Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Răs puns: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeCompute r] Re: Frecventa emisie tv la hc

Expand Messages
 • Bogdan Marcu
  Tv tunnerul este cretin Sent from my iPhone ... Tv tunnerul este cretin Sent from my iPhone On 25.04.2013, at 00:41, Viomusic Studio
  Message 1 of 22 , Apr 24, 2013
  • 0 Attachment
   Tv tunnerul este cretin

   Sent from my iPhone

   On 25.04.2013, at 00:41, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

    

   Inca odata felicitari pentru reusita. In ce priveste hc meu, uite cum se vede prin tv tuner, are doua dungi dupa cum vezi, una in stanga care ba e neagra, ba e rosie in functie de fundal si in dreapta albastra etc. Ce pare ai, sa aiba ceva hc sau sa fie de la tv tuner? Stiu ca am incercat mai demult un ps2 pe acest tv tuner si se vedea prost, sarea imaginea, se vedea patratos etc dar parca nu avea dungi laterale.

   http://www.youtube.com/watch?v=dlqwF3VTiZA   From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
   To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
   Sent: Wednesday, April 24, 2013 11:22 PM
   Subject: Re: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

   Si hop merge si in basic :)) if-ul 
   image.jpeg

   Sent from my iPhone

   On 24.04.2013, at 12:10, Viomusic Studio <viomusicstudio@...> wrote:

    
   Sal ! Felicitari ma bucur ca ai reusit sa-l stapanesti sanatos. Poti sa imi arati si mie o poza cu placa sa vad si eu cum arata acum ? :)


   From: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
   To: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
   Sent: Wednesday, April 24, 2013 1:55 AM
   Subject: Re: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    
   Astazi data stelara 24-aprilie-2013 a renascut hc-ul 2000 de la tine cu un set nou de piese si o gramada de metalizari in placa busite a aparut frumos scris HC2000 I.C.E. FELIX :) Mai am un pic la partea de if ca nu prea face tot ce trebuie dar aia e frectie pe langa ce a fost. Cam 40% din integrate erau prin copaci copacei si gropi iar placa era mancata. Ar fi fost o reparatie foarte dificila si costisitoare daca ai fi facut-o singurel. Intr-un final am si eu un HC2000 :)
   Salutari
   Bogdan

   Sent from my iPad

   On 13.03.2013, at 15:22, Vio Musicstudio <vms_2013@...> wrote:

    
   Ai ceva in colectie, felicitari. Eu nu am nimic, doar acest HC2000 luat acum o saptamana. Am avut un HC 91 cu interfata floppy in anii '90. A fost pe okazii ieri un Spectrum +2 cu toate accesoriile, din pacate mi s-a parut cam scump, nu am avut bani ca l-as fi luat. Acuma e un HC 90 am vazut cu floppy mare daca intereseaza pe cineva, dar e cam marisor pretul zic eu.   De la: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
   Către: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
   Trimis: Miercuri, 13 Martie 2013 15:18:15
   Subiect: Re: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    
   Si eu caut dar nu ma intereseaza daca e functional sau nu :) daca te hotarasti ma anunti, eu am reusit sa fac o colectie cat de cat maricica de hc-uri dar nu am hc88 si hc2000 si hc85 inca nu functioneaza mai am cip 01 02 si 03 functionale cobra 128k clona spectrum +3 cobra normala modificata la 80k cu interfata de floppy un spectrum +3 autentic si un spectrum 48k zx80 care e pe drum il astept :) 
   Stima
   Bogdan

   Sent from my iPhone

   On 13.03.2013, at 14:17, Vio Musicstudio <vms_2013@...> wrote:

    
   Felicitari, inseamna ca esti chiar meserias in electronica. Ma mai gandesc daca il dau si o sa te anunt. Imi pare rau ca nu am reusit sa-l fac daca ai stii de cand cautam un HC2000. Cand l-am cumparat respectivul a zis ca merge dar uite ca a mintit.   De la: Bogdan Marcu <bobybmc@...>
   Către: "RomanianHomeComputer@yahoogroups.com" <RomanianHomeComputer@yahoogroups.com>
   Trimis: Miercuri, 13 Martie 2013 14:05:31
   Subiect: Re: Răspuns: Răspuns: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    

   Daca vrei sa-l dai il cumpar eu ca de reparat nu cred ca ar fi o problema pentru mine, eu am avut o placa de la gunoi si o facusem functionala si dupa aia negasind carcasa am defrisat-o si am modificat pe hc91 cu if in hc 2000 cu romuri cu a doua unitate cu tot ce trebuie, asa ca daca vrei sa-l dai il cumpar eu.
   Bogdan
   Sent from my iPhone

   On 13.03.2013, at 12:37, Vio Musicstudio <vms_2013@...> wrote:

    
   Mda, nu vrea,  numai e in scurt dar tot nu merge. Ma las pagubas, poate cine stie gasesc in timp o placa functionala. Multumesc tuturor pt ajutor.


