Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Apocalipsa parintelui Arsenie

Expand Messages
 • Marius V. Dragusin
  Mesaj divin de la Sfantul Munte Athos Apocalipsa parintelui Arsenie In prima duminica dupa Schimbarea la fata, 11 august 2002, cand in Romania va fi ora 4:00,
  Message 1 of 1 , Mar 11, 2002

   Mesaj divin de la Sfantul Munte Athos

   Apocalipsa parintelui Arsenie

   In prima duminica dupa Schimbarea la fata, 11 august 2002, cand in Romania va fi ora 4:00, Pamantul va fi zguduit de un cutremur devastator * Va fi capatul de drum al actualei oranduiri lumesti * Polul Sud se va uni cu Polul Nord * Atunci se va arata Domnul Iisus * Dupa trei zile si trei nopti de chin vor scapa cu viata doar cei curati in fata lui Dumnezeu * Acesta este Mesajul divin primit de parintele Ieromonah Arsenie Popescu de la Sfantul Duh pe cand se afla in pelerinaj la Sfantul Munte Athos

   Joi, 7 martie, ora 12;30. Ma uit la televizorul-video din biroul meu. Urmaresc un documentar realizat de tanarul editor Fabian Anton avand ca subiect Apocalipsa. Un parintel batran de 72 de ani, cu obrajii rosii si barba sura vorbeste molcom, despre viitor, unul sumbru pentru pacatosii lumii, un paradis pentru slujitorii lui Dumnezeu. Anton imi spune ca parintele se numeste Arsenie, ca slujeste la Manastirea Surpatele si ca atunci cand i-a solicitat interviul, batranul i-a spus simplu: "Te asteptam, am un Mesaj divin". Te uiti la micul om mare din televizor si nu stii ce sa crezi. E un nebun scapat de la balamuc care umbla slobod prin tara pentru a baga panica in popor cu previziunile lui macabre sau este portavocea lui Iisus Hristos: a venit Marea Judecata! Sa fie oare adevarat? Un roman sa fi fost ales de Dumneazeu pentru a anunta omenirii oranduirea divina: un cutremur ce va ingemana Polul Sud cu Polul Nord, va fi usa spre eternitate a celor buni si poarta iadului pentru pacatosi? Au mai existat prezicatori in istoria lumii. Nostradamus, episcopul Malachy O'Morgair, Craig Hamilton-Parker, Maitreya si multi altii ne-au inmarmurit cu viziunile lor care s-au adeverit. De-a lungul timpului vizionarii s-au impartit in doua tabere: cei care si-au facut un tel altruis din darul pe care l-au primit de la Dumnezeu ne-au anuntat ce vom gasi in viitor - noi i-am numit prezicatori; cei care au incercat sa se pricopseasca de pe urma "mesajelor divine" au dat de stire, au trambitat un viitor macabru care la sorocul anuntat nu s-a implinit si pe care noi i-am numit sarlatani. Cine e oare parintele Ieromonah Arsenie Popescu? Gura lui adevar graieste sau de prea mult postit i-au luat foc mintiile!? O fi diavolul in persoana? Dar daca este adevarat tot mesajul parintelui Arsenie, atunci ce ne facem? Ne lasam cuprinsi de panica? Daca ar fi sa ne luam dupa Ieromonah am putea spune ca ne aflam in ceasul al XII-lea. Nu suntem defetisti, eu nici nu cred in Dumnezeul popilor, dar vrei, nu vrei te intrebi retoric, cine sa il asculte? Nu mai suntem in secolele Evului mediu cand vorba preotului era litera de lege, am intrat in mileniul popularii altor planete, mileniul superinventiilor la care omul de rand are acces. Pe de alta parte in Orient crima este la ordinea zilei, America inca isi mai linge ranile atentatului de la 11 septembrie, iar in Romania coruptia si-a facut cuib in casele oamenilor: daca nu esti corupt, corupi. Asa ca, intrebarile de tipul cine este Arsenie?, ce zice el?, de ce ne spune tocmai acum?, o fi nebun?, or fi adevarate vorbele lui?, sunt indreptatite.

   Editorul Fabian Anton spune ca pe parintele Ieromonah Arsenie Popescu l-a intalnit cu cateva zile in urma, pe cand o echipa a Fundatiei Culturale Lucretius se afla la manastirile din zona Ramnicul Valcea pregatind urmatoarele aparitii editoriale din seria "Biblioteca ortodoxa". Presa romana a gazduit, in numeroase randuri, profetii care au facut inconjurul lumii - prezentate obiectiv, ca mai apoi cititorii sa traga concluziile cuvenite. Astazi va supunem atentiei un mesaj si va lasam pe dumneavoastra sa trageti concluziile finale nu inainte de a va semnala doua evenimente: 1. In urma cu o saptamana specialistii au lansat ideea ca ultimul cutremur din Afganistan ar fi fost generat de bombele aruncate de americani; 2. Jurnalul "Los Angeles Times" a anuntat in editia de sambata ca SUA a pregatit planuri de urgenta pentru atacuri nucleare impotriva a sapte state!

