Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

14434Re: [RoboMower] Re: 850 charging problem

Expand Messages
  • dannym@austin.rr.com
    Dec 4, 2007
    • 0 Attachment
      Yeah I see now. I forgot where the charging plug was.

      Actually I just fixed it awhile ago. I tried unplugging the cradle's
      3-pin connector and got the same charging error. I plugged it in and
      unplugged it a few times to clean the connector and bam! works fine.
      Actually I played with it a lot before that and that "charging..." error
      was unavoidable so it looks like this was definitely the problem.

      Danny

      ----- Original Message -----
      From: Austin Morgan <admorgan@...>
      Date: Tuesday, December 4, 2007 6:13 am
      Subject: Re: [RoboMower] Re: 850 charging problem
      To: RoboMower@yahoogroups.com

      > The DC power plug is actually located on the bottom of the cradle
      > the manual
      > controller sits in. When I had the problem you are describing I
      > disassembled the wiring node located under the gray cover at the
      > bottom of
      > the well where the controller, charging connector and all other
      > externalwires come out. Take the cover off remove all the
      > connectors and let it dry
      > very well. I then reconnected everything and made sure the cover
      > was on
      > tight. I have not had any issues since then. This was simply a
      > case of
      > shorting though water buildup. Hope this helps.
      >
      > Austin Morgan.
      >
      > P.S. if you have a frayed yellow/orange wire going to the DC
      > charging node
      > on your cradle you will have to replace the cradle because it will
      > have the
      > same symptoms and will not go away so easily.
      >
      > Danny Miller <dannym@...> wrote:
      > >I'm getting the idea that Friendly Robotics broadcasts
      > simultaneous
      > >"malfunction now" orders wirelessly to the mowers.
      > >
      > >I've got the same problem! On the lawn, I put in the batt, and
      > the
      > >battery level starts going up, back to nothing, up again, like it
      > does
      > >when it's charging. Charger's not even hooked up here! Then it
      > says
      > >"Charging Problem". I can't get the mower to start. Tried to
      > remove
      > >the batt and start over numerous times and no luck.
      > >
      > >I've never even used the charger, I have the external fast charger.
      > >
      > >Are you saying the DC power plug on the hand controller? (cradle
      > is
      > >what the controller sits in so I don't think that's right)
      > >
      > >Danny
      > >
      > >terry_veldhuizen wrote:
      > >
      > >>I recently had a problem with my RL 500. Not sure how similar it
      > is
      > >>to the 850, but the mower kept saying Charging Problem when the
      > >>charger was not connected to the cradle. The problem was the
      > socket
      > >>where the charger cable plugs into the cradle. I took the cradle
      > >>apart and replaced the socket (All electronics # DCJ-1 $0.35 @
      > >>allelectronics.com) and that solved the problem.
      > >>
      > >>Hope this helps
      > >>Terry
      > >>
      > >>--- In RoboMower@yahoogroups.com, jeff webster <rainycityguy@...>
      > >>wrote:
      > >>
      > >>
      > >>>The display continues to say check power yet power supply is OK.
      > >>>
      > >>>
      > >>This is when recharging via the cradle plug. I had this happen to
      > a
      > >>model 800 before and Tyler said I needed a new cradle, which I
      > got
      > >>and it worked. Does anyone else know about this? Cause (power
      > hit?)
      > >>and if replacing the cradle is the best first step? If so, what
      > is
      > >>best source?
      > >>
      > >>
      > >>>
      > >>> Thanks
      > >>>
      > >>>
      > >>>
      > >>>---------------------------------
      > >>>Never miss a thing. Make Yahoo your homepage.
      > >>>
      > >>>[Non-text portions of this message have been removed]
      > >>>
      > >>>
      > >>>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>Yahoo! Groups Links
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >
      > >
      > >[Non-text portions of this message have been removed]
      > >
      > >
      > >
      >
      >
      >
      >
      >
      > Yahoo! Groups Links
      >
      >
      >
      >
    • Show all 6 messages in this topic