Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

NOVEL: SEMALAM DI MALAYSIA

Expand Messages
 • Ishak syafie
  Ass teman2 sekalian, Novel SEMALAM DI MALAYSIA mengambil tempat di Kuala Lumpur pada suatu malam tahun 1991. Pelakun utamanya, Zainal, yang berasal dari Atjèh
  Message 1 of 3 , Oct 5, 2003

   Ass teman2 sekalian,

   Novel SEMALAM DI MALAYSIA mengambil tempat di Kuala Lumpur pada suatu malam tahun 1991. Pelakun utamanya, Zainal, yang  berasal dari Atjèh telah menetap di Malaysia selama 13 tahun, kawin dengan gadis Melayu dan dikurniai dua orang putri. Dia telah  pun berjaya di negeri barunya ini. Pada suatu malam, dengan tidak disangka-sangka, telah tiba teman sekampungnya, Mustafa. Mustafa sudah dua kali keluar-masuk penjara Indonesia dan menjalani berbagai-bagai siksaan karena pengbabitannya dalam Gerakan Atjèh Merdeka (GAM). Dan pengalamannya dalam penjara telah membawa bekas yang kekal dalam hidupnya. Zainal dan Mustafa bukan saja kawan karib sewaktu muda-muda di kampung, tetapi keduanya juga pernah jatuh cinta kepada gadis Nurmala - teman sekelas mereka. Nurmala memilih Zainal sebagai calon suaminya, tetapi akhirnya ia ditakdirkan menjadiisteri Mustafa. Semalam bersama Mustafa di Malaysia, Zainal telah dihadapkan dengan masa mudanya di Atjèh, dan masa sekarang dimana kebiadaban serdadu Indonesia telah melampaui batas-batas kemanusiaan. Kenangan dan masa silamnya yang telah sekian lama terpendam, kini muncul kembali ke permukaan. Pertemuan mereka yang berlangsung satu malam penuh itu telah membuat perubahan yang radikal pada diri Zainal. Bagaimana kesudahannya? Sila ikuti sendiri!
   http://medlem.spray.se/acheh/novelia.htm

   Thanks


       Ta första steget Varför inte skicka en Virtuell Kyss till någon du gillar?
  • Malikul Saleh
   Ishak syafie wrote: Ass teman2 sekalian, Novel SEMALAM DI MALAYSIA mengambil tempat di Kuala Lumpur pada suatu malam tahun 1991.
   Message 2 of 3 , Oct 8, 2003
    Ishak syafie <abusinyak@...> wrote:

    Ass teman2 sekalian,

    Novel SEMALAM DI MALAYSIA mengambil tempat di Kuala Lumpur pada suatu malam tahun 1991. Pelakun utamanya, Zainal, yang  berasal dari Atj�h telah menetap di Malaysia selama 13 tahun, kawin dengan gadis Melayu dan dikurniai dua orang putri. Dia telah  pun berjaya di negeri barunya ini. Pada suatu malam, dengan tidak disangka-sangka, telah tiba teman sekampungnya, Mustafa. Mustafa sudah dua kali keluar-masuk penjara Indonesia dan menjalani berbagai-bagai siksaan karena pengbabitannya dalam Gerakan Atj�h Merdeka (GAM). Dan pengalamannya dalam penjara telah membawa bekas yang kekal dalam hidupnya. Zainal dan Mustafa bukan saja kawan karib sewaktu muda-muda di kampung, tetapi keduanya juga pernah jatuh cinta kepada gadis Nurmala - teman sekelas mereka. Nurmala memilih Zainal sebagai calon suaminya, tetapi akhirnya ia ditakdirkan menjadiisteri Mustafa. Semalam bersama Mustafa di Malaysia, Zainal telah dihadapkan dengan masa mudanya di Atj�h, dan masa sekarang dimana kebiadaban serdadu Indonesia telah melampaui batas-batas kemanusiaan. Kenangan dan masa silamnya yang telah sekian lama terpendam, kini muncul kembali ke permukaan. Pertemuan mereka yang berlangsung satu malam penuh itu telah membuat perubahan yang radikal pada diri Zainal. Bagaimana kesudahannya? Sila ikuti sendiri!
    http://medlem.spray.se/acheh/novelia.htm


    Thanks


     


    Do you Yahoo!?
    The New Yahoo! Shopping - with improved product search
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.