   De la: Bogdan Puscas <rftghost@...>
   Către: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Trimis: Marţi, 12 Martie 2013 15:17:54
   Subiect: Re: Răspuns: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    
   Ala e ceva RS232 driver, ar tre sa mearga bine si fara. Verifica voltajul la CPU, tre sa fie 5V. Fara o sonda logica sau un osciloscop nu prea se poate zice prea mult. Vezi pe net daca nu gasesti o schema simpla de sonda logica, nu prea merita banii una comerciala...
   Inca ceva, ia niste alcool tehnic (nu spirt sanitar), niste jmecherii de alea de curatzat in urechi, si trage-i o spalare... e cam mult praf/flux pe acolo ca sa vezi ce se petrece.
   Trebuie sa vezi daca oscileaza ceasul, daca CPU-ul scuipa ceva pe adrese/date - sa vezi daca are viatza in el ;)


   2013/3/12 Vio Musicstudio <vms_2013@...>
    
   Nu s-a ars.Incerc sa imi dau seama de unde vine circuitul ala desprins, vad ca e singurul, sa nu fie asta cauza. Integratul lipsa ar fi SN75188N ( mi-a zis cineva de pe grup ).   De la: Bogdan Puscas <rftghost@...>
   Către: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Trimis: Marţi, 12 Martie 2013 14:50:20
   Subiect: Re: Răspuns: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    
   Stop...

   Nu asa se masoara amperii... Niciodata sa nu pui ampermetru in paralel cu sarcina, ca e scurt cat mama Rusie.
   Ampermetru are o rezistenta foarte foarte mica (ideal = 0), si masoara curentul care trece prin el (are rezistenta asa mica tocmai ca sa nu se "vada" in circuit). Ampermetru se conecteaza in serie cu sarcina, ca sa vada tot curentul care trece prin ea.

   Voltajul se masoara in paralel cu sarcina, si aparatul are o rezistenta gigantica (teoretic infinita) tocmai ca sa nu prezinte o cadere de tensiune la polii sarcinii.

   Sfatul meu, pune totul in punga, ia aparatul de masura, o baterie si un bec, si fa rapid un tutorial de begining electronics. Asta inainte sa inceapa sa creasca pagubele prin casa. Oricum, sper sa nu fi ars aparatu de masura, analogicele nu sunt foarte permisive la greseli!
   2013/3/12 Vio Musicstudio <vms_2013@...>
    
   Nu am alt aparat din pacate, dar va ca are si functie de ampermetru. Am pus pe ampermetru, la +5V si masa se duce acul la capat de tot, iese din grila ( cu placa de baza cuplata la curent ). Sa inteleg ca e scurt ?

   De la: Bogdan Puscas <rftghost@...>
   Către: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Trimis: Marţi, 12 Martie 2013 14:20:14
   Subiect: Re: Rãspuns: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    
   Nu suna prea bine... fa rost de un multimetru mai serios, macar nu analogic. Daca e asa troznit, iti recomand sa nu il mai conectezi la tv/tv-tuner, ca sunt cam scumpe de replace.

   Tre analizata schema, vazut ce integrate lipsesc, verificata un pic alimentarea. Pune un ampermetru pe intare, daca suge ca inecatu', e ceva in scurt. Normal ar tre sa se incinga un pic sursa si stabilizatorul in cazul asta.
   Daca nu a scos fum pana acum, nu cred ca e ceva in scurt, mai de graba e ceva traseu intrerupt pe undeva, sau integrat puscat.

   Daca sunt trasee ridicate, probabil sunt si trasee intrerupte pe undeva, cauta un multimetru cu beeper de continuitate si cotrobaie un pic pe unde par ridicate traseele alea, poate mai gasesti si niste intreruperi.


