Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

1969Re: CoBra + FDD

Expand Messages
 • CoBra
  Feb 4, 2013
   Da, la inceputul codului de BOOT se copiaza tot codul la inceputul DRAM#0, adica la 8000h. Dupa aia, la apasarea tastei D, rutina de incarcare CP/M schimba configuratia hardware in configuratie de CP/M si face jump continuind executia codului copiat anterior, dupa care mai copiaza inca o data tot codul de BOOT la sfirsitul DRAM#3.

   Da, daca ai putea sa detaliezi un pic cum trebuie lucrat cu HCTEST.BIN, ar fi foarte util pentru ca efectiv n-am putut sa-mi dau seama ce sa-i fac. Poate ar trebui sa lucrez cu el ca si cu un BOOT, si nu sa-l lansez ca pe BASIC?

   Dar problema e ca din configuratia de BOOT nu e toata memoria vizibila. In configuratia de modificare 80K e vizibil doar DRAM#0 si DRAM#1, deci doar astea pot fi testate...

   73!

   --- On Mon, 2/4/13, YO3GHM <yo3ghm@...> wrote:

   From: YO3GHM <yo3ghm@...>
   Subject: [RomanianHomeComputer] Re: CoBra + FDD
   To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Date: Monday, February 4, 2013, 3:51 PM

    

   Da ok....la faza cu CTC-ul ti-am raspuns fara sa citesc pîna la capat...sorry...dupa aia am vazut si restul paginii...Nu vreau acum sa discut de bufferi, o sa continuam într-um post separat si nici nu te contrazic la cum încarca CTC-ul CP/M-ul, ca nu am dezasamblat BOOT-ul ala în partea de IM2 pîna la capat.Am studiat doar partea de început, tiparire..key-scan , mutare blocuri de date prin memorie, etc...banuiesc ca ai observat ca se copiaza BOOT-ul în zona superioara de RAM pentru IM2 ?.....
   Deschid un post nou pentru cum lucreaza HC-test...

