Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [RomanianHomeComputer] Re: intrebare orga

Expand Messages
 • Viomusic Studio
  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Bogdan, am gasit vinovatul, panglica cu mufa rosie din imagine care intra in placa de baza, trebuia cablul bagat sa fie rasucit nu
  Message 1 of 93 , Jul 29 12:31 PM
  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Bogdan, am gasit vinovatul, panglica cu mufa rosie din imagine care intra in placa de baza, trebuia cablul bagat sa fie rasucit nu drept, cu dunga albastra in stanga. Acuma merge normal. :)      Mi-era si ciuda, zic am bagat bani in clape si butoane si acuma numai merge bine, deja ma gandeam ca trebuie sa strang bani de alta.  From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
  To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
  Sent: Monday, July 29, 2013 2:18 PM
  Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: intrebare orga

   
  Scoate cate una si vezi ce nu merge si iti dai seama daca sunt inversate

  Sent from my iPhone

  On 29.07.2013, at 12:28, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

   
  Le-as inversa dar mi-e ca ia foc si o stric de tot.  From: Viomusic Studio <viomusicstudio@...>
  To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
  Sent: Sunday, July 28, 2013 11:55 AM
  Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: intrebare orga

   
  Sincer, nu gasesc in manual aceste panglici. Vad doar un desen cu panglicile care intra in partea de jos, pe placa de baza etc. Astea de sus nu le gasesc.

  From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
  To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
  Sent: Sunday, July 28, 2013 2:47 AM
  Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: intrebare orga

   
  Pai vezi ca ai in manualul de service dispunerea panglicilor ilustrata. Verifica ca este posibil sa fi incurcat vreuna.

  Sent from my iPhone

  On 27.07.2013, at 20:03, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

   
  Am demontat iar placile unde vin butoanele, am verificat sa fie toate mufele bine bagate, ba chiar am pornit orga fara sa fie prinse in suruburi aceste placi (sa nu fie vreun scurt)... Degeaba! Deci m-a exasperat, numai pot de nervi imi vine sa o arunc. Chiar nu inteleg ce putea sa se intample. Ea asa merge de mers dar nu poti schimba tempo-ul, plus ca nu poti naviga in jos daca de exemplu ai mai multe melodii sau ritmuri pe o disketa il poti lua decat pe primul. Si mai e o chestie, de exemplu daca intrai in mixer unde sunt volumele, cele 5 butpoane rotunde de sub afisaj corespundeau volumelor de pe afisaj. Acuma primul si al doilea nu merg, al 3-lea si al 4-lea nu merg din butoanele rotunde dar se misca din roata de tempo (care nu avea nici o treaba inainte cu mixerul), iar al 5-lea buton rotund, culmea, are influenta asupra  volumului 4 din afisaj. Parca ar fi ceva conectat invers. Pe placile de jos, placa de baza, mufele nu sunt la fel, deci nu ai cum sa pui ceva invers, doar pe placa cu butoanele pe care este si butonul mare de tempo sunt 3 panglici care au capetele identice, sa fi inversat una din asta? Daca poate cineva sa isi dea seama, am gasit manualul de service, am urcat si poze cu panglicile din interior. http://elektrotanya.com/roland_g-800.pdf/download.html


  From: YO3GHM <yo3ghm@...>
  To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
  Sent: Saturday, July 27, 2013 3:32 PM
  Subject: [RomanianHomeComputer] Re: intrebare orga

   
  Salutare..
  Asta suna a contacte oxidate, imperfecte...etc..panglicile de conectare intre placi si conectorii, cum arata?...sint oxidati?...sterge-le cu alcool..
  Cauta pe net manualul service si vezi ca exista un meniu de test..si vezi ce nu merge.

