Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: Emond Janssen Kivits

Expand Messages
 • Eimert
  Dag Ann, Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese. Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor
  Message 1 of 27 , Oct 13, 2012
   Dag Ann,

   Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.

   Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.

   Nog een gegeven van Bert Meijs:

   42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
   Kinderen:
   1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
   2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.

   En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637

   Joannes Eemonts N..

   gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen

   Man
   gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
   religie: rk
   getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts

   Groet,

   Eimert


   --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@... wrote:
   >
   >
   > Dag Hans en Eimert,
   >
   > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
   > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
   > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
   > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
   >
   > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
   > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
   >
   > Groetjes,
   > Ann Croymans
   >
   > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
   > >
   > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
   > >
   > >
   > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
   > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
   > > Uit dit huwelijk:
   > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
   > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
   > >
   > > Groeten
   > >
   > > Eimert
   > >
   > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
   > > >
   > > >
   > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
   > > >
   > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
   > > >
   > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
   > > >
   > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
   > > >
   > > >
   > > > Groeten
   > > >
   > > > Eimert.
   > >
   >
  • Brandes
   Hallo heren en dame, Ik ben niet bezig met de familie, maar zag wel dat deze in de Brabantse Leeuw voorkomt en vroeg mij af of jullie daarvan op de hoogte
   Message 2 of 27 , Oct 13, 2012
    Hallo heren en dame,


    Ik ben niet bezig met de familie, maar zag wel dat deze in de Brabantse Leeuw voorkomt en vroeg mij af of jullie daarvan op de hoogte waren ?

    KIVITS.
    In de zeven en veertigste jaargang van Taxandria oppert de heer B. van Schijndel de veronderstelling dat verschillende op blz. 138 vermelde K i e v i t s e n zouden behoren tot de familie van de staatsraad mr J u s t i n u s H e n r i c u s Kivits, ten onrechte door hem vermeld als K i e v i t s.
    Bij onderzoek is mij gebleken dat bovenvermelde veronderstelling juist is.
    In de eerste helft van de zeventiende eeuw leefde te Vlijmen een molenaar Rob J a n s e K i e v i t s die blijkens het schepentrouwboek van Vlijmen lopende van 1637-1659 aldaar is gehuwd met T h o n i s k e Jansdr. (een datum is in het trouwboek niet vermeld). Uit een acte van scheiding en deling opgemaakt voor schout en schepenen van Vlijmen d.d. 11 Juni 1639 blijkt dat genoemde Rob Jansz. Kievits een zoon is van het echtpaar Jan Robben Kievits en Gieleken Hendrickx.
    Behalve hun zoon Rob bezit dit echtpaar nog een dochter Cathalijn gehuwd met Jan Ghemonden.
    Voormelde Rob Jansz. Kievits heeft een zoon Jan Robberts Kievits die volgens het schepentrouwboek van Vlijmen de 2e Januari 1665 trouwt met Maria Hijmens afkomstig uit deze gemeente.
    Deze Jan Robberts Kievits verlaat Vlijmen en vestigt zich te Schijndel waar hij blijkens acte verleden door notaris de Jong aldaar van 31 Januari 1697 een korenwindmolen pacht. Voor de pachtpenningen blijven zijn zonen Daniel, molenaar te St. Michiels Gestel en Adriaen, wonende te Schijndel, borgen. De naam Kievits wordt te Schijndel steeds als Kivits geschreven.
    Voormelde Adriaen Jansen Kivits trouwt Januari 1693 te Schijndel met Maria Joosten Vughts. Hij is dan 21, zij 19 jaar oud.
    Hun zoon Joost Adriaans Kivits trouwt 20 Februari 1724 met Maria Andries Dortmans, weduwe Toms Willem Penninx. Zij is geboortig van Schijndel.
    Uit dit huwelijk wordt op 10 December 1724 te Schijndel gedoopt Judocus. Deze Judocus noemt zich later Justinus en huwt 30 Mei 1745 te 's Hertogenbosch met Johanna Maria Valkenburg.
    Hun zoon Justinus Henricus gedoopt te 's Hertogenbosch op 29 Maart 1750 huwt 4 Mei 1777 te Beek en Donk Cornelia van Will. Uit dit huwelijk wordt geboren Leonardus Kivits die op 12 Januari 1785 te 's Hertogenbosch wordt gedoopt en aldaar 8 Februari 1807 huwde met Anna Maria Catharina van Hommert.
    Hij is controleur der directe belastingen, in- en uitgaande rechten en accijnzen te 's-Hertogenbosch extra muros en overlijdt aldaar 7 April 1863.
    Hun zoon mr Justinus Henricus Kivits gedoopt te 's-Hertogenbosch op 5 Januari 1808 studeert te Leiden en is na zijn promotie advocaat bij het Provinciaal Gerechtshof van Noord-Brabant en later lid van de Raad van State.

