiintific vorbind, muzica obtinuta pe buzzerul din HC e 1bit :-P ).

         Intr-adevar, gasisem mai de mult la o firma din Bucuresti (care se ocupa cu reparatii la jocuri de sala) modelul echivalent de la Yamaha, YM2149, dar din pacate n-am avut timp sa ma ocup de el pe atunci.

         --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@...> wrote:
         >
         >
         >
         > Schema pt HC128 (aka HC91+) nu cred ca e usor de gasit. Tinand cont de anul de aparitie, 1994 (din mesajul de la boot), ar fi cam ultimul model scos de ICE Felix.
         > Interfatarea cred ca e ca la Spectrum 128. Conform
         > http://www.worldofspectrum.org/faq/reference/128kreference.htm#Sound porturile sunt:
         > OUT (0xfffd) - Select a register 0-14
         > IN (0xfffd) - Read the value of the selected register
         > OUT (0xbffd) - Write to the selected register.
         > Porturile sunt decodificate asa:
         > 0xFFFD: 11-- ---- ---- --0-
         > 0xBFFD: 10-- ---- ---- --0-.
         > Calea de iesire sunet e facuta, dar lipsesc componentele. Lipseste un tranzistor de amplificare BD cu rezistorul aferent si o mufa jack mono cu autodeconectare la difuzorul intern, aceasta urmand a fi montata intr-un orificiu pe carcasa, pe la mijloc (modelul cu piulita). Un soculu ar incapea, dar cam la fix, pentru ca deasupra AY-ului vine un surub de la radiator, si nu ramane mult loc.
         > Am incercat sa montez un AY-3-8910, care are alta ordine a pinilor, si a functionat, dar nu incapea cu tot cu adaptorul pentru pini sub acel surub.
         > Daca poti sa-mi trimiti un cip, vorbim pe mail. Mersi!
         >
         >
         > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@> wrote:
         > >
         > > Nu stiu cum este interfatat AY in HC 91+ (de 128k). Gasisem demult o schema intr-un tehnium despre o interfatare la un HC dar era total gresita (nu avea cum sa functioneze). S-ar putea sa mearga direct lipit (as pune un soclu totusi); nu stiu daca este facuta calea audio (trebuie vazut pe schema). Tie am iti trimit unul daca vrei.
         > >
         > > Era cineva prin Bucuresti (Cristian Dragomir) si altii care faceau prin anii '90 upgrade de la 48 la 128 kb (la HC-uri), si adaugau si AY (pe atunci costa vreo 10 dolari cipul).
         > >
         > > A propos, exista schema de HC 91+ (varianta de 128k) pe undeva?
         > >
         > >
         > >
         > >
         > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
         > > >
         > > >
         > > >
         > > > Salut,
         > > >
         > > > Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump probabil :).
         > > > Chiar si unele jocuri de 48K il folosesc pentru efecte, deci ar fi util si pe un HC normal, 48K.
         > > > Am comandat mai demult de pe situl asta 3 AY http://www.arcadechips.com/product_info.php?products_id=111 , dar n-am primit niciodata pachetul...s-a pierdut pe drum.
         > > > Deci daca are cineva de vanzare, sunt interesat.
         > > >
         > > >
         > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@> wrote:
         > > > >
         > > > > Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care erau pe 8 biti.
         > > > >
         > > > > Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica pentru 128" (ar merge in demo-uri).
         > > > >
         > > > >
         > > > >
         > > > >
         > > > >
         > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@> wrote:
         > > > > >
         > > > > > Salut,
         > > > > >
         > > > > > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.
         > > > > >
         > > > > > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
         > > > > >
         > > > > > Cu stima,
         > > > > > Bogdan
         > > > > >
         > > > > >
         > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
         > > > > > >
         > > > > > >
         > > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
         > > > > > > >
         > > > > > > > Salut,
         > > > > > > >
         > > > > > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
         > > > > > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
         > > > > > > >
         > > > > > >
         > > > > > > Salut!
         > > > > > >
         > > > > > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
         > > > > > >
         > > > > >
         > > > >
         > > >
         > >
         >
        • Liviu Grama
         Intrucat am dat tonul acestor discutii pe tema cipurilor AY (ma bucur foarte mult ca am provocat discutii pe tema asta) am o intrebare: sapand cu gogu am gasit
         Message 8 of 18 , Oct 16, 2009
          Intrucat am dat tonul acestor discutii pe tema cipurilor AY (ma bucur foarte mult ca am provocat discutii pe tema asta) am o intrebare: sapand cu gogu am gasit diverse alte cip-uri procesoare de sunet si ceva mai rudimentar - un converter digital analog cu rezistoare (rezistoare chioare si atat ,eventual un tranzistor in montaj AF), deci a incercat cineva asa ceva? ar iesi ceva interesant in difuzoare? ;intrucat nu ma pricep deloc la soft (si sunt sigur ca trebuie ceva gen "driver" pt asa ceva - poate o modificare in rom) intreb oameni mai avizati decat mine.