  --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, Bogdan Marcu <bobybmc@...> wrote:
  >
  > Pai ia la mana ce ai desfacut si vezi ce nu ai pus bine, cum arata butonul ala rotita? Sa nu aiba un mecanism ciudat in interior si s-a bramburit ceva si da alte valori.
  >
  > Sent from my iPhone
  >
  > > On 26.07.2013, at 22:00, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:
  > >
  > > Cu clapele se pare ca am rezolvat-o, am refacut cele doua lipituri din poza (m-am chinuit un pic deoarece nu prindea deloc fludorul) si acuma merge :) sper sa tina lipiturile. A mai ramas problema a doua, nu cred ca e stricat ceva electronic ca doar am schimbat butoanele de plastic nu am umblat la altceva, inainte sa schimb butoanele mergea normal. Eu ma tem sa nu fie cumva vreun buton de vina sa stea blocat dar nu imi dau seama care.
  > >
  > >
  > > From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
  > > To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
  > > Sent: Friday, July 26, 2013 9:47 PM
  > > Subject: Re: [RomanianHomeComputer] intrebare orga
  > >
  > >
  > > Pai e putin mai complicata treaba, daca nu ai notiuni putin mai avansate de electronica e cam greu ca se pare ca orga ta sufera de batranete. Ai niste devalorizari pe partea de comenzi care mai mult ca sigur sunt rezistive. Defectele de acest gen nu prea pot fi rezolvate "Remote":). Iti trebuie un electronist bun pe langa tine sau in cea mai la distanta solutie poti sa o trimiti si sa o iau la mana sa ti-o fac. Nu am mai reparat scule audio de ceva rimp ca nu am avut loc de electronica auto dar pot sa te ajut. Daca ai cunostinte pe langa casa vorbeste cu cineva care stie cu ce se mananca, nu electronisti de mana a treia ca au ceva de sapat sa o scoata la fata corect sa sune si sa functioneze cum trebuie. Eu nu am mai facut scule muzicale de cand am dat clapa si m-am apucat serios de auto dar nu cred ca imi va fi foarte greu sa o readuc la fata. Daca mai ai nevoie de sfaturi nu ezita!
  > > Succes
  > > Bogdan
  > >
  > > Sent from my iPhone
  > >
  > >> On 26.07.2013, at 20:11, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:
  > >>
  > >>
  > >> Multam frumos. Pe scurt ca sa nu plictisesc, acum cateva luni am achizitionat o orga Roland G800 sh, eu nu ma pot seplasa deoarece am o problema de sanatate si am trimis un prieten sa o cumpere. El nu se pricepe absolut deloc la orgi, si nu a stiut sa o testeze la achizitionare. Din pacate am observat defecte si anume.
  > >>
  > >> 1. Unele clape se auzeau la maxim distorsionat iar altele aveau acel touch normal ca la pian (adica cu cat apesi pe clapa mai tare se aude mai tare si invers). Am vorbit cu cineva si mi-a zis ca ar fi contactele de cauciuc de vina, am demontat-o si intr-adevar multe erau sparte. Am cumparat altele noi, le-am montat si totusi mi-au ramas doua clape care se aud tot la maxim. M-am uitat pe placa si se vad cateva lipituri/reparatii la cateva clape printre care si cele doua cu pricina (este vorba de Fa3 si Fa#3). Ce ar putea avea si in ce o consta aceasta reparatie, piese pe placa nu vad decat circuite si niste rezistente mici pe partea cealalta. Vezi poza.
  > >>
  > >> 2. Unele butoane era infundate si numai se apasau mai deloc, m-am uitat la ele si am vazut ca multe sunt rupte. Am cautat si de abia am gasit la o firma din Tg Mures care a comandat din Japonia. Ieri am inlocuit butoanele cu pricina, am demontat 3 placi undevin butoanele. Dupa asamblare am observat ca orga se comporta ciudat, si anume la roata de tempo din dreapta. Normal cand invarteam aceasta roata inainte sau inapoi, scadea sau crestea tempo-ul ritmului. Acuma cand misc de roata se schimba meniul pe mixer si se misca volumele mbc si ABS. Si nici butoanele mici rotunde vad ca numai fac absolut nimic cand dau de ele (drums part, accomp group etc), nici numai am cum sa navighez pe o disketa de ritmuri ( o faceam cu butonul rotund accomp group. Ce ar putea sa aiba? E chiar ciudata faza. M-am uitat la mufe si vad ca sunt toate la locul lor.
  > >>
  > >> From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
  > >> To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
  > >> Sent: Friday, July 26, 2013 12:57 PM
  > >> Subject: Re: [RomanianHomeComputer] intrebare orga
  > >>
  > >>
  > >> Trimite mail cu problema
  > >>
  > >> Sent from my iPhone
  > >>
  > >>> On 26.07.2013, at 12:08, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:
  > >>>
  > >>>
  > >>> Inainte de a posta problemele, vreau sa intreb daca se pricepe cineva la orgi pe aici, stiu ca sunt multi baieti buni electronisti pe aici. Macar cu un sfat ce as putea sa ii mai fac. Va rog sa imi ziceti daca pot pune problema aici, am intrebat pe alte forumuri, in special pe cel de muzicanti si nimic.
  > >
  > >
  > >
  >  Attachment(s) from Viomusic Studio
  2 of 2 Photo(s)
  Reply via web post Reply to sender Reply to group