    's-Hertogenbosch.
    B. de Roy van Zuidewijn.

    Brabantse Leeuw 1953 blz. 85

    Groeten Marvin

    From: ann.croymans@...
    Sent: Saturday, October 13, 2012 11:11 AM
    To: Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com
    Subject: [Noord-Brabant_Genealogy] Re: Emond Janssen Kivits    Dag Hans en Eimert,

    Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
    Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
    Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
    Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.

    Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
    Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...

    Groetjes,
    Ann Croymans

    --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@...> wrote:
    >
    > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
    >
    >
    > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
    > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
    > Uit dit huwelijk:
    > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
    > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
    >
    > Groeten
    >
    > Eimert
    >
    > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
    > >
    > >
    > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
    > >
    > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
    > >
    > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
    > >
    > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
    > >
    > >
    > > Groeten
    > >
    > > Eimert.
    >

    [Non-text portions of this message have been removed]
   • ann.croymans@gmail.com
    Beste lijstgenoten, Nogmaals dank voor de tips die via de nieuwsgroep en privé toekomen. Ondertussen heb ik contact opgenomen met Bert Meijs, en hij gaat me
    Message 3 of 27 , Oct 14, 2012
     Beste lijstgenoten,

     Nogmaals dank voor de tips die via de nieuwsgroep en privé toekomen.
     Ondertussen heb ik contact opgenomen met Bert Meijs, en hij gaat me binnenkort terug contacteren hierover (hij is nu nog met dringende dingen bezig die af moeten voor een Heemkundegroep).

     Het Salha in Heusden zal wellicht voor een volgende vakantie zijn. In het BHIC hebben ze Vlijmen en Drunen vanaf resp. 1604 en 1600. En mocht ik nog tijd over hebben, 'k heb daar nog andere voorouders om op te zoeken...

     Groetjes uit Antwerpen,
     Ann Croymans

     --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@...> wrote:
     >
     > Dag Ann,
     >
     > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
     >
     > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
     >
     > Nog een gegeven van Bert Meijs:
     >
     > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
     > Kinderen:
     > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
     > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
     >
     > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
     >
     > Joannes Eemonts N..
     >
     > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
     >
     > Man
     > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
     > religie: rk
     > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
     >
     > Groet,
     >
     > Eimert
     >
     >
     > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
     > >
     > >
     > > Dag Hans en Eimert,
     > >
     > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
     > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
     > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
     > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
     > >
     > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
     > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
     > >
     > > Groetjes,
     > > Ann Croymans
     > >
     > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
     > > >
     > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
     > > >
     > > >
     > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
     > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
     > > > Uit dit huwelijk:
     > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
     > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
     > > >
     > > > Groeten
     > > >
     > > > Eimert
     > > >
     > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
     > > > >
     > > > >
     > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
     > > > >
     > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
     > > > >
     > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
     > > > >
     > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
     > > > >
     > > > >
     > > > > Groeten
     > > > >
     > > > > Eimert.
     > > >
     > >
     >
    • caspar_bielok
     Allen, Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt
     Message 4 of 27 , Oct 17, 2012
      Allen,

      Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.