   --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, CoBra wrote:
   >
   > Pai da, asta am spus si eu, iesirea INT a lui CTC este "open-drain" si ca urmare face echipa buna cu iesirea lui 7407 care aplica NKBI la intrarea INT a lui Z80.
   >
   > Si apropo de ce discutaram noi despre eliminarea celor 4 buferi de pe adrese, nu te contrazic cu privire la "cocosarea" formelor de unda a adreselor care ies din bufferi, dar conform cu ce zisei mai sus e nevoie de macar un buffer, pentru aplicarea lui NKBI la procesor, ca altfel iesirea TTL standard U17/11 nu va mai face echipa buna cu iesirea INT a lui CTC...
   >
   > Alta chestie: ti-am zis ca am facut un experiment si am lasat linia de TRG3 spre interfata in aer, deci practic interfata functionind fara nici un TRG3 la CTC.
   >
   > Ei bine, a functionat la fel de perfect cu Devil. Si nici nu ma mira. De ce, pentru ca de la CTC, canalul 3 nici nu prea e necesar. Intreruperea generata de canalul 3 e cea mai putin prioritara si nici nu e necesara pentru citirea de pe disc.
   > Din ce-am studiat la codul de BOOT de 80K, am constatat urmatoarele:
   >
   > Canalul 0 CTC da o intrerupere la fiecare octet citit de pe disc, pentru ca procesorul sa-l "culeaga". Apoi canalele 1 si 2, cascadate, dau o intrerupere la fiecare 512 octeti, adica un sector CP/M. Canalul 1 numara pina la 256 si apoi canalul 2 pina la 2, deci 2 x 256 = 512 adica un sector CP/M. Deci practic intreruperea generata de canalul 1 nici nu e folosita, iar codul prevede aceeasi adresa pentru rutina de intrerupere si pentru canalul 1 si pentru canalul 3. Iar rutina aia nu face absolut nimic, am vazut asta clar in cod.
   >
   > Deci asta inseamna ca in codul de boot CoBra, la partea de incarcare CP/M, nu e necesar semnalul TRG3 la CTC.
   >
   > Singura utilizare logica pe care o vad eu pentru TRG3 ar fi poate in CP/M la citirea tastaturii. Intreruperea generata de TRG3 prin intermediul canalului 3 CTC este mai putin prioritara decit intreruperile generate de canalele 0 si 2, deci citirea de pe disc nu ar fi perturbata de cererile de intrerupere ale canalului 3 pentru citirea tastaturii. Dar toate astea se intimpla DUPA ce codul de BOOT a predat controlul CP/M-ului. In timpul executiei codului de BOOT,  TRG3 este absolut inutil. Asa ca TRG3 in nici un caz nu e problema care-mi da mie bataie de cap.
   >
   > Iar Devil banuiesc ca nu are nevoie de TRG3 la interfata pentru ca el functioneaza in configuratie BASIC, sub care exista intreruperile generate de U17/11 (NKBI), spre deosebire de configuratia CP/M in care NKBI este dezactivat de NLO6 care e zero logic. Cum anume il combina pe NKBI cu intreruperile de la CTC, asta nu mai sint sigur, dar in fine.
   >
   > Si inca o chestie despre TRG3: toate intrarile CLK/TRGx de la CTC sint active pe front, deci inclusiv CLK/TRG3. Asta inseamna ca factorul de umplere al semnalului folosit pentru TRG3 e absolut lipsit de importanta. Ca pulsurile au 15 microsecunde sau o milisecunda, tot aia e. Doar perioada ar mai conta, sa fie cam 50HZ pentru citirea tastaturii. Iar asta se indeplineste si cu NVS, si cu VLD si cu VCY.
   >
   > Apropo de eproamele alea de test, am incercat sa rulez HCTEST.BIN asa cum ai zis, ca pe un BASIC. Tot ce-am obtinut a fost un PAPER alb si un BORDER intunecat, in rest altceva n-a produs, asa ca l-am sters si am incercat altele. Am incercat un eprom de test asa-zis "standard", care mare brinza nu a raportat, si un eprom de test HOMOK.
   > Asta din urma pretinde ca a verificat memoria video si memoria sistem si n-a gasit nici o eroare.
   >
   > Asa ca nu mai stiu ce sa cred.
   >
   >
   >
   >
   >
   > --- On Sat, 2/2/13, YO3GHM wrote:
   >
   > From: YO3GHM
   > Subject: [RomanianHomeComputer] Re: CoBra + FDD
   > To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   > Date: Saturday, February 2, 2013, 11:23 AM
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >  
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   > GRESIT...iesirile INT de la familia Z80 (CTC ,SIO PIO) sint "open drain" asa ca merg puse'n paralel..
   >
   >
   >
   > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, CoBra wrote:
   >
   > >
   >
   > > Salut, aici tocma s-a facut dimineata.
   >
   > >
   >
   > > Da, ce scrisesem eu si s-a pierdut:
   >
