Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

ONG Romania Nr. 1/05.07.2001

Expand Messages
 • Nicolae Sfetcu
  ONG RomaniaStr. Dumitru Ghiata 22 Drobeta Turnu Severin 1500, Mehedinti Romania ONG Romania Publicatie electronica a organizatiilor neguvernamentale din
  Message 1 of 1 , Jul 5 12:44 AM
   ONG Romania

   Str. Dumitru Ghiata 22
   Drobeta Turnu Severin
   1500, Mehedinti
   Romania

   ONG Romania
   Publicatie electronica a organizatiilor neguvernamentale din Romania

   Tel.: + (40-95) 526 896
   Fax: +(40-52) 341 063
   ong@...
   www.teleactivities.org

    

   Cauta:

   Din cuprins:

   La inceput de drum
   Mesaj
   Relatia Guvern-ONG
   Organizatiile se prezinta
   Programe de finantare
   Resurse ONG
   Finantari
   Parteneriat
   Mass-media
   Anunturi


   Resurse Internet administrate prin ONG Romania

   European Telework Online Romania
   NGO Directory
   ONG Romania
   Forumul ONG
   Publicatia ONG  Romania
   Lista de discutii ONG Romania
   Societatea Informationala
   Telelucru
   Protectia mediului
   Dezvoltarea Durabila
   Romania Business Directory
   Business Links
    Romania Forum
   RoTrade Forum
   Inginerie
   Drobeta Turnu Severin
   Publicatia Severin on-line
   Liste de discutii
   Web ringuri
   Promoting Teleactivities Awards


   ONG Romania


     05 iulie 2001
        ( (1) )
   La inceput de drum


   Publicatia electronica "ONG Romania" s-a nascut dintr-o idee generoasa a catorva specialisti in domeniul IT, membri ai Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania si ai Societatii Romane pentru Telelucru: de a realiza o cale de comunicare directa, interactiva, cu alte organizatii neguvernamentale care sunt in curs de formare sau nu au inca suficienta experienta in elaborarea si derularea unor proiecte dupa anumite norme necesare in obtinerea finantarilor. Societatea Romana pentru Telelucru se gaseste intr-o situatie oarecum asemenatoare, astfel incat speram sa ne fie scuzate erorile care, fara voia noastra, pot apare in aceasta publicatie. Acesta este si motivul pentru care primul numar al "ONG Romania" nu are inca o structurare bine definita, urmand ca ea sa abordeze, in viitor, cu prioritate problemele de interes pentru cititorii nostri, in functie de reactiile pe care le vom avea de la organizatiile care primesc revista, in primul rand de la cele care sunt la inceput de drum. Speram ca revista noastra sa creasca odata cu ele.

   Redactia


    

   Mesaj


   Dragi prieteni,

   Cred ca suntem cu totii ingrijorati de sursele de finantare pe care le avem la dispozitie. Cu atat mai mult cu cat se pare ca si acelea pe care am putea sa le avem intarzie PREA MULT. Suntem ingrijorati de limitarile pe care le avem, de presiunea pe care beneficiarii nostri o pun, de problemele cu care noi si ei ne confruntam, de lipsa banilor, de faptul ca in loc sa incercam sa ne atingem misiunile propuse nu facem altceva decat sa cautam surse de finantare????????

   Cine impartaseste aceleasi griji ca si noi, cei de la Estuar, va rog semnati aceasta scrisoare si inapoiati-o pana LUNI 2.07.2001 pe adresa Estuar : estuar@..., pentru a fi trimisa lui Enrico Grillo Pasquarelli, sau trimiteti voi la urmatoarea adresa un mesaj asemanator:

   Enrico Grillo Pasquarelli
   Enrico.Grillo-Pasquarelli@...

   Cred ca mai multi putem fi mai puternici si daca cu adevarat credem in ceea ce facem, TREBUIE sa militam pentru ACCESUL LA FONDURI PHARE.

