Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: HC2000 - doua unitati floppy - cum?

Expand Messages
 • george_chirtoaca
  Salut, Am incercat si eu mai demult a doua unitate floppy pe al meu HC 2000 cu unitate de 3.5. Imi amintesc ca unitatea B: era implicit vazuta ca fiind de
  Message 1 of 2 , Aug 15, 2011
   Salut,

   Am incercat si eu mai demult a doua unitate floppy pe al meu HC 2000 cu unitate de 3.5. Imi amintesc ca unitatea B: era implicit vazuta ca fiind de 5.25, 40 de piste. Era (sau trebuia sa fie) un jumper pe schema care selecta modelul pentru B:, 40 sau 80 de piste.
   Altfel functiona bine, nu mai stiu daca le invartea pe amandoua odata. La unitatea mea de floppy interna are un comutator de selectie a pozitiei unitatii, setat pe B: (implicit), adica pozitia 2 din cele 4 posibile. Am folosit cablu cu twist. Am sa mai incerc zilele astea, cand voi avea timp.

   Convertorul e interesant, ca si blogul respectiv. Eu folosesc un monitor Amiga CGA, conectat pe RGB, si se vede cat se poate de bine cu tehnologia asta. A trebuit sa scot un rezistor la monitor pentru ca galbenul sa nu fie mustar/maro, asa cum cerea standardul CGA, ci sa fie galben.

   Succes!

   --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "bogde" <bogde@...> wrote:
   >
   > A reusit cineva sa foloseasca doua unitati floppy la HC-2000? Am un HC-2000 cu unitate externa de 5.25" si am observat ca are si soclul in interior pentru unitatea de 3.5" (spre deosebire de HC-ul cu floppy de 3.5" care nu are mufele externe). M-am gandit ca trebuie doar sa pun un floppy de 3.5" pe soclul existent si sa-l alimentez, insa nu a fost chiar asa. Cum probabil unii stiu, la orice comanda care acceseaza unitatea pornesc ambele floppy-uri. Am incercat si cu cablu normal pin la pin si cu cablu "twisted" (vedeti aici ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun: http://www.nullmodem.com/images/fddcable02.jpg).
   >
   > Pe scurt, intrebarea e cum se selecteaza unitatile floppy astfel incat sa raspunda la comenzi diferite (get CAT 1, CAT 2) si sa nu mai raspunda mabele la aceeasi comanda?
   >
   > In alta ordine de idei, ce parere aveti de convertorul de aici:
   > http://news.duino.ro/hc-2000-pe-monitor-lcd-convertor-rgb-vga.html ?
   >
   > Numai bine,
   > Bogdan
   >
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.