Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

1078Re: [RomanianHomeComputer] Re: Doritori interfata AY + citire de pe card CF etc

Expand Messages
 • Alecsandru Soare
  Sep 8, 2010
  • 0 Attachment
   Daca merge la HC atunci sunt si eu doritor.

   Alecs


   From: cyware2001 <cyware2001@...>
   To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   Sent: Mon, September 6, 2010 9:06:04 PM
   Subject: [RomanianHomeComputer] Re: Doritori interfata AY + citire de pe card CF etc

    

   La prima strigare estimez costul la 150-200 ron. Asta cu un card de 1 Gb inclus. Eu nu raman cu mare lucru in orice caz, si nici o imbogatire rapida nu planuiesc ;). Doar cardul CF 1 Gb cu slot + AY se duc spre 100 roni.

   Am posibilitatea de a testa interfata pe urmatoarele sisteme: Cip 03, HC 91; HC91+ (128k), Sinclair Spectrum 48 si 128 (originale), Sintez rusesc. Cobra nu am dar nu vad de ce nu ar merge. Din studiile mele de pana acum toate semnalele necesare par a fi prezente la magistrala. Asta inseamna conectarea directa, fara modificari hardware.

   Aceasta interfata materializeaza doua vise ale mele: ofera suport de sunet nativ de AY (multi habar nu au ce inseamna asta pentru un HC), precum si posibilitatea de incarcare instantanee a softului de pe card.
   Posibilitatea de accesare de pe un suport minuscul a majoritatii softului creat pentru spectrum arunca casetele si disketele la gunoi. Se pierde "savoarea" dar eu personal n-o regret, mai ales ca la timpul nostru limitat jucarea unui joc pe masina originala in loc de emulator este un lux, implicand multi nervi si timp pierdut (casete care nu merg, conversii de semnale/fisiere, etc).

   --- In RomanianHomeComputer@yahoogroups.com, Liviu Grama <liviu9@...> wrote:
   >
   > 1. Eu sunt unul dintre doritori...depinde in oarecare masura de buget (poate poti estima chiar "grosier" un pret +/- 100RON) si daca modulul poate fi atasat la hc/cobra fara modificari interne ,eventual sa fie necesara doar adaptare de conector de extensie - vezi diferentele hc-cobra-sinclair (asta pentru cei care nu au experienta in electronica).
   > 2. Si daca o sa mearga treaba (adica o sa crezi ca e rentabila) ar fi interesant si un modul USB-RS232 :a fost mai demult pe grup o astfel de idee care personal mi s-a parut interesanta.
   >
   > Din pacate eu am un gol imens in domeniul software si voi ramane la stadiul de client cu preocupari hw.
   > Deci ...astept si eu cu interes urmatorii clienti...
   >
   > Cu stima
   > Liviu - YO7HLQ
   >
   > --- On Sun, 9/5/10, cyware2001 <cyware2001@...> wrote:
   >
   > From: cyware2001 <cyware2001@...>
   > Subject: [RomanianHomeComputer] Doritori interfata AY + citire de pe card CF etc
   > To: RomanianHomeComputer@yahoogroups.com
   > Date: Sunday, September 5, 2010, 10:54 PM
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >  
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   >
   > Dupa cum am spus si inainte, am de gand sa dezvolt o interfata pentru compatibilele noastre iubite. Interfata va oferi urmatoarele:
   >
   >
   >
   > -cip de sunet AY cu iesire stereo ABC sau ACB (mufa jack 3.5 mm)
   >
   > -citire de pe card CF + 1 card CF 256Mb (poate 1 Gb, urmeaza teste) cu o gramada de jocuri (majoritatea de pe WOS) si demo-uri pt. AY
   >
   > -1 port pentru joystick Kempston
   >
   > -buton de NMI (va fi folosit pentru salvare de snapshot-uri)
   >
   > -optional, pe langa romul special pentru citirea de pe card CF va fi si un rom de OPUS (nu stiu daca merita). ROM-urile stocate in EPROM.
   >
   >
   >
   > Interfata va fi realizata "profesional" (in cutie de plastic), si va avea totul pentru pornire (conectata la calculator si ar trebui sa puteti incarca soft de pe ea, vine cu card). Cardurile CF mici sunt greu de gasit in ziua de azi si scumpe.
   >
   >
   >
   > Intreb cati doritori sunt pentru achizitionare si mai ales cat ar fi dispusi sa plateasca pentru interfata? Trebuie sa stiu la ce ma intind, pentru ca urmeaza niste comenzi si cumparaturi de pe ebay. Daca vad ca exista interes as construi cateva (minim 5 buc, ideal 10). Altfel nu merita timpul si efortul si raman eu cu a mea.
   >


  • Show all 16 messages in this topic