   Cu prietenie,
   Roxana Braga

   PS Va rog puneti scrisoarea pe listele pe care le mai stiti, daca vi se pare ca merita sa ne asociem. Multumesc.

   IATA SCRISOAREA PROPUSA:

   To: LANDABURU Eneko (ELARG); LEIGH Michael (ELARG); GRILLO PASQUARELLI; Enrico (ELARG); SEGERLUND Goran (ELARG)
   Cc: Dolores Neagoe
   Subject: ACCESS 1999 Programme Romania

   Dear Madam/Sir,

   We dare write to you on behalf of  our user, people with various special needs, women, children, and on behalf of our nongovernmental Romanian organizations, to inquire about the fate of the ACCESS 1999 Programme in Romania.

   We are concerned that ACCESS 1999 and ACCESS 2000 are very much delayed, even more- yet no call for proposals has been launched so far in Romania. The disbursement period for both, ACCESS 1999 and 2000 (31 December 2001 and 31 December 2002 respectively) are getting extremely close. In such a situation our concern is that this programme will no longer be implemented in Romania and money meant to support civil society in Romania might be lost...

   We are aware that the NGOs working in the social field were poorly funded, although we are the front line in supporting people facing the changes in Romania. We know that this work is very much needed by our users and generally by our communities. We also know that EU PHARE LIEN ( micro and macro) grants helped us in making a difference in people's life, helped us to change attitudes, helped us to improve our organizational development.

   Please inform us what stage is ACCESS 1999 and ACCESS 2000 programme in and whether it will still be launched in Romania - and if not, what hindered the developments of the implementation of the project.

   Sincerely,

   - Roxana Braga
   Executive Director Estuar Foundation


    

   Relatia Guvern - ONG


   Carta ONG

   DECLARATIA PACTULUI DE STABILITATE PRIVIND PARTENERIATUL ONG-URI – GUVERNE IN SUD-ESTUL EUROPEI

   Statele participante la Pactul de Stabilitate, partile interesate si organizatiile asociate la Pact:

   • Fiind constiente ca ONG-urile din regiune si initiativele societatii civile joaca un rol fundamental in procesul de democratizare, construire a pacii, promovare si protectie a drepturilor omului, ca si in dezvoltarea cooperarii transfrontaliere in Sud-Estul Europei si in perpetuarea spiritului si valorilor Pactului de Stabilitate,

   • Tinand seama ca, prin sprijinirea si reprezentarea unei diversitati de persoane si grupuri si prin intarirea comunitatilor, organizatiile non-profit din Sud-Estul Europei au un aport extrem de valoros in societate, completand rolul statului si al mecanismelor pietei, si ca activitatea comunitara si de voluntariat este esentiala pentru dezvoltarea unei societati democratice cu deschidere sociala,

   • Recunoscand ca este practic imposibil sa existe un sector ONG puternic si eficient fara respectarea statului de drept si in absenta unui mediu politic si social stabil,

   • isi reafirma adeziunea la principiul libertatii de asociere, asa cum este inscris in Art. 11 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Art. 22 al Conventiei Internationale asupra Drepturilor Civile si Politice, Art. 20 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului si la principiile Declaratiei Natiunilor Unite asupra dreptului si obligatiei indivizilor, grupurilor si organismelor sociale de a promova si proteja drepturile omului universal recunoscute si libertatile fundamentale, ca si la angajamentele OSCE,

   • Sunt hotarate sa-si directioneze eforturile spre a sprijini ONG-urile si initiativele societatii civile din regiune in consolidarea capacitatii lor, promovarea programelor bazate pe schimbul de experti si de experienta, stabilirea de contacte transfrontaliere si sa faciliteze implicarea cat mai larga a ONG-urilor in activitatile specifice fiecarui Grup de Actiune,

   • Se angajeaza sa faciliteze identificarea in cadrul regiunii a celor mai bune practici si sa elaboreze un inventar on-line al proiectelor regionale deja implementate sau aflate in derulare.