          Despre cip-ul AY pot spune ca schema se gaseste cu gogu (mai ales la o cautare dupa imagini) si nu necesita modificari in cobra sau hc ,doar se face montajul si se ataseaza pe portul de extensie (acolo se regasesc toate semnalele necesare cipului AY);in rest vom auzi sunet daca programelul pe care il rulam stie sa "caute" sau sa "trimita" date spre AY: cunoscatorii sa ma corecteze daca banuiesc gresit.

          P.S. Daca descoperim un furnizor de AY sau echivalente (nu neaparat pin la pin) sunt si eu mare amator.

          Bafta!
          Liviu (yo7hlq)

         • tdragoslaurentiu
          eu am in colectie un hc2000 functional upgradat la 128k care are si cipul AY. O poza cu placa modificata se poate vedea aici
          Message 9 of 18 , Oct 16, 2009

           eu am in colectie un hc2000 functional upgradat la 128k care are si cipul AY. O poza cu placa modificata se poate vedea  aici http://dragos.lau.googlepages.com/310_placa.jpg/310_placa-full;init:.jpg 


           --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@...> wrote:
           >
           > Nu stiu cum este interfatat AY in HC 91+ (de 128k). Gasisem demult o schema intr-un tehnium despre o interfatare la un HC dar era total gresita (nu avea cum sa functioneze). S-ar putea sa mearga direct lipit (as pune un soclu totusi); nu stiu daca este facuta calea audio (trebuie vazut pe schema). Tie am iti trimit unul daca vrei.
           >
           > Era cineva prin Bucuresti (Cristian Dragomir) si altii care faceau prin anii '90 upgrade de la 48 la 128 kb (la HC-uri), si adaugau si AY (pe atunci costa vreo 10 dolari cipul).
           >
           > A propos, exista schema de HC 91+ (varianta de 128k) pe undeva?
           >
           >
           >
           >
           > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" george_chirtoaca@ wrote:
           > >
           > >
           > >
           > > Salut,
           > >
           > > Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump probabil :).
           > > Chiar si unele jocuri de 48K il folosesc pentru efecte, deci ar fi util si pe un HC normal, 48K.
           > > Am comandat mai demult de pe situl asta 3 AY http://www.arcadechips.com/product_info.php?products_id=111 , dar n-am primit niciodata pachetul...s-a pierdut pe drum.
           > > Deci daca are cineva de vanzare, sunt interesat.
           > >
           > >
           > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001" <cyware2001@> wrote:
           > > >
           > > > Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care erau pe 8 biti.
           > > >
           > > > Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica pentru 128" (ar merge in demo-uri).
           > > >
           > > >
           > > >
           > > >
           > > >
           > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@> wrote:
           > > > >
           > > > > Salut,
           > > > >
           > > > > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la dvs., d-le Gabriel.
           > > > >
           > > > > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
           > > > >
           > > > > Cu stima,
           > > > > Bogdan
           > > > >
           > > > >
           > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca" <george_chirtoaca@> wrote:
           > > > > >
           > > > > >
           > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel" <setnicgabriel@> wrote:
           > > > > > >
           > > > > > > Salut,
           > > > > > >
           > > > > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica) si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
           > > > > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual domnului Chirtoaca!
           > > > > > >
           > > > > >
           > > > > > Salut!
           > > > > >
           > > > > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
           > > > > >
           > > > >
           > > >
           > >
           >
          • cyware2001
           Ohhh amintiri... Vad ca are cip AY-3-8910 (cu 40 de pini), montat cu picioarele in sus. De curiozitate: merge floppy in 128? Eu banuiesc ca nu ai o clona de
           Message 10 of 18 , Oct 16, 2009
            Ohhh amintiri...

