Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Lezing 22 febr. 2014

Expand Messages
 • Jac. Hoornick
  Wederom zal de Nederlandse Genealogische Vereniging, afd. Zeeland een lezing organiseren op zaterdag 22 februari 2014 te Kapelle in ‘de Vroone’, C.D.
  Message 1 of 1 , Feb 8, 2014
   Wederom zal de Nederlandse Genealogische Vereniging, afd. Zeeland een lezing organiseren op zaterdag 22 februari 2014 te Kapelle in ‘de Vroone’, C.D. Vereekestraat 74.
   Toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk.
   Aanvang is 14.00 uur.
    
   In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Het Gemeentearchief Goes heeft oproepen geplaatst om materiaal over deze oorlog in te zenden. Dat heeft een schat aan vooral foto’s opgeleverd. Hoewel Nederland afzijdig bleef, had deze oorlog natuurlijk ook hier gevolgen.
   Er was mobilisatie, Belgische vluchtelingen kwamen en er ontstond voedselschaarste.
    
   Willy van Meegen, werkzaam bij het Gemeentearchief Goes laat aan de hand van het binnengekomen materiaal zien wat de Zeeuwen merkten van de oorlog.
   Ook zal het over namen gaan. Wie waren de soldaten op de foto’s. Wat waren de namen van de Belgische vluchtelingen en vinden we hier nog iets van terug in de namen van de huidige bevolking?
    
    
   Tevens wil ik u attent maken op de genealogische en heemkundige markt op zaterdag 19 april 2014, welke gehouden zal worden ook in ‘de Vroone’ te Kapelle. Een 16 tal aan verenigingen, stichtingen en heemkundige kringen zullen deelnemen.
    
    
   Wij hopen u te mogen begroeten.
    
     
   Vriendelijke groet.
   Sjaak Hoornick
   PR-functionaris NGV, afd. Zeeland
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.