 • Viomusic Studio
  Si nu se poate inlocui unitatea cu una normala de pc? Intreb deoarece nu am folosit niciodata floapa mare. De ce oare le-or fi facut asa? Daca modelul era clar
  Message 93 of 93 , Aug 16, 2013
   Si nu se poate inlocui unitatea cu una normala de pc? Intreb deoarece nu am folosit niciodata floapa mare. De ce oare le-or fi facut asa? Daca modelul era clar conceput cu floppy normal? Sau a fost criza de floape? :)


   From: Bogdan Puscas <rftghost@...>
   To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Sent: Friday, August 16, 2013 1:49 PM
   Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: HC-2000

    
   Hmm, arata exact ca un HC2000 normal, doar ca in loc de floapa de 3", are un capac de tabla/plastic negru (la mine era pus prost, statea un pic cascata carcasa, cam de 1 mm).
   In spate are ditai pamblica, cu un conector destul de anemic prins de ea, si floapa de 5" intr-o carcasa de tabla de tanc (email alb).   2013/8/16 Viomusic Studio <viomusicstudio@...>
    
   Cum arata acest model? Numai are gaura si lacasul pt floppy 3'5"?   From: Bogdan Puscas <rftghost@...>
   To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Sent: Friday, August 16, 2013 11:46 AM
   Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: HC-2000

    
   Salut,

   Am avut si eu un HC2000 tot numai cu unitate externa de 5". L-am luat din magazinul din incinta ICE, si mi-a zis nenea de acolo ca e penurie de floape de 3", si le scot pe astea cu floapa de 5" only.
   Cred ca sunt ceva modificari ROM/electronica, tin minte ca e destul de temperamental setup-ul...
   Drive-ul apare ca A, si in basic si in CP/M. Cred ca au scos la greu electronica din HC (partea de 3"), sau nu au populat placa. Totusi, floapa de 5" merge pusa la unu care are 3", si o vede corect ca si B. Am incercat asta la un prieten, si a mers.

   Geometria de la 5" e un pic diferita de cea de la 3", asa ca nu cred ca o sa mearga emulatorul, nu fara ceva modificari de firmware.

   Bogdan.


   2013/8/14 George Chirtoaca <george_chirtoaca@...>
    
   Salut. HC-ul nu are unitate interna de 3.5? Știu ca HC2000 e configurat ca unitatea B: sa fie de 5.25, iar cea interna de 3.5. Alta configurație n-am văzut. Poți încerca să salvezi ROM-ul.
   Conversia imaginilor nu cred ca ar rezolva ceva, pentru ca n-ar mai fi compatibile. 


   Sent from Samsung Mobile   -------- Mesaj original --------
   De la: payty <payty@...>
   Date:
   Către: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Subiect: [RomanianHomeComputer] Re: HC-2000


    
   cum ziceam la un moment dat, am mai facut rost de inca un HC-2000, dar cu unitate externa, de 5.25.

   E vreo diferenta in ROM legata de aceasta unitate?

   Am vazut ca nu prea interactioneaza cu fdd-ul daca ii pun unitatea de 3.5

   in schimb cea cu care a venit mi se pare ca o apeleaza. N-am discheta pt ea ca sa vad daca merge 100%.

   Am mai constatat ca daca pun pe emulatorul de floppy imagini de dischete de 5.25 nu le citeste. Pot fi convertite la formatul de 80 piste?  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.