   Guvernele statelor din regiune, in vederea promovarii unei implicari mai largi a ONG-urilor in activitatile specifice ale Pactului de Stabilitate, vor:

   1. Facilita si promova libera dezvoltare a ONG-urilor si a altor initiative ale societatii civile, garanta si incuraja implicarea neingradita a societatii civile in viata sociala.

   2. Sprijini adoptarea, amendarea sau implementarea unei legislatii care sa contribuie la crearea unui cadru propice ONG-urilor, permitandu-le sa fie infiintate fara restrictii si sa actioneze liber.

   3. incuraja implicarea ONG-urilor in activitati menite sa promoveze transparenta si dialogul, armonia inter-religioasa si inter-etnica si valorile tolerantei si multiculturalismului.

   4. Promova o participare sporita a cetatenilor si rezidentilor in problemele politice si sociale, prin incorporarea in sistemul de invatamant a unei educatii in spirit democratic si de responsabilitate sociala si prin sprijinirea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice initiate de ONG-uri.

   5. Facilita accesul direct si indirect (inter alia, prin scutiri de taxe) la fonduri, indiferent daca acestea provin din surse private sau publice.

   6. Asigura accesul neobstructionat al ONG-urilor la finantare, eventualele restrictii legale privind accesul ONG-urilor la fondurile din surse externe urmand a fi formulate in concordanta cu standardele internationale in domeniu.

   7. Sprijini crearea de retele de ONG-uri in Sud-Estul Europei si promova o abordare regionala a actiunii civice, stimuland astfel comunicarea, cooperarea si schimbul de experienta intre tarile din regiune.

   8. Asigura o mai buna comunicare intre administratia publica si ONG-uri, in scopul de a garanta transparenta proceselor legislative si administrative, ca un mijloc de a creste increderea cetatenilor in activitatea institutiilor publice si de a elimina sursele de coruptie din administratie.

   9. Promova parteneriate intre state si ONG-uri si dezvolta mecanisme de implicare si consultare a ONG-urilor in mod sustinut si sistematic, in domeniile in care ONG-urile au experienta si care privesc in mod direct activitatile lor si pe beneficiarii acestora. Aceste mecanisme vor respecta diversitatea de opinii de ambele parti, vor asigura o comunicare deschisa si vor fi functiona pe baza unor reguli de implicare stabilite de comun acord.

   Bucuresti, 27 octombrie 2000


    

   Organizatiile se prezinta


   Asociatia “Duşmanii Hemiplegiei”, Bihor - Romania

   Preşedinte: Schul Victor
   Sediul: str. Călugăreni Nr.5, Bloc V1, Scara B, ap.14
   3700 ORADEA, Bihor, Romania
   Telefon / Fax: (00)40 59/164483
   E-mail: schulv@...
   http://www.fortunecity.com/meltingpot/redruth/157

   Asociaţia “Duşmanii Hemiplegiei” din Bihor/Romania este legal constituită din 31.10.1995 obţinând statut de persoană juridică prin sentinţa civilă Nr.93/N/1995, conf.art.87 din legea 87/1994, având cod fiscal Nr. 8334243/16.04.1996. Asociaţia este afiliată la S.U.P.H.A.R. (Societatea ”Umbrela” a persoanelor cu handicap asociate regional) şi are ca scop concret combaterea hemiplegiei şi a tuturor formelor de paralizii, urmări ale accidentelor cerebrale de orice fel, prin toate mijloacele medico-sanitare, socio-familiare şi umanitare posibile, dată fiind severitatea bolii şi marea ei răspândire pe întreg teritoriul ţării. La Oradea funcţionează, conform datelor din antet, unica filială, având în prezent 70 de membri afectaţi de boală, 20 de membri colabolatori şi onorifici.


    

   Programe de finantare


   ACE - Programul de Actiune pentru Cooperare in domeniul Economic

   Scop - Program PHARE de sprijinire a cooperarii in domeniul economic. El faciliteaza schimbul de cunostinte si experienta intre economistii din mediul universitar si industrial din tarile membre ale UE si tarile asociate la UE.