      Hartelijke groeten,

      Caspar

      Kind Johannes Baeckers
      Geslacht m
      Vader Geverardus Baeckers
      Moeder Johanna Coninx
      Getuige 1 Emundus van Vlymen
      Getuige 2 Maria Clercx
      Soort registratie doopakte
      Religie RK
      Plaats Mierlo
      Plaats doop Mierlo
      Datum doop 30-05-1689
      Periode 1623-1671, 1677-1694
      Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
      Pagina 131v
      Toegangsnr. 8078
      Inv.nr. 1

      --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@...> wrote:
      >
      > Dag Ann,
      >
      > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
      >
      > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
      >
      > Nog een gegeven van Bert Meijs:
      >
      > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
      > Kinderen:
      > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
      > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
      >
      > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
      >
      > Joannes Eemonts N..
      >
      > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
      >
      > Man
      > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
      > religie: rk
      > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
      >
      > Groet,
      >
      > Eimert
      >
      >
      > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
      > >
      > >
      > > Dag Hans en Eimert,
      > >
      > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
      > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
      > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
      > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
      > >
      > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
      > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
      > >
      > > Groetjes,
      > > Ann Croymans
      > >
      > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
      > > >
      > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
      > > >
      > > >
      > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
      > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
      > > > Uit dit huwelijk:
      > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
      > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
      > > >
      > > > Groeten
      > > >
      > > > Eimert
      > > >
      > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
      > > > >
      > > > >
      > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
      > > > >
      > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
      > > > >
      > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
      > > > >
      > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
      > > > >
      > > > >
      > > > > Groeten
      > > > >
      > > > > Eimert.
      > > >
      > >
      >
     • Hans Vogels
      De hypothese van Eimert kan wel eens de oplossing zijn. Tussen ruwweg 1550 en 1700 zie ik bij de families Vogels, Swin(c)kels, Eijnhouts en Conincx om maar
      Message 5 of 27 , Oct 17, 2012
       De hypothese van Eimert kan wel eens de oplossing zijn. Tussen ruwweg 1550 en 1700 zie ik bij de families Vogels, Swin(c)kels, Eijnhouts en Conincx om maar eens een paar te noemen die me zo meteen te binnen schieten, en tal van andere families in Peelland, dat achternamen via vrouwelijke schakels doorvererfd worden. In het geval van de Bavaria "Swinkelsen" zijn er zelfs twee achter elkaar.

       Het lijkt me dat het schepenprotocol van Vlijmen wellicht de hypothese tot realiteit kan laten worden.

       Met vriendelijke groet,
       Hans Vogels

       --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@...> wrote:
       >
       > Allen,
       >
       > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
       >
       > Hartelijke groeten,
       >
       > Caspar
       >
       > Kind Johannes Baeckers
       > Geslacht m
       > Vader Geverardus Baeckers
       > Moeder Johanna Coninx
       > Getuige 1 Emundus van Vlymen
       > Getuige 2 Maria Clercx
       > Soort registratie doopakte
       > Religie RK
       > Plaats Mierlo
       > Plaats doop Mierlo
       > Datum doop 30-05-1689
       > Periode 1623-1671, 1677-1694
       > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
       > Pagina 131v
       > Toegangsnr. 8078
       > Inv.nr. 1
       >
       > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
       > >
       > > Dag Ann,
       > >
       > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
       > >
       > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
       > >
       > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
       > >
       > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
       > > Kinderen:
       > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
       > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
       > >
       > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
       > >
       > > Joannes Eemonts N..
       > >
       > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
       > >
       > > Man
       > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
       > > religie: rk
       > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
       > >
       > > Groet,
       > >
       > > Eimert
       > >
       > >
       > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
       > > >
       > > >
       > > > Dag Hans en Eimert,
       > > >
       > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
       > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
       > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
       > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
       > > >
       > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
       > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
       > > >
       > > > Groetjes,
       > > > Ann Croymans
       > > >
       > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
       > > > >
       > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
       > > > >
       > > > >
       > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
       > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
       > > > > Uit dit huwelijk:
       > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
       > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
       > > > >
       > > > > Groeten
       > > > >
       > > > > Eimert
       > > > >
       > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
       > > > > >
       > > > > >
       > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
       > > > > >
       > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
       > > > > >
       > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
       > > > > >
       > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
       > > > > >
       > > > > >
       > > > > > Groeten
       > > > > >
       > > > > > Eimert.
       > > > >
       > > >
       > >
       >
      • Hans Vogels
       De inventaris op het Rechterlijk archief van Vlijmen staat zelfs op internet. Zie: http://inventarissen.salha.nl/xml_inv/ead/toegang0321/toegang0321.pdf
       Message 6 of 27 , Oct 17, 2012
        De inventaris op het Rechterlijk archief van Vlijmen staat zelfs op internet.
        Zie: http://inventarissen.salha.nl/xml_inv/ead/toegang0321/toegang0321.pdf