    

   Viziunile Parintelui Arsenie

   Parintele Ieromonah Arsenie are astazi 72 de ani. Pe cand avea numai trei ani, aflandu-se cu parintii la manastirea Bistrita, in fata moastelor Sfantului Grigore Decapolitul, primeste binecuvantarea lui Dumnezeu si are primele viziuni. Ingerii de la botez impreuna cu Sfantul Grigore Decapolitul, cel mai venerat Sfant din zona Olteniei, ii indruma pasii celui ce avea sa devina, peste ani, Ieromonahul Arsenie. Tot Sfantul Grigore Decapolitul ii vesteste prin vedenie Dumnezeiasca inceputul celui de al Doilea Razboi Mondial si viitoarea soarta a Romaniei: "Ceva mai tarziu am primit mesaje de la Sfantul ca va incepe razboiul", povesteste parintele Arsenie. "Aveam vreo 9-10 ani si stiam deja ca Germania va incepe razboiul cum stiam si cum va trebui sa actioneze Romania, cum va fi Maresalul Antonescu ghidat sa intre in razboi. Am incercat, dupa ce am primit mesajul, sa anunt autoritatile si sa le indrum in asa fel incat sa ia o decizie justa. Am avut un frate care lucra pe atunci in politie si care s-a dus la Bucuresti si a anuntat autoritatile. Desigur, nu l-a crezut nimeni pentru ca asa era oranduit de Sus. Nu realizam eu pe atunci ca, chiar de ar fi sa anunt acel razboi, oricum lucrurile se intamplau cum era hotarat de la Dumnezeu. Stiam asta dinainte de a incepe razboiul mondial, mi se aratasera toate lucrurile acestea. Am incercat eu sa opresc evenimentele, dar nu s-a putut... A trebuit sa trecem prin ele, am trecut prin toate si pana la urma s-a intamplat ceea ce a fost scris in Apocalipsa - unde se vorbeste si de zebra si de toate celelalte. Nu s-a putut schimba nimic! Cand am aflat ca va fi razboi si am vazut ca nu pot face nimic pentru ca cei de pe front sa nu moara, am cerut Sfantului sa mor si eu. Ma aflam la Sfanta Manastire Bistrita si ma rugam in fata moastelor Sfantului Grigore: "Sfinte Grigore, cheama pe Sfantul Arhanghel Mihail ca sa-mi permita sa trec si eu prin moarte!" si, rugandu-ma asa, in fata sicriului Sfantului, am simtit cum mi s-a taiat capul si cum s-a rostogolit pe pardoseala manastirii. Mi-a aparut apoi Ingerul care mi-a spus: "Iata, ti s-a implinit dorinta!" Se slujea atunci Sfanta Liturghie si Parintele Varahiil, care savarsea slujba, a iesit din Altar, mi-a luat capul, mi l-a pus la loc, si m-a inviat", mai spune parintele Arsenie.

   Tunderea in monahism

   Vazand ca viziunile sale se adeveresc si convins de rolul sau in cadrul Bisericii Ortodoxe, tanarul Adrian Popescu decide sa isi dedice viata lui Dumnezeu si sa se calugareasca. Hotararea a fost luata dupa ce, intr-o alta viziune, Iisus Hristos il indruma spre acest drum: "Dupa cativa ani, tot citind eu Sfintele carti, rugandu-ma, postind si mergand la biserica, am hotarat sa merg sa ma calugaresc. Am mers intr-un sat vecin, la o ruda. Cand m-am intors acasa, am fost ca dus de un Inger pe un deal invaluit in ceata, Daroaia se numeste, am facut un mic popas, m-am asezat in genunchi si am inceput sa ma rog. Si m-am pomenit cum se lumineaza deodata in jurul meu, cum norii si ceata au fost stranse ca de o nevazuta mana, si cum s-au deschis deodata norii in sus. A aparut in acel moment Domnul Iisus, Mantuitorul cu crucea... Mi-a zis: "Vei avea si in Sfantul Munte un mesaj. Caci toate se petrec precum in cartile Parintelui Staniloae, cartile spun Adevarul! si acum mergi la calugarie, la adevarata viata ingereasca!""

   Viziunea din anul 1997: mergi la Sfantul Munte Athos

   Intrat in monahism la manastirea Frasanei, Parintele Arsenie va fi tuns in monahism ca ieromonah si va sluji, o buna bucata de vreme, la manastirile Cozia, Bistrita si Caldarusani. Dupa revolutie, numit duhovnic al Manastirii Surpatele, unde se afla si in prezent, parintele devine unul dintre cei mai iubiti si cautati duhovnici ai Romaniei.