            Vad ca are cip AY-3-8910 (cu 40 de pini), montat cu picioarele in sus.

            De curiozitate: merge floppy in 128? Eu banuiesc ca nu ai o clona de +3.            --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "tdragoslaurentiu" <tdragoslaurentiu@...> wrote:
            >
            >
            > eu am in colectie un hc2000 functional upgradat la 128k care are si
            > cipul AY. O poza cu placa modificata se poate vedea aici
            > http://dragos.lau.googlepages.com/310_placa.jpg/310_placa-full;init:.jpg
            > <http://dragos.lau.googlepages.com/310_placa.jpg/310_placa-full;init:.jp\
            > g>
            >
            > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001"
            > <cyware2001@> wrote:
            > >
            > > Nu stiu cum este interfatat AY in HC 91+ (de 128k). Gasisem demult o
            > schema intr-un tehnium despre o interfatare la un HC dar era total
            > gresita (nu avea cum sa functioneze). S-ar putea sa mearga direct lipit
            > (as pune un soclu totusi); nu stiu daca este facuta calea audio (trebuie
            > vazut pe schema). Tie am iti trimit unul daca vrei.
            > >
            > > Era cineva prin Bucuresti (Cristian Dragomir) si altii care faceau
            > prin anii '90 upgrade de la 48 la 128 kb (la HC-uri), si adaugau si AY
            > (pe atunci costa vreo 10 dolari cipul).
            > >
            > > A propos, exista schema de HC 91+ (varianta de 128k) pe undeva?
            > >
            > >
            > >
            > >
            > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca"
            > george_chirtoaca@ wrote:
            > > >
            > > >
            > > >
            > > > Salut,
            > > >
            > > > Sunt si eu interesat de 1-2 cip-uri de-astea AY. HC128 a fost
            > proiectat sa-l includa, dar nu l-au montat pe placa, era prea scump
            > probabil :).
            > > > Chiar si unele jocuri de 48K il folosesc pentru efecte, deci ar fi
            > util si pe un HC normal, 48K.
            > > > Am comandat mai demult de pe situl asta 3 AY
            > http://www.arcadechips.com/product_info.php?products_id=111 , dar n-am
            > primit niciodata pachetul...s-a pierdut pe drum.
            > > > Deci daca are cineva de vanzare, sunt interesat.
            > > >
            > > >
            > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "cyware2001"
            > <cyware2001@> wrote:
            > > > >
            > > > > Cipuri AY nu sunt chiar asa de dificil de obtinut. Mai demult se
            > gaseau la un anumit magazin din Bucuresti (un membru numit Serban Paun
            > stie exact unde). Se mai gasesc prin placile de la jocurile de sala
            > (arcade), mai ales la cele de noroc (gen poker, slot machine etc) care
            > erau pe 8 biti.
            > > > >
            > > > > Sau se mai gasesc la mine (am 3) si chiar am de gand sa fac
            > interfete atasabile la portul de extensie care sa dea functia de "muzica
            > pentru 128" (ar merge in demo-uri).
            > > > >
            > > > >
            > > > >
            > > > >
            > > > >
            > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@>
            > wrote:
            > > > > >
            > > > > > Salut,
            > > > > >
            > > > > > Sunt si eu un marunt colectionar -- am cateva modele de HC de la
            > ICE Felix, un CIP ... -- si bineinteles ca oferta generoasa a d-lui
            > Gabriel e foarte tentanta pentru mine, mai ales daca d-l George
            > Chirtoaca detine deja acest tip de calculator. Astept un semn de la
            > dvs., d-le Gabriel.
            > > > > >
            > > > > > Despre cip-urile AY (intreba cineva) -- chiar acum incerc sa
            > obtin cateva bucati din Hong Kong, cu mari sanse sa iau teapa (dar
            > incerc sa fiu optimist). Va tin la curent.
            > > > > >
            > > > > > Cu stima,
            > > > > > Bogdan
            > > > > >
            > > > > >
            > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "George Chirtoaca"
            > <george_chirtoaca@> wrote:
            > > > > > >
            > > > > > >
            > > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Gabriel"
            > <setnicgabriel@> wrote:
            > > > > > > >
            > > > > > > > Salut,
            > > > > > > >
            > > > > > > > Am doua calculatoare Cobra facute de tatal meu (inginer
            > electronist). Unul este in carcasa de JET (cel facu de Electromagnetica)
            > si altul intr-o carcasa neagra mare si plata de ICE Felix cred.
            > > > > > > > > Doresc sa donez calculatoarele Cobra acestui grup eventual
            > domnului Chirtoaca!
            > > > > > > >
            > > > > > >
            > > > > > > Salut!
            > > > > > >
            > > > > > > Multumesc pentru oferta. Eu am deja 2 calculatoare Cobra, deci
            > daca e altcineva interesat, poate discuta cu domnul Gabriel.
            > > > > > >
            > > > > >
            > > > >
            > > >
            > >
            >
           • cyware2001
            As putea sa fac niste interfete care sa se conecteze la extensie; ar merge si pe HC simplu, fara 128. Faceam candva asta... Exista multe jocuri care detecteaza
            Message 11 of 18 , Oct 16, 2009
             As putea sa fac niste interfete care sa se conecteze la extensie; ar merge si pe HC simplu, fara 128. Faceam candva asta... Exista multe jocuri care detecteaza cipul AY si practic cam toate demo-urile (eu eram mare amator de asa ceva).