        --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Hans Vogels" <volucris@...> wrote:
        >
        > De hypothese van Eimert kan wel eens de oplossing zijn. Tussen ruwweg 1550 en 1700 zie ik bij de families Vogels, Swin(c)kels, Eijnhouts en Conincx om maar eens een paar te noemen die me zo meteen te binnen schieten, en tal van andere families in Peelland, dat achternamen via vrouwelijke schakels doorvererfd worden. In het geval van de Bavaria "Swinkelsen" zijn er zelfs twee achter elkaar.
        >
        > Het lijkt me dat het schepenprotocol van Vlijmen wellicht de hypothese tot realiteit kan laten worden.
        >
        > Met vriendelijke groet,
        > Hans Vogels
        >
        > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
        > >
        > > Allen,
        > >
        > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
        > >
        > > Hartelijke groeten,
        > >
        > > Caspar
        > >
        > > Kind Johannes Baeckers
        > > Geslacht m
        > > Vader Geverardus Baeckers
        > > Moeder Johanna Coninx
        > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
        > > Getuige 2 Maria Clercx
        > > Soort registratie doopakte
        > > Religie RK
        > > Plaats Mierlo
        > > Plaats doop Mierlo
        > > Datum doop 30-05-1689
        > > Periode 1623-1671, 1677-1694
        > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
        > > Pagina 131v
        > > Toegangsnr. 8078
        > > Inv.nr. 1
        > >
        > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
        > > >
        > > > Dag Ann,
        > > >
        > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
        > > >
        > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
        > > >
        > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
        > > >
        > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
        > > > Kinderen:
        > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
        > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
        > > >
        > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
        > > >
        > > > Joannes Eemonts N..
        > > >
        > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
        > > >
        > > > Man
        > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
        > > > religie: rk
        > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
        > > >
        > > > Groet,
        > > >
        > > > Eimert
        > > >
        > > >
        > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
        > > > >
        > > > >
        > > > > Dag Hans en Eimert,
        > > > >
        > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
        > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
        > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
        > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
        > > > >
        > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
        > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
        > > > >
        > > > > Groetjes,
        > > > > Ann Croymans
        > > > >
        > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
        > > > > >
        > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
        > > > > >
        > > > > >
        > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
        > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
        > > > > > Uit dit huwelijk:
        > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
        > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
        > > > > >
        > > > > > Groeten
        > > > > >
        > > > > > Eimert
        > > > > >
        > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
        > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
        > > > > > >
        > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
        > > > > > >
        > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
        > > > > > >
        > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
        > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > > > Groeten
        > > > > > >
        > > > > > > Eimert.
        > > > > >
        > > > >
        > > >
        > >
        >
       • Frans Roelvink
        Hallo Hans en meelezers, Ook in West Brabant komt een dergelijk verschijnsel voor. Iets anders, maar misschien ook nuttig om te weten is het verschijnsel van
        Message 7 of 27 , Oct 17, 2012
         Hallo Hans en meelezers,