   Mai mult, ca o implinire a vorbelor Mantuitorului, in 1997 o viziune il indruma spre Sfantul Munte Athos, pentru a primi mesaj divin si a adanci rugaciunea: "La Sfantul Munte am plecat de aici, de la Surpatele, dupa ce am avut o vedenie in timp ce slujeam, care mi-a spus: "Este oranduit de la Dumnezeu sa mergi la Sfantul Munte, sa slujesti acolo!" Cand am ajuns acolo am vorbit la telefon cu parintele de la Prodromu care mi-a spus: "Noi te asteptam si pe aici, caci Parintele Petroniu raspunde aici de toti monahii din Romania ce vin la Sfantul Munte!" Acolo se tine destul de des un fel de consiliu in care sunt stareti delegati sa spuna cine si cu ce scop viziteaza Sfantul Munte. La Sfantul Munte am mai fost la Chilia Sf. Gheorghe - Colciu, unde se afla Parintele Dionisie Ignat, un mare duhovnic lipsit de vedere, si apoi am cerut incuviintarea Parintelui Filip, de la Manastirea Lavra, pentru a-mi permite sa merg ca ieromonah in pestera Sfantul Atanasie. Am mers 3 zile si 3 nopti, dar am fost oprit si intors din drum de calugarii greci. Acolo, unde ma intalnisem si cu fostul presedinte al Romaniei, domnul Emil Constantinescu, care venise in vizita insotit de oficialitati, am mai primit de Sus un mesaj."

   Va fi cutremur mare!

   Parintele Arsenie povesteste: "Aflandu-ma la Prodromu, la hramul manastirii si dorind sa-mi continui rugaciunea in pestera, m-am pomenit cu o viziune de Duh de Sus, din varful Sfantului Munte. Mi s-a spus atunci: "Este cu siguranta ceea ce a scris Parintele Staniloae, cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Evangheliei nu vor trece. Ia aminte, in duminica de dupa Schimbarea la fata, in calendarul nou, Domnul Iisus se va arata si, pe cine va gasi curatit de pacate, il va trece prin schimbarea trupului dupa marele cutremur. Va fi un cutremur!" Da, un mesaj de la Sfantul Duh. Eram la Vatopedu si parintele staret impreuna cu fratii monahi greci au pus sa se inregistreze toate lucrurile acestea. Se auzea in toata biserica, nu auzeam numai eu. Mi s-a comunicat, deci, ca va fi marele cutremur, capatul de lume, dupa Schimbarea la Fata, in calendarul nou, duminica seara, in jurul orei 4, ora Romaniei, si 3 zile si 3 nopti ce va ramane viu va fi tainic, cutremurul fiind atat de puternic incat se va impreuna Polul Sud cu Polul Nord. Mi s-a mai spus ca semnul de dinainte cutremurului va fi in anul 2002, cand se va scoate icoana de la Sfantul Munte pe mare. Acela va fi semnul si lumea va trebui anuntata sa lepede totul. Toate vor trece prin foc, iar oamenii vor invia ca la inceputul lumii, fara tendinte materiale, ca Ingerii. Vor fi doua cete in care se vor aduna cei drepti si cei pacatosi si apoi totul va ramane in vesnicie... La Prodromu, de la Icoana Maicii Domnului, am primit apoi incuviintare sa ma intorc in tara urmand sa revin la Sfantul Munte in mai, in acest an, pentru rugaciune... Caci Maica Domnului mi-a spus: "Esti calauzit de Fiul Meu si trebuie sa te intorci aici, la rugaciune!""

    

   Parintele Ieromonah Arsenie Popescu

   - Nascut la 24 noiembrie 1930.

   - tuns in monahism la manastirea Frasinei (1976).

   - Diacon la manastirea Cozia (1978 -1985).

   - Paracliser si Ieromonah la manastirea Caldarusani (1985 - 1996).

   - Ieromonah si duhovnic al manastirii Surpatele (1996 - pana in prezent).

   Manastirea Surpatele

   (manastire de maici, 15 vietuitoare, viata de obste)

   Hram: "Sfanta Treime"

   Adresa: sat Surpatele, com. Francesti, jud. Valcea

   Biserica a fost ctitorita de feciorii lui Popa Francu, Teodor si Stanciu, la inceputul secolului al XVI-lea; refacuta de boierii Buzesti, reparata in secolul al XVII-lea; reconstruita din zid de Doamna Maria Brancoveanu, intre anii 1703-1706, cand a fost pictata de zugravii Andrei, Hranite si Ioan Ierodiaconul. Reparata si repictata in anul 1815; inchisa in 1872, cand maicile s-au mutat la Manastirea Dintr-un Lemn; restaurata intre anii 1927-1935. Biserica are o catapeteasma frumos sculptata, ca si usile, in stil brancovenesc. Are o importanta colectie muzeala. Intre 1958-1959, i s-au facut acestui asezamant monahal multe imbunatatiri de ordin gospodaresc. In prezent se executa lucrari de restaurare.

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.