             Daca exista interes m-as apuca de ele; la AY mai trebuiau parca vreo 2 LS-uri (pentru adresare) si niste rezistente (pentru canale).             --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, Liviu Grama <liviu9@...> wrote:
             >
             > Intrucat am dat tonul acestor discutii pe tema cipurilor AY (ma bucur foarte mult ca am provocat discutii pe tema asta) am o intrebare: sapand cu gogu am gasit diverse alte cip-uri procesoare de sunet si ceva mai rudimentar - un converter digital analog cu rezistoare (rezistoare chioare si atat ,eventual un tranzistor in montaj AF), deci a incercat cineva asa ceva? ar iesi ceva interesant in difuzoare? ;intrucat nu ma pricep deloc la soft (si sunt sigur ca trebuie ceva gen "driver" pt asa ceva - poate o modificare in rom) intreb oameni mai avizati decat mine.
             >
             > Despre cip-ul AY pot spune ca schema se gaseste cu gogu (mai ales la o cautare dupa imagini) si nu necesita modificari in cobra sau hc ,doar se face montajul si se ataseaza pe portul de extensie (acolo se regasesc toate semnalele necesare cipului AY);in rest vom auzi sunet daca programelul pe care il rulam stie sa "caute" sau sa "trimita" date spre AY: cunoscatorii sa ma corecteze daca banuiesc gresit.
             >
             > P.S. Daca descoperim un furnizor de AY sau echivalente (nu neaparat pin la pin) sunt si eu mare amator.
             >
             > Bafta!
             > Liviu (yo7hlq)
             >
            • bizonul66
             nicolae muntea 0722355536 pt o cobra
             Message 12 of 18 , May 16
              nicolae muntea 0722355536 pt o cobra 
             • bizonul66
              unul il doresc eu , eventual contra cost
              Message 13 of 18 , May 16
               unul il doresc eu , eventual contra cost


              • szabocs
               Sunt si eu interesat, eventual contra cost.
               Message 14 of 18 , May 17
                Sunt si eu interesat, eventual contra cost.
               • nekitu
                Cred ca e cam tarziu, postul e din 2009 :), nush de ce nu s-a uitat domnul Bizonul66 la data.
                Message 15 of 18 , May 17
                 Cred ca e cam tarziu, postul e din 2009 :), nush de ce nu s-a uitat domnul Bizonul66 la data.
                • bizonul66
                 Scuze de eroare
                 Message 16 of 18 , May 17
                  Scuze de eroare 
                 Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.