   > > Ai dreptate cu intreruperea la Z80. Chestia e ca as vrea sa fac placa asta sa mearga asa cum e, nu prea as mai face alte macelarii pe ea, cu trasee taiate si fire.
   >
   > >
   >
   > > Din studierea schemelor am vazut ca la o CoBra cu interfata de disc sint doua surse de intreruperi pentru pinul INT de la Z80: una este semnalul NKBI (pe placa originala generat din VLD) si alta este iesirea INT a lui Z80-CTC. Partea ingenioasa e ca astea doua sint practic puse in scurtcircuit pe pinul de INT al lui Z80. Si functioneaza 100% corect pentru ca iesirea lui U72 (7407) care aplica NKBI la procesor este cu colector in gol, iar iesirea INT a lui Z80-CTC este si ea cu drena in gol, si ambele legate impreuna functioneaza ca un SI cablat cu rezistenta de sarcina comuna care e R69 de pe U72 (4,7K)
   >
   > >
   >
   > > Alta chestie:
   >
   > > - VLD are impulsuri de 11,42 microsecunde si perioada de 20 ms
   >
   > > - VCY are impulsuri de 52.5 microsecunde si perioada de 20 ms
   >
   > >
   >
   > > - NVS are impulsuri de 1 milisecunda si perioada de 20 ms
   >
   > >
   >
   > > Deci da, VLD are cea mai scurta perioada. Ce spuneai despre intreruperi pe INT la Z80 este doar partial adevarat, ma uitai in documentatia de Z80 si scrie urmatoarele:
   >
   > > Procesorul esantioneaza starea liniei INT pe frontul pozitiv al ultimului clock din fiecare instructiune. Daca INT e pe zero si bistabilul IFF1 din procesor este pe 1, intreruperea e acceptata. Daca IFF1 e pe zero, nu e acceptata. IFF1 poate fi setat sau resetat de programator prin instructiunile EI sau DI. Deci daca programatorul scrie un DI imediat la inceputul rutinei de intrerupere, procesorul nu ramine agatat. Daca nu scrie asta, atunci da, ramine. Deci depinde de program, si eu am inceput deja acum citeva luni sa studiez codul dezasamblat al rutinei de incarcare CP/M din BOOT, dar n-am avut timp sa si termin cu succes cu toate ca am deslusit tot ce face.
   >
   > >
   >
   > > Stii ce? Iti trimit un mesaj pe adresa ta de mail cu o adresa la care sa intri si sa vezi cum arata site-ul pe care vreau sa-l pornesc. Treaba e ca am inclus acolo niste informatii despre Vasile Prodan si nu vreau sa public site-ul inainte de a-i cere acceptul. Problema e ca nu prea raspunde la mesaje si nu pot sa mai intru efectiv in contact cu el ca sa se uite si sa spuna daca e de acord sau nu, si de asta tot astept cu pornitu site-ului.
   >
   > >
   >
   > > Despre placi:
   >
   > > Da, am comandat placi noi, si nu, nu folosesc placi de test cu fire de wrap, e prea mare chinul si nu am atita timp.
   >
   > >
   >
   > > Am comandat placi de baza, exact ca in atasamentul precedent, placi de interfata de disc (si interfata merge 100% fara probleme ca am testat-o cu una din placile mele vechi) la fel ca in alt atasament pe care l-am postat mai demult, prin noiembrie parca, placi de tastatura (n-am apucat inca sa asamblez una ca n-am avut timp), placi pentru modulul cu 80 caractere si NMI si generator de intreruperi cu 74121, si placi pentru codor PAL.
   >
   > >
   >
   > > M-au costat o tona de bani, ca aia ma taxeaza cam la fel si pentru o placa de baza si pentru o amarita de placa de 3 cm patrati pt codor pal, dupa care ma mai taxeaza si pentru transport, pentru taxe vamale si alte taxe, naiba sa-i ia.
   >
   > >
   >
   > > Partea interesanta e ca placa de interfata am proiectat-o ca sa accepte si cabluri standard de floape de PC, cu torsadare. Am doi conectori pentru astfel de cablu: unul intern si altul extern. Ala intern accepta doua unitati pe el (0 si 1) dar nu simultan, ci unul la un moment dat functie de un jumper de pe interfata. Ala extern accepta si el doua unitati, tot asa - nu simultan - 2 si 3, tot functie de alt jumper.
   >
   > >
   >
   > > Afara de astia doi conectori mai exista alti 2, unul intern si altul extern, care accepta cabluri nestandard, ideea e ca folosesc niste fire de masa pentru transmiterea semnalelor de NSx, NHLx, NRDYx si pentru asta scot din conectori anumiti pini ca sa nu faca contact cu firele din cablu. Astfel pot pune pina la 4 unitati pe un cablu, SIMULTAN.
   >
   > >
   >
   > > In final toata chestia arata foarte profesional, fara o tona de fire si alte mate.