         Ook in West Brabant komt een dergelijk verschijnsel voor.
         Iets anders, maar misschien ook nuttig om te weten is het verschijnsel van vernoemingen van kinderen naar grootouders.
         Mijn moeder is naar een van haar grootmoeders genoemd en die weer naar een van haar grootmoeders. Op haar beurt heeft mijn moeder een kleinkind dat naar haar is vernoemd.
         Nu lijkt mij een voornaam als Emond of Emont een niet al te vaak gebruikte voornaam en dus vroeg ik mijzelf af, waar rond 1600 die voornaam gebruikt wordt. Aan de hand van de gegevens die ik vond op de website van het BHIC vond ik in ieder geval Emondt Jansen, gehuwd met een Anneke, die in 1615 een kind Lijnke laten dopen. Als doopgetuigen treden een German Willem Emondts en Lijnke Hendrickx op. Heeft waarschijnlijk niets te maken met Kivits.
         Tot ongeveer 1650 zie ik op de site van het BHIC de voornaam Emond vooral terug in Deurne, Gemert en Nuenen. In Helmond zit een Emond Baron Cortenbach.
         In: Genealogie van Den Dungen, van L. v. Minderhout, vond ik een Emond Hendriks van Rode terug. Dat was rond 1400
         En rond 1600 leefde in Den Dungen Emond Gerard Stokhorst, gehuwd met Willem Rutger Hendrik Jans van Grinsven.
         Het heeft, nogmaals gezegd, niets te maken met Emond Jansen Kivits, maar ik wilde dit de lezer toch niet onthouden.

         Groetjes

         Frans


         ----- Original Message -----
         From: Hans Vogels
         To: Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com
         Sent: Wednesday, October 17, 2012 7:57 PM
         Subject: [Noord-Brabant_Genealogy] Re: Emond Janssen Kivits         De inventaris op het Rechterlijk archief van Vlijmen staat zelfs op internet.
         Zie: http://inventarissen.salha.nl/xml_inv/ead/toegang0321/toegang0321.pdf

         --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Hans Vogels" <volucris@...> wrote:
         >
         > De hypothese van Eimert kan wel eens de oplossing zijn. Tussen ruwweg 1550 en 1700 zie ik bij de families Vogels, Swin(c)kels, Eijnhouts en Conincx om maar eens een paar te noemen die me zo meteen te binnen schieten, en tal van andere families in Peelland, dat achternamen via vrouwelijke schakels doorvererfd worden. In het geval van de Bavaria "Swinkelsen" zijn er zelfs twee achter elkaar.
         >
         > Het lijkt me dat het schepenprotocol van Vlijmen wellicht de hypothese tot realiteit kan laten worden.
         >
         > Met vriendelijke groet,
         > Hans Vogels
         >
         > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
         > >
         > > Allen,
         > >
         > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
         > >
         > > Hartelijke groeten,
         > >
         > > Caspar
         > >
         > > Kind Johannes Baeckers
         > > Geslacht m
         > > Vader Geverardus Baeckers
         > > Moeder Johanna Coninx
         > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
         > > Getuige 2 Maria Clercx
         > > Soort registratie doopakte
         > > Religie RK
         > > Plaats Mierlo
         > > Plaats doop Mierlo
         > > Datum doop 30-05-1689
         > > Periode 1623-1671, 1677-1694
         > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
         > > Pagina 131v
         > > Toegangsnr. 8078
         > > Inv.nr. 1
         > >
         > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
         > > >
         > > > Dag Ann,
         > > >
         > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
         > > >
         > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
         > > >
         > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
         > > >
         > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
         > > > Kinderen:
         > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
         > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
         > > >
         > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
         > > >
         > > > Joannes Eemonts N..
         > > >
         > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
         > > >
         > > > Man
         > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
         > > > religie: rk
         > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
         > > >
         > > > Groet,
         > > >
         > > > Eimert
         > > >
         > > >
         > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
         > > > >
         > > > >
         > > > > Dag Hans en Eimert,
         > > > >
         > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
         > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
         > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
         > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
         > > > >
         > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
         > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
         > > > >
         > > > > Groetjes,
         > > > > Ann Croymans
         > > > >
         > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
         > > > > >
         > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
         > > > > >
         > > > > >
         > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
         > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
         > > > > > Uit dit huwelijk:
         > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
         > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
         > > > > >
         > > > > > Groeten
         > > > > >
         > > > > > Eimert
         > > > > >
         > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
         > > > > > >
         > > > > > >
         > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
         > > > > > >
         > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
         > > > > > >
         > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
         > > > > > >
         > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
         > > > > > >
         > > > > > >
         > > > > > > Groeten
         > > > > > >
         > > > > > > Eimert.
         > > > > >
         > > > >
         > > >
         > >
         >

         [Non-text portions of this message have been removed]
        • ann.croymans@gmail.com
         Beste lijstgenoten, Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar
         Message 8 of 27 , Oct 18, 2012
          Beste lijstgenoten,

          Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...

          Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...

          In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.

          Groetjes,
          Ann Croymans

          --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@...> wrote:
          >
          > Allen,
          >
          > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
          >
          > Hartelijke groeten,
          >
          > Caspar
          >
          > Kind Johannes Baeckers
          > Geslacht m
          > Vader Geverardus Baeckers
          > Moeder Johanna Coninx
          > Getuige 1 Emundus van Vlymen
          > Getuige 2 Maria Clercx
          > Soort registratie doopakte
          > Religie RK
          > Plaats Mierlo
          > Plaats doop Mierlo
          > Datum doop 30-05-1689
          > Periode 1623-1671, 1677-1694
          > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
          > Pagina 131v
          > Toegangsnr. 8078
          > Inv.nr. 1
          >
          > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
          > >
          > > Dag Ann,
          > >
          > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
          > >
          > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
          > >
          > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
          > >
          > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
          > > Kinderen:
          > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
          > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
          > >
          > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
          > >
          > > Joannes Eemonts N..
          > >
          > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
          > >
          > > Man
          > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
          > > religie: rk
          > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
          > >
          > > Groet,
          > >
          > > Eimert
          > >
          > >
          > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
          > > >
          > > >
          > > > Dag Hans en Eimert,
          > > >
          > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
          > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
          > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
          > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
          > > >
          > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
          > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
          > > >
          > > > Groetjes,
          > > > Ann Croymans
          > > >
          > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
          > > > >
          > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
          > > > >
          > > > >
          > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
          > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
          > > > > Uit dit huwelijk:
          > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
          > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
          > > > >
          > > > > Groeten
          > > > >
          > > > > Eimert
          > > > >
          > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
          > > > > >
          > > > > >
          > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
          > > > > >
          > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
          > > > > >
          > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
          > > > > >
          > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
          > > > > >
          > > > > >
          > > > > > Groeten
          > > > > >
          > > > > > Eimert.
          > > > >
          > > >
          > >
          >
         • Eimert
          Beste Ann, In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die
          Message 9 of 27 , Oct 18, 2012
           Beste Ann,

           In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die in Mierlo woonde reeds overleden. Een logisch moment om daar tijdelijk of meer permanent te vertoeven.

           RA Mierlo, R 74 folio 131 v; dd 10-03-1689,
           Questie ende verschil over de naergelaten goederen wijlen Jan Pellemans in sijn leven molder van Mierlo gecompareerd Emont Janssen als man van Elisabeth dochter Jan Pellemans, Peter Jacob Smits als man van Jenneken Pellemans ende Marteken Matthijssen, wed. Goort Janssen Haubraken alle erfgenaemen wijle Jan Pellemans.

