Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [RomanianHomeComputer] intrebare orga

Expand Messages
 • Bogdan Marcu
  Pai ia la mana ce ai desfacut si vezi ce nu ai pus bine, cum arata butonul ala rotita? Sa nu aiba un mecanism ciudat in interior si s-a bramburit ceva si da
  Message 1 of 93 , Jul 26, 2013
   Pai ia la mana ce ai desfacut si vezi ce nu ai pus bine, cum arata butonul ala rotita? Sa nu aiba un mecanism ciudat in interior si s-a bramburit ceva si da alte valori.

   Sent from my iPhone

   On 26.07.2013, at 22:00, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

    

   Cu clapele se pare ca am rezolvat-o, am refacut cele doua lipituri din poza (m-am chinuit un pic deoarece nu prindea deloc fludorul) si acuma merge :) sper sa tina lipiturile. A mai ramas problema a doua, nu cred ca e stricat ceva electronic ca doar am schimbat butoanele de plastic nu am umblat la altceva, inainte sa schimb butoanele mergea normal. Eu ma tem sa nu fie cumva vreun buton de vina sa stea blocat dar nu imi dau seama care.   From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
   To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
   Sent: Friday, July 26, 2013 9:47 PM
   Subject: Re: [RomanianHomeComputer] intrebare orga

    
   Pai e putin mai complicata treaba, daca nu ai notiuni putin mai avansate de electronica e cam greu ca se pare ca orga ta sufera de batranete. Ai niste devalorizari pe partea de comenzi care mai mult ca sigur sunt rezistive. Defectele de acest gen nu prea pot fi rezolvate "Remote":). Iti trebuie un electronist bun pe langa tine sau in cea mai la distanta solutie poti sa o trimiti si sa o iau la mana sa ti-o fac. Nu am mai reparat scule audio de ceva rimp ca nu am avut loc de electronica auto dar pot sa te ajut. Daca ai cunostinte pe langa casa vorbeste cu cineva care stie cu ce se mananca, nu electronisti de mana a treia ca au ceva de sapat sa o scoata la fata corect sa sune si sa functioneze cum trebuie. Eu nu am mai facut scule muzicale de cand am dat clapa si m-am apucat serios de auto dar nu cred ca imi va fi foarte greu sa o readuc la fata. Daca mai ai nevoie de sfaturi nu ezita!
   Succes
   Bogdan

   Sent from my iPhone

   On 26.07.2013, at 20:11, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

    
   Multam frumos. Pe scurt ca sa nu plictisesc, acum cateva luni am achizitionat o orga Roland G800 sh, eu nu ma pot seplasa deoarece am o problema de sanatate si am trimis un prieten sa o cumpere. El nu se pricepe absolut deloc la orgi, si nu a stiut sa o testeze la achizitionare. Din pacate am observat defecte si anume.

   1. Unele clape se auzeau la maxim distorsionat iar altele aveau acel touch normal ca la pian (adica cu cat apesi pe clapa mai tare se aude mai tare si invers). Am vorbit cu cineva si mi-a zis ca ar fi contactele de cauciuc de vina, am demontat-o si intr-adevar multe erau sparte. Am cumparat altele noi, le-am montat si totusi mi-au ramas doua clape care se aud tot la maxim. M-am uitat pe placa si se vad cateva lipituri/reparatii la cateva clape printre care si cele doua cu pricina (este vorba de Fa3 si Fa#3). Ce ar putea avea si in ce o consta aceasta reparatie, piese pe placa nu vad decat circuite si niste rezistente mici pe partea cealalta. Vezi poza.

   2. Unele butoane era infundate si numai se apasau mai deloc, m-am uitat la ele si am vazut ca multe sunt rupte. Am cautat si de abia am gasit la o firma din Tg Mures care a comandat din Japonia. Ieri am inlocuit butoanele cu pricina, am demontat 3 placi undevin butoanele. Dupa asamblare am observat ca orga se comporta ciudat, si anume la roata de tempo din dreapta. Normal cand invarteam aceasta roata inainte sau inapoi, scadea sau crestea tempo-ul ritmului. Acuma cand misc de roata se schimba meniul pe mixer si se misca volumele mbc si ABS. Si nici butoanele mici rotunde vad ca numai fac absolut nimic cand dau de ele (drums part, accomp group etc), nici numai am cum sa navighez pe o disketa de ritmuri ( o faceam cu butonul rotund accomp group. Ce ar putea sa aiba? E chiar ciudata faza. M-am uitat la mufe si vad ca sunt toate la locul lor.