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > > In fine, verifica adresa ta personala de mail cu care te-ai inregistrat pe forum, iti trimit un link la site-ul meu, las calculatorul pornit azi si miine. Vezi cum ti se pare. Mai e mult de facut la el, da le fac eu....
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > > --- On Sat, 2/2/13, YO3GHM wrote:
   >
   > >
   >
   > > From: YO3GHM
   >
   > > Subject: [RomanianHomeComputer] Re: CoBra + FDD
   >
   > > To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   >
   > > Date: Saturday, February 2, 2013, 3:12 AM
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > > Â
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > > Ok...hai sa "birfim" putin despre cum trateaza Z80 intreruperile.O intrerupe este luata in consideratie pe frontul cazator al semnalului INT.Cu INT-ul pe "zero" logic procesorul ramine "agatat" pina urca la loc pe "unu" logic.Deaia la unele jocuri chestia asta devine vizibila,adica conteaza daca tii INT-ul pe "0" 5 microsec sau 15 microsec.O chestie inteligenta ar fi sa "decodificam" raspunsul procesorului la intrerupere adica semnalul INTA (INT Acknowledge).Cum nu avem pin de INTA asta se face folosind o poarta "SI" (408) intre semnalele "M1" si "IORQ".O posibila schema ar fi sa setam un bistabil "R-S" cu doua porti 400 sau facut dintr-un bistabil "D" 474, la care "Set" este dat de "VLD" de exemplu, iar "Reset" este facut din "INTA"
   >
   > >
   >
   > > La HC85 era o chestie de genul asta, dar pentru "Reset" se folosea doar "IOREQ"
   >
   > >
   >
   > > ...OK...sa revenim la realitate..ziceai ca ai comandat niste placi noi dupa desenele tale, sau lucrezi cu placi de test in wrap.Ma intereseaza si pe mine povestea cu cablaje noi pentru un "remake"...nu cablaje vechi , corodate de prin gunoaie.Te apuci sa dezlipesti ceva si se exfoliaza toata..
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > >
   >
   > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "YO3GHM" wrote:
   >
   > >
   >
   > > >
   >
   > >
   >
   > > > Salut...ma uitam pe niste scheme mai vechi pe care am scris
   >
   > >
   >
   > > > TRG3 = VLD.Testeaza si asta..vezi ce iese.
   >
   > >
   >
   > > >
   >
   > >
   >
   > > >
   >
   > >
   >
   > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "jesse_blue7" wrote:
   >
   > >
   >
   > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > Sa-l ia naiba de site idiot, mi-a trunchiat si mesajul si numele de fisiere... mai scrisesem inca de doua ori pe-atit si am pierdut tot...
   >
   > >
   >
   > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, CoBra wrote:
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Bun, am mai revizuit si corectat schemele (numai pag.15 care de fapt nu face parte din schemele propriu-zise), atasez aici ultima editie a schemelor placii de baza prototip de CoBra precum si un tabel cu semnificatia si configurarea jumperilor de pe placa.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Am si ceva comentarii prin scheme, si chiar adineauri am terminat un mic studiu al semnalelor VCY, NVS, VLD precum si semnalul generat de 74121 din schema modificarii de 80K folosita de mine.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Am proiectat placa asta ca o placa de test, cu care sa pot testa mai multe configuratii si de asemenea multiple optiuni pentru anumite semnale.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > (Am sa notez durata impulsului mic cu t si perioada completa a semnalului cu T.)
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > De exemplu, pentru TRG3 de la interfata pot folosi:
   >
   > >
   >
   > > > > > - fie NVS (t=1ms, T=20ms),
   >
   > >
   >
   > > > > > - fie iesirea lui 74121 de la pag.15 din scheme trecuta printr-un bistabil, adica un semnal cu perioada de doua ori mai mare decit NVS (40ms) si factor de umplere 50% (t=20ms, T=40ms)
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Pentru intreruperile din BASIC (semnalul NKBI, trecut prin U72 (74LS07) si aplicat la INT de la procesor) pot avea 3 optiuni:
   >
   > >
   >
   > > > > > - VLD (t=11,42µs, T=20ms)
   >
   > >
   >
   > > > > > - VCY (t=52.5
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Hai salut....din nou...