   2013/3/12 Vio Musicstudio <vms_2013@...>
    
   [Attachment(s) from Vio Musicstudio included below]
   Am incercat si pe composite ( pinul 7 de pe mufa de monitor si masa ) nu da semnal nici la tv tuner nici la tv normal. Daca ar functiona ar trebui sa se auda macar tastele cand apas pe ele. Cineva tot de aici de pe grup, mi-a atras atentia asupra unui integrat lipsa ( nu stie nici el sigur daca asta ar fi cauza ) si am zis sa va intreb si pe voi. M-am uitat lai atent in zona unde lipseste integratul si este exfoliat un circuit, este desprins, sper sa puteti vedea in poze. Pe acolo vad ca mai are reparatii la circuite care probabil tot asa au fost exfoliate. Asta sa fie cauza de nu porneste? Si inca ceva ce am mai observat, nu ma pricep cine stie la electronica de aceea va intreb pe voi: am facut rost de un aparat de masura ( o chinezarie antica sunwa ), am pus aparatul pe pozitia aceea de rezistenta cred ca se numeste ( aceea cand apropii bornele si merge pe bateria interna sa vezi daca ai vreun scurt sau etc ) si pe pinul de alimentare de +5V si urmatorul de masa se duce acul la capat ca si cum ar fi acelasi pin, ca si cum ar fi in scurt mai exact. La fel daca pun o borna de la aparat pe pinul de +5V si cealalta pe un surub sau orice e legat de masa la fel se duce acul la capat de tot ca si cum ar fi in scurt. La fel si pe pinul 7 composite si masa. E normal sa fie asa sau e vreun scurt pe undeva?

   De la: YO3GHM <yo3ghm@...>
   Către: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Trimis: Marţi, 12 Martie 2013 0:04:02
   Subiect: [RomanianHomeComputer] Re: Frecventa emisie tv la hc

    
   Salutare.
   Vio...tu n-ai mufa scart sau "video IN" la televizor???...ce tot te chinui cu "rabla" aia de modulator...ala nu a fost conceput sa "moduleze" canalul 8 B/G (dup norma actuala a CATV) si nici sa aiba oscilator de 6.5 MHz modulat WFM (wide FM ca sa-i raspund lui Liviu ca nu are TV-ul sunet).Modulatoarele alea erau reglate "undeva" in banda III FIF D/K.."undeva" se refera la faptul ca puteau sa fie pe canalul 7,8 sau 9..Canalul 6 era "ocupat".Ca sa poti prinde cumva semnalul cu un televizor cu acord continuu...bagai mufa in antena si dadeai de rotita de acord pina prindeai o imagine cit de cit corecta.
   Banuiesc ca mufa aia "add-on" DIN cu 5 pini are legat,posibil,video-complex si audio, ca se le bagi pe scart sau cu RCA-uri pe intrarea de A/V. Depinde de ce fel de televizor ai..

   Daca cineva tine neaparat sa bage HC-ul pe antena (eu nu recomand asta)si ca sa aiba si sunet, o sa-i fac o "invitatie" in talcioc ca sa caute prin troace un modulator de RF recuparat dintr-un VCR sau receptor de satelit.Din seria "conservelor" de receptoare de la DIGI
   sau alt dealer, unele modele au si modulator A/V in banda de UIF si mai si se alimenteaza doar cu 5V.

   --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "Liviu G" <liviu9@...> wrote:
   >
   > Am incercat in seara asta pe un TV analogic A/N din alea mici din targ si l-am gasit imediat pe canalul 7 VHF (dupa indicatorul de scala) ; s-a vazut perfect.
   >
   > Ca sa am o imagine usor de identificat am incarcat programul Demo HC de pe disketa.
   >
   > L-am cautat apoi cu TV-Tunerul din PC manual / automat / pe cablu / pe antena /din linux /din windows ,dar nu l-am gasit sub nici o forma; ceea ce se putea ghici a fi o imagine de HC era intre 190 si 200 MHz ,adica in jurul canalelor 7,8,9
   >
   > Sambata/Duminica poate incerc cu o vechitura de Blaupunkt in carcasa de lemn ,poate mai pastreaza compatibilitatea...hi
   >
   > Nu-mi dau seama care e chestia poate e din cauza ca nu contine si sunet si procesorul TV nu-l ia in seama sau poate ne lamureste YO3GHM;
   >
   > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "vms_2013" <vms_2013@> wrote:
   > >
   > > Din ce am citit in manual hc 2000 emite pe canalul 9. Nu stiu care e acela. Stie cineva care are rds sau daca poate sa verifice, pe ce canal emite hc ? Ma refer sa vada ce canal tv intra de la rds pe canalul pe merge si hc. Vreau sa stiu exact ce canal e ca sa il pot verifica, am dat un scan si mi-a gasit o gramada de canale dar sunt numai cu bruiaje si purici , doua sunt cu ecran negru, as vrea sa vad daca astea sunt de la hc.
   > >
   >
   Reply via web post
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.