   From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
   To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
   Sent: Friday, July 26, 2013 12:57 PM
   Subject: Re: [RomanianHomeComputer] intrebare orga

    
   Trimite mail cu problema

   Sent from my iPhone

   On 26.07.2013, at 12:08, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

    
   Inainte de a posta problemele, vreau sa intreb daca se pricepe cineva la orgi pe aici, stiu ca sunt multi baieti buni electronisti pe aici. Macar cu un sfat ce as putea sa ii mai fac. Va rog sa imi ziceti daca pot pune problema aici, am intrebat pe alte forumuri, in special pe cel de muzicanti si nimic.
  • Viomusic Studio
   Si nu se poate inlocui unitatea cu una normala de pc? Intreb deoarece nu am folosit niciodata floapa mare. De ce oare le-or fi facut asa? Daca modelul era clar
   Message 93 of 93 , Aug 16, 2013
    Si nu se poate inlocui unitatea cu una normala de pc? Intreb deoarece nu am folosit niciodata floapa mare. De ce oare le-or fi facut asa? Daca modelul era clar conceput cu floppy normal? Sau a fost criza de floape? :)


    From: Bogdan Puscas <rftghost@...>
    To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
    Sent: Friday, August 16, 2013 1:49 PM
    Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: HC-2000

     
    Hmm, arata exact ca un HC2000 normal, doar ca in loc de floapa de 3", are un capac de tabla/plastic negru (la mine era pus prost, statea un pic cascata carcasa, cam de 1 mm).
    In spate are ditai pamblica, cu un conector destul de anemic prins de ea, si floapa de 5" intr-o carcasa de tabla de tanc (email alb).    2013/8/16 Viomusic Studio <viomusicstudio@...>
     
    Cum arata acest model? Numai are gaura si lacasul pt floppy 3'5"?    From: Bogdan Puscas <rftghost@...>
    To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
    Sent: Friday, August 16, 2013 11:46 AM
    Subject: Re: [RomanianHomeComputer] Re: HC-2000

     
    Salut,

    Am avut si eu un HC2000 tot numai cu unitate externa de 5". L-am luat din magazinul din incinta ICE, si mi-a zis nenea de acolo ca e penurie de floape de 3", si le scot pe astea cu floapa de 5" only.
    Cred ca sunt ceva modificari ROM/electronica, tin minte ca e destul de temperamental setup-ul...
    Drive-ul apare ca A, si in basic si in CP/M. Cred ca au scos la greu electronica din HC (partea de 3"), sau nu au populat placa. Totusi, floapa de 5" merge pusa la unu care are 3", si o vede corect ca si B. Am incercat asta la un prieten, si a mers.

    Geometria de la 5" e un pic diferita de cea de la 3", asa ca nu cred ca o sa mearga emulatorul, nu fara ceva modificari de firmware.

    Bogdan.


    2013/8/14 George Chirtoaca <george_chirtoaca@...>
     
    Salut. HC-ul nu are unitate interna de 3.5? Știu ca HC2000 e configurat ca unitatea B: sa fie de 5.25, iar cea interna de 3.5. Alta configurație n-am văzut. Poți încerca să salvezi ROM-ul.
    Conversia imaginilor nu cred ca ar rezolva ceva, pentru ca n-ar mai fi compatibile. 


    Sent from Samsung Mobile    -------- Mesaj original --------
    De la: payty <payty@...>
    Date:
    Către: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
    Subiect: [RomanianHomeComputer] Re: HC-2000


     
    cum ziceam la un moment dat, am mai facut rost de inca un HC-2000, dar cu unitate externa, de 5.25.

    E vreo diferenta in ROM legata de aceasta unitate?

    Am vazut ca nu prea interactioneaza cu fdd-ul daca ii pun unitatea de 3.5

    in schimb cea cu care a venit mi se pare ca o apeleaza. N-am discheta pt ea ca sa vad daca merge 100%.

    Am mai constatat ca daca pun pe emulatorul de floppy imagini de dischete de 5.25 nu le citeste. Pot fi convertite la formatul de 80 piste?   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.