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > De NVS stiam si eu,tot pe ala îl puneam....si tot n-am priceput la ce este bun 74121 ala pe sincro...sa ce?...sa faci sincro cadre mai scurt?....aia am rezolvat-o...he..he...la codorul PAL cu 3 diode 1N4148 puse la 420 ala care face sincro-cadre (NVS)..Banuiesc ca este pentru impulsul INT de la Z80.La jocul "Video-Pool" aparea creionul "mînjit" si asta e o varianta de rezolvare.Eu stiu una cu o poarta bistabil "D" 474 ca în schema orignala de HC85.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Fa un PDF final la scheme (sau poate e facut) la placa de baza..sa vorbim aceeasi "limba"....he..he..he..
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > Ok...poate desenez modificarile mele în weekend si mai vorbim...
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, CoBra wrote:
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Ca semnal TRG 3 la Z80-CTC am folosit semnalul NVS de pe placa de baza.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Parca si semnalul asta are aceeasi perioada. Oricum, placile mele vechi
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > asa au mers, cu NVS folosit ca TRG3.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Placa cu care am acum probleme e o placa prototip, am postat schema si cablajul, dar a trebuit sa sterg schema pentru ca aveam niste greseli la un modul suplimentar (care nu face parte din schemele de CoBra, este adaugat de mine) si n-am mai apucat sa pun schema la loc, dar o pun azi-miine).
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > De fapt am un jumper cu care pot schimba semnalul de TRG3 pt interfata, fie cu NVS fie cu iesirea lui 74121 din schema mea de modificare 80K mentionata mai inainte
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Oare sa incerc cu NVLD sau VLD?
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > La U36 (bistabilul 7474 care genereaza LO6/NLO6) am corectat greseala aia, asa am comandat cablajul, cu greseala corectata deci nu e problema aici.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > --- On Fri, 2/1/13, YO3GHM wrote:
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > From: YO3GHM
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Subject: [RomanianHomeComputer] Re: CoBra + FDD
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Date: Friday, February 1, 2013, 4:00 PM
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Ok....revin cu o nelamurire...
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Au fost postate si redesenate schemele sub diversre variante si nu mai stiu pina la urma cind fac referire la un circuit, nu se stie ce pozitie este ..gen Uxx/Pin yy.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > Pe pinul 20/Z80-CTC , adica TRG3, ce semnal ai dus pina la urma?...este acolo prezent sub configuratia "BOOT" si prezent la fel sub "BASIC"..am impresia ca nu merg "intreruperile" sub "BOOT".Se stie ca transferul sectoarelor de pe disk se fac in mod IM2, intrerupere generata la fiecare impuls de stingere cadre (20msec) de semnalul VLD sau NVLD..
   >
   > >
   >
   > > > > > > Am mai gasit placi cu strapul nemodificat intre pin 1 si pin 9 la circuitul de configurare a "modului" de lucru..bistabil "D" ,747 care genereaza LO6 si NLO6..eventual mai verifica odata.
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > ..ma mai gÃÆ'®ndesc si daca e ceva revin..
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, "jesse_blue7" wrote:
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > > Din pacate intrebarea mea ramine deschisa,
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > > n-am reusit nici acum sa gasesc rezolvarea:
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > > Care ar putea fi motivul pentru care o placa de CoBra sa functioneze corect in DEVIL cu discul dar sa nu incarce CPM de pe disc cu tasta D din BOOT?
   >
   > >
   >
   > > > > > > > Am si TRG3 si BA1 duse la interfata, ce altceva ar mai putea lipsi? Modificarea de 80 e facuta cu porti TTL integral (fara diode). > > Care e diferenta intre DEVIL si CPM?
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > > E cineva mai expert pe receptie? Bubu, Catalin Mihaila?
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > > CoBra
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > > > > > ========================================================
   >
   > >
   >
   > > > > >
   >
   > >
   >
   > > > >
   >
   > >
   >
   > > >
   >
   > >
   >

  • Show all 71 messages in this topic