   Obiective - Prin proiectele sprijinite din bugetul proiectului se urmareste:

   • promovarea cooperarii intre economistii din mediul academic si cei din mediul industrial din tarile membre si asociate la UE

   • accelerarea transferului de cunostinte in toate domeniile de cercetare legate de economia tranzitiei si a integrarii europene

   • facilitarea diseminarii politicilor relevante cercetarilor economice

   Buget - 4.5 milioane Euro

   Eligibilitate - Pot participa la program economisti din statele membre si din Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cehia, Estonia, FIROM, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia.

   Proiecte eligibile

   • Proiecte de cercetare

   • Fellowships

   • Burse de studii

   • Participarea la conferinte europene

   • Organizarea de seminarii

   Termene limita pentru transmiterea propunerilor:

   • 15 Aprilie 2000 - pentru proiecte de tipul:

    • Proiecte de cercetare

    • Fellowships

    • Burse de studii

    • Organizarea de seminarii

   • 31 Mai 2002 - pentru proiecte de tipul:

    • Participarea la conferinte europene

   Nota : Toate proiectele trebuie sa se finalizeze in 2002.

   Formularele necesare elaborarii proiectelor si ghidul de participare


    

   Feedback


   Daca doriti sa transmiteti un mesaj redactiei noastre, completati formularul de mai jos.

   Subiect:
   Numele dvs.:
   Institutia de care apartineti:
   E-mail:
   Comentariul dvs.:

   Doriti sa vi se publice comentariul?


    


   Resurse ONG

   Informatii pentru finantare:

   Organizatii finantatoare din Europa si US prin NGO net

   Corporatii care acorda granturi pentru ONG-uri

   Organizatii finantatoare in domeniul colaborarii internationale

   Forme de aplicare  si liniile directoare pentru diverse organizatii finantatoare


   Finantari

   Organizatii finantatoare:

   > Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
   > Fundatia pentru o Societate Deschisa
   > REC - Centrul Regional de Protectia Mediului pentru Europa Centrala si de Est
   > Know How Fund - Romania
   > AIDRom - Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania
   Charity Know How - Great Britain
   > Fondul de Dezvoltare a Regiunilor Carpatice
   > Ministerul Tineretului si Sportului
   > National Forum Foundation - Ungaria
   > Programul Phare
   > Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare
   > USAID - Romania


   Parteneriat

   Dear collegues,

   We would like to apply for a Grundtvig -project Action 1 prepoposal in order to develop inclusive LLL services for students with disabilities willing to participate higher or adult education. As Finnish open university courses are often based on multi-module system (with alternatives for face to face conventional teaching and web-based options) an ideal project would meet the challenges of both physical and virtual learning environments and practises.

   Please find attached more information and contact me if this action seems interesting.

   Hannu Puupponen
   University of Jyväskylä
   Open University
   puuppo@...


   Sumarul presei

   Raport:

   ONG ofera asistenta sociala pentru mai multi copii decat exista in realitate.

   Guvernul Romaniei, prin Departamentul pentru Protectia Copilului, a cerut unui numar de 606 organizatii neguvernamentale de profil o informare asupra activitatilor declarate si desfasurate. 404 ONG au raspuns cererii Guvernului trimitand cate un raport. Dintre acestea, 267 de ONG sustin ca pana in prezent au oferit asistenta unui numar de 56.406 familii, iar 330 ONG au asistat 129.284 de copii. Peste 80 la suta din organizatii asigura imbracaminte, masa calda, medicamente sau bani, 32 la suta se ocupa de prevenirea abandonarii copiilor, 29 la suta de reintegrarea sociala a tinerilor, 24 la suta de reintegrare familiala, 24 la suta de prevenire a institutionalizarii (internarea in institutiile statului) si 20 la suta de prevenirea abandonarii scolii. Daca am aduna procentele declarate, totalul este mai mare de suta la suta intrucat majoritatea organizatiilor desfasoara mai multe programe in acelasi timp.

   (din Romania Libera)


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.