Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Fw: De Gouden Eeuw

Expand Messages
 • lieve.vandervelden@scarlet.be
  Nieuwsbrief Geschiedenis 7 december 2012Ik geniet ook altijd van de historische weetjes die door Jannie doorgestuurd worden in de Zeelandgroep. Deze reeks zal
  Message 1 of 1 , Dec 7 9:08 AM
  • 0 Attachment
   Nieuwsbrief Geschiedenis 7 december 2012Ik geniet ook altijd van de historische weetjes die door Jannie doorgestuurd worden in de Zeelandgroep.
   Deze reeks zal ook interessant zijn. Misschien wisten jullie dit al lang, maar ik stuur het toch door voor diegenen die het niet weten. In de eerste 2 delen komt Antwerpen ook aan beurt.
   groetjes,
   Lieve Van der Velden

   From: verzendboekhandel@...
   Sent: Friday, December 07, 2012 12:58 PM
   To: lieve.vandervelden@...
   Subject: De Gouden Eeuw

   Geachte mevrouw Van der Velden,


   De Gouden Eeuw
   Volgende week begint De Gouden Eeuw, een dertiendelige televisieserie van de Geschiedenisafdeling van NTR en VPRO. Presentator Hans Goedkoop gaat op zoek naar het historische en toch nog altijd actuele verhaal van de Gouden Eeuw. De eerste aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 11 december 20.25 op Nederland 2.

   U kunt een overzicht van de serie bekijken op de website van geschiedenis24, het geschiedenis-tv-kanaal. Intrigerend. En bij zo’n serie hoort natuurlijk een fraai uitgegeven en rijk geïllustreerd boek. Dat is door presentator Hans Goedkoop en Kees Zandvliet gemaakt. Dat kan dan niet anders dan zowel een toegankelijk als een indrukwekkend boek zijn, met de rasverteller Goedkoop en de museumman (voorheen Rijksmuseum, nu Amsterdam Museum) Zandvliet. En wat met name erg leuk is: het boek is er al! Bestel snel. Er is ook een Engelse editie, als mooi geschenk voor buitenlandse vrienden.

   Er is deze week erg veel moois verschenen. Een pracht-uitgave van de ANWB met historische kaarten: een doos met 24 kaarten, van een middeleeuwse kaart uit 1550 van Midden-Limburg tot een mysterieuze Russische stafkaart van het sluizencomplex van IJmuiden uit 1977. Twee kaarten per provincie, een boekje met toelichtingen, en (want het is een ANWB-uitgave) wandel-, fiets- en autoroutes om zelf met de oude kaart erbij op pad te gaan.

   Meer over oude kaarten, maar dan op wetenschappelijk niveau, vindt u in een Engelstalig standaardwerk over zeekaarten.

   Deel 2 van de Geschiedenis van Zeeland is uit. Er zijn twee belangrijke basisboeken voor het geschiedenisonderwijs uitgekomen. Maarten van Rossem schrijft over de VS. De Boerenoorlog, Lokvogels in Noord-Nederland, brieven van Koningin Wilhelmina, pleziervaren, aquaducten in Rome – bekijkt u het allemaal eens rustig op de geschiedenisnieuwsbriefpagina.

   Antiquarische geschiedenisboeken vindt u in ons antiquariaat. Op de pagina met nieuwe aanwinsten deze week een bijzonder fraaie set Verzamelde Werken van Huizinga in negen delen, voor slechts 225 euro. Ook de Historiën van Gregorius van Tours. De moeite waard om ook daar even rond te neuzen!

   Goed weekeinde toegewenst!


   Een hartelijke groet van ons allemaal.
   Wever Van Wijnen - Franeker


   --------------------------------------------------------------------------------
   De weblog van uw boekhandelaar en andere media

   Meer updates van ons bedrijf? Ga naar Facebook, Twitter of de weblog van Dingeman van Wijnen.


   --------------------------------------------------------------------------------

   Een overzicht van (sterk) afgeprijsde boeken, waaronder veel geschiedenis, vindt u hier.

   Algemene geschiedenisboeken in ons antiquariaat vindt u hier.

   Boeken over kerkgeschiedenis vindt u hier.


   --------------------------------------------------------------------------------

   [Bent u opgenomen in ons nieuwsbrievenbestand, dan ontvangt u max. 1x per week onze nieuwsbrief met nieuwe en verwachte boeken en natuurlijk de nieuwste aanbiedingen.
   Wilt u uw e-mail adres wijzigen? Meld eerst uw nieuwe adres aan, en meld dan het oude adres af.
   Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden.
   [Non-text portions of this message have been removed]
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.