Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

GR - Orthodoxia, Makedonia & Ypourgeio Exoterikon

Expand Messages
 • IMOA
  ΠAPAKATAΘHKH AP. 11, ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ τού
  Message 1 of 1 , Jun 1 12:47 PM

   ΠAPAKATAΘHKH AP. 11, ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2000,

    

   ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

   τού Κωνσταντίνου Χολέβα, Πολιτικού Επιστήμονος

   Τό Υπουργείο Εξωτερικών είναι η αρμόδια Αρχή η επιφορτισμένη μέ τήν άσκηση τής Εξωτερικής Πολιτικής. Δύσκολο ομολογουμένως το έργο του καί αναμφιβόλως φιλότιμες οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα περισσότερα στελέχη του. Δικαιούμαστε, όμως, ως Ελληνες πολίτες και υποχρεούμαστε έναντι τής Ιστορίας και τών παραδόσεών μας να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική και να εκφράζουμε ενστάσεις και απορίες για ορισμένες ενέργειες που άπτονται τής ταυτότητος και υποστάσεως τού Γένους.

   Σημείον πρώτον:

   Στις αρχές Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών ανεκοίνωσε ότι η Ελλάς απέκτησε την πρώτη επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο (Internet), με στόχο την διεθνή προβολή τών εθνικών μας θέσεων. Η ιστοσελίδα αυτή βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greece.gr και περιέχει κείμενα στην αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα συντασσόμενα από στελέχη και συνεργάτες τού Υπουργείου Εξωτερικών. Εάν διαβάσει κανείς τα κείμενα πού αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική ζωή τής χώρας μας θα νομίσει ότι ζη σε μια χώρα ειδωλολατρική με τεράστια κενά στην Ιστορία της και με πλήρη απουσία τής Ορθοδόξου Παραδόσεως. Χαρακτηριστικά στην σελίδα με τον τίτλο Cultural Life, δηλαδή πολιτιστική ζωή γίνεται αναφορά στα αρχαιοελληνικά μνημεία, για τα οποία βεβαίως είμεθα υπερήφανοι, και αμέσως γίνεται το ιστορικό άλμα στον Ελύτη και στον Σεφέρη. Ουδεμία ναφορά στο Βυζάντιο (Ρωμανία), στην Ορθόδοξη πολιτιστική ταυτότητα τού τόπου, στα μοναστήρια και τα άλλα Χριστιανικά μνημεία πού ενδιαφέρουν ακόμη και ξένους μελετητές και επισκέπτες. Επίσης στον χάρτη τών αξιολόγων πολιτιστικών μνημείων που προτείνεται στους ξένους δεν υπάρχει απολύτως τίποτε από την Ορθόδοξη Χριστιανική παρουσία στην Ελλάδα. Τέτοια διαστροφή τής Ιστορίας μας ούτε οι χειρότεροι Φαλμεράγιερ δεν έκαναν. Πώς απαιτούμε τότε από τούς άλλους Ευρωπαίους να σέβονται την Ιστορία μας όταν το Υπουργείο Εξωτερικών προβάλλει διεθνώς μία στρεβλή και ανιστόρητη εικόνα τής χώρας μας;

   Σημείον δεύτερον:

   Τον Φεβρουάριο τού τρέχοντος έτους κατετέθη στο Ευρωκοινοβούλιο μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση από Επιτροπή Ευρωβουλευτών υπό τον Αυστριακό Σβόμποντα. Η έκθεση αυτή λέγει ότι αν θέλει το κράτος τών Σκοπίων να εισέλθει σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει το συνταγματικό του όνομα (Μακεδονία), διότι είναι αναχρονιστικό. Και όμως οι αρμόδιοι για την Εξωτερική μας πολιτική δεν έκαναν τίποτε για να αξιοποιήσουν την θετική αυτή εξέλιξη. Και όχι μόνον αυτό. Αλλά στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα τού Υπουργείου Εξωτερικών στο διαδίκτυο κάτω από τον τίτλο “προτεινόμενα βιβλία” προτείνεται στους ξένους μελετητές να διαβάσουν μεταξύ άλλων και μία διδακτορική διατριβή Ελληνίδος τής Αμερικής, η οποία υποστηρίζει ότι μεγάλος αριθμός κατοίκων τής ελληνικής Μακεδονίας δεν είναι Ελληνες. Μάλιστα όταν πρωτοεμφανίσθηκαν οι απόψεις αυτής τής κυρίας εδέχθησαν έντονη και τεκμηριωμένη αμφισβήτηση απο επιστήμονες τής Ελλάδος και τής Ομογενείας καθώς και την δημόσια διαμαρτυρία τών κατοίκων τού χωριού Ασσηρος Λαγκαδά, τών οποίων αμφισβητεί την ελληνική καταγωγή και συνείδηση. Ε, λοιπόν, το βιβλίο αυτό προτείνει το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών στους ξένους, ενώ υπάρχουν εξαίρετα και σοβαρώτατα μελετήματα Ελλήνων και ξένων ιστορικών που καταδεικνύουν την αλήθεια για την Μακεδονία.

   Εγκαλείσθε, λοιπόν, δημοσίως κύριοι αρμόδιοι τού ΥΠ.ΕΞ. γι’ αυτές τις πράξεις και παραλείψεις σας. Ο φορολογούμενος ελληνικός λαός, ο οποίος συνεισφέρει για την μισθοδοσία σας απαιτεί να προβάλλετε διεθνώς την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας και την ελληνικότητα τής Μακεδονίας μας.

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.