Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

CREDINTA

Expand Messages
 • virginiabrasov
  CREDINTA Si credinta este o încredere neclintita în lucrurile nadajduite (Evrei 11:1) Trebuie sa remarcam doua lucruri importante despre credinta: 1)
  Message 1 of 1 , Nov 6, 2009

   CREDINTA

   "Si credinta este o încredere neclintita în lucrurile nadajduite" (Evrei 11:1)

    

   Trebuie sa remarcam doua lucruri importante despre credinta:
       1) Credinta este o încredere. În America , se fac cumparaturi în dolari; în Europa, cumparaturile se fac în euro. Dar în împaratia lui Dumnezeu, credinta este "moneda tarii"! De credinta ai nevoie pentru a face afaceri cu Dumnezeu (Evrei 11:6). Si ea creste doar daca o hranesti cu Cuvântul Lui (Romani 10:17).
       2)  Credinta trebuie conectata la nadejde. Daca nu speri nimic, nu ai nevoie de credinta. Dar credinta ta trebuie sa se bazeze pe ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Când Dumnezeu i-a promis lui Avraam ca-l va face tatal multor neamuri, Avraam si-a petrecut urmatorii douazeci de ani asteptând un fiu, chiar daca situatia parea imposibila. Cum a procedat?
   a) "...Dumnezeu, în care a crezut ...cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi" (Romani 4:17). Dumnezeu vede acel lucru, iar apoi ti-l descopera si tie. Iar disponibilitatea Lui de a te binecuvânta cu acest lucru se bazeaza pe disponibilitatea ta de a-L crede;
   b)
   "...împotriva oricarei nadejdi, el a crezut,... dupa cum i se spusese" (Romani 4:18). Ce a spus Dumnezeu? Pe aceasta trebuie sa se bazeze credinta ta;
   c) "...el nu s-a uitat la trupul sau, care era îmbatrânit, avea aproape o suta de ani" (Romani 4:19). Poate spui: "Dar având în vedere circumstantele..."! Nu, crede-L pe Dumnezeu; El este mai mare decât circumstantele!
   d)
   "El nu s-a îndoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci, întarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu, deplin încredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si împlineasca" (Romani 4:20-21). Asa ca întareste-ti credinta prin Scriptura. Da-I în continuare slava lui Dumnezeu pentru ceea ce ti-a promis. Stai neclintit. Aceasta credinta îl onoreaza pe Dumnezeu si Dumnezeu onoreaza aceasta credinta!   

   "Si credinta este o încredere neclintita în lucrurile nadajduite" (Evrei 11:1)

      

       Înainte ca Israel sa plece la razboi, proorocii Îl întrebau pe Dumnezeu daca le va da acea cetate. Si aceasta fiindca Dumnezeu onoreaza acea credinta care este legata de promisiunile Sale. Tu trebuie sa lupti pentru ceea ce ti-a promis Dumnezeu. Nu spune ca Dumnezeu te-a dezamagit daca El nu ti-a facut o promisiune si nu te mânia, fiindca dorinta nechibzuita te-a facut sa ajungi la ceva ce Dumnezeu a destinat altcuiva. Vechea generatie obisnuia sa cânte: "Fiecare promisiune din carte este pentru mine, fiecare capitol, fiecare verset, fiecare rând". Si asa este, în sensul ca Dumnezeu ne iubeste în mod egal, dar exista anumite promisiuni pe care vrea sa le împlineasca în viata ta, deoarece chemarea ta este diferita de a altora si tu trebuie sa cauti claritatea si calauzirea Lui.
       "Cine are urechi, sa asculte ce zice Bisericilor Duhul" (Apocalipsa 2:29). Nu-l asculta numai pe pastor, încearca sa auzi ceea ce îti spune Dumnezeu prin acel predicator. Poti auzi ceva de la cel de lânga tine, pentru ca Dumnezeu "personalizeaza" mesajul pentru tine. Biblia este numita "Cuvântul cel viu" pentru ca anumite versete te trezesc la viata si prind radacina în tine. Se poate sa auzi ceea ce nimeni altcineva nu aude sau se poate chiar sa pierzi câteva idei de-ale pastorului, dar tot vei pleca acasa cu raspunsul de care ai nevoie. Când spui: "înteleg. Este pentru mine", credinta care vine în urma "auzirii" face o lucrare speciala în tine.

   "Si credinta este o încredere neclintita în lucrurile nadajduite" (Evrei 11:1)

    

       Observa cuvintele: "Si credinta". Multumim lui Dumnezeu pentru credinta parintilor nostri si pentru experientele de credinta din trecutul nostru. Dar pentru a face ceea ce te cheama Dumnezeu sa faci pentru El astazi, ai nevoie de credinta acum. Domnul Isus a spus: "daca ati avea credinta cât un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici colo" si s-ar muta" (Matei 17:20). Poate credinta bunicii tale a mutat muntii ei, dar este nevoie de credinta ta pentru a muta "acest munte". Cu totii avem un munte în vietile noastre si Dumnezeu este dispus sa-l mute. Atunci care este problema? Necredinta. Chiar daca Hristos le-a dat ucenicilor autoritatea de a-i vindeca pe bolnavi, ei s-au dovedit fara putere în fata unui baiat care avea drac. Si l-au întrebat pe Isus: "De ce nu am putut scoate duhul din el?" (Matei 17:19 parafrazare). Sa remarcam ce i-a învatat El în ziua aceea:
       1)  Începe de la lucrurile mici, caci altfel nu vei începe deloc. Credinta de marimea semintelor de mustar, ca toate semintele de altfel, va creste în ceva mare. Începe de unde esti; crede în Dumnezeu în lucrurile obisnuite, de fiecare zi, iar când îti va onora credinta, recunoaste-o, multumeste-I si zideste pe ea.
       2)  Pazeste-ti limba,
   "daca ati avea credinta cât un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici colo" si s-ar muta".
   Cuvintele tale elibereaza forta datatoare de viata, deci corecteaza si controleaza ceea ce-ti iese din gura. Asigura-te ca se aliniaza la Scriptura.
       3)  Uneori ai nevoie de ceva în plus. Unii munti au nevoie de rugaciune mai multa sau în cazul acelui baiat, de puterea care vine prin post. Dar daca esti dispus sa împlinesti conditiile lui Dumnezeu, muntii din viata ta vor fi mutati.

   Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi :1, 2,3, OCTOMBRIE  2009  

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.