           Groeten

           Eimert

           --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@... wrote:
           >
           >
           > Beste lijstgenoten,
           >
           > Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...
           >
           > Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...
           >
           > In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.
           >
           > Groetjes,
           > Ann Croymans
           >
           > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
           > >
           > > Allen,
           > >
           > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
           > >
           > > Hartelijke groeten,
           > >
           > > Caspar
           > >
           > > Kind Johannes Baeckers
           > > Geslacht m
           > > Vader Geverardus Baeckers
           > > Moeder Johanna Coninx
           > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
           > > Getuige 2 Maria Clercx
           > > Soort registratie doopakte
           > > Religie RK
           > > Plaats Mierlo
           > > Plaats doop Mierlo
           > > Datum doop 30-05-1689
           > > Periode 1623-1671, 1677-1694
           > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
           > > Pagina 131v
           > > Toegangsnr. 8078
           > > Inv.nr. 1
           > >
           > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
           > > >
           > > > Dag Ann,
           > > >
           > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
           > > >
           > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
           > > >
           > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
           > > >
           > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
           > > > Kinderen:
           > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
           > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
           > > >
           > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
           > > >
           > > > Joannes Eemonts N..
           > > >
           > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
           > > >
           > > > Man
           > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
           > > > religie: rk
           > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
           > > >
           > > > Groet,
           > > >
           > > > Eimert
           > > >
           > > >
           > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
           > > > >
           > > > >
           > > > > Dag Hans en Eimert,
           > > > >
           > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
           > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
           > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
           > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
           > > > >
           > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
           > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
           > > > >
           > > > > Groetjes,
           > > > > Ann Croymans
           > > > >
           > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
           > > > > >
           > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
           > > > > >
           > > > > >
           > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
           > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
           > > > > > Uit dit huwelijk:
           > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
           > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
           > > > > >
           > > > > > Groeten
           > > > > >
           > > > > > Eimert
           > > > > >
           > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
           > > > > > >
           > > > > > >
           > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
           > > > > > >
           > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
           > > > > > >
           > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
           > > > > > >
           > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
           > > > > > >
           > > > > > >
           > > > > > > Groeten
           > > > > > >
           > > > > > > Eimert.
           > > > > >
           > > > >
           > > >
           > >
           >
          • Eimert
           In http://www.rhc-eindhoven.nl/pdf/A-0201.pdf 242. Huis van Emont de Mulder,. 1703. 1 omslag
           Message 10 of 27 , Oct 18, 2012
            In http://www.rhc-eindhoven.nl/pdf/A-0201.pdf
            242. Huis van Emont de Mulder,. 1703. 1 omslag


            --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@...> wrote:
            >
            > Beste Ann,
            >
            > In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die in Mierlo woonde reeds overleden. Een logisch moment om daar tijdelijk of meer permanent te vertoeven.
            >
            > RA Mierlo, R 74 folio 131 v; dd 10-03-1689,
            > Questie ende verschil over de naergelaten goederen wijlen Jan Pellemans in sijn leven molder van Mierlo gecompareerd Emont Janssen als man van Elisabeth dochter Jan Pellemans, Peter Jacob Smits als man van Jenneken Pellemans ende Marteken Matthijssen, wed. Goort Janssen Haubraken alle erfgenaemen wijle Jan Pellemans.
            >
            > Groeten
            >
            > Eimert
            >
            > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
            > >
            > >
            > > Beste lijstgenoten,
            > >
            > > Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...
            > >
            > > Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...
            > >
            > > In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.
            > >
            > > Groetjes,
            > > Ann Croymans
            > >
            > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
            > > >
            > > > Allen,
            > > >
            > > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
            > > >
            > > > Hartelijke groeten,
            > > >
            > > > Caspar
            > > >
            > > > Kind Johannes Baeckers
            > > > Geslacht m
            > > > Vader Geverardus Baeckers
            > > > Moeder Johanna Coninx
            > > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
            > > > Getuige 2 Maria Clercx
            > > > Soort registratie doopakte
            > > > Religie RK
            > > > Plaats Mierlo
            > > > Plaats doop Mierlo
            > > > Datum doop 30-05-1689
            > > > Periode 1623-1671, 1677-1694
            > > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
            > > > Pagina 131v
            > > > Toegangsnr. 8078
            > > > Inv.nr. 1
            > > >
            > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
            > > > >
            > > > > Dag Ann,
            > > > >
            > > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
            > > > >
            > > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
            > > > >
            > > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
            > > > >
            > > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
            > > > > Kinderen:
            > > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
            > > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
            > > > >
            > > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
            > > > >
            > > > > Joannes Eemonts N..
            > > > >
            > > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
            > > > >
            > > > > Man
            > > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
            > > > > religie: rk
            > > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
            > > > >
            > > > > Groet,
            > > > >
            > > > > Eimert
            > > > >
            > > > >
            > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
            > > > > >
            > > > > >
            > > > > > Dag Hans en Eimert,
            > > > > >
            > > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
            > > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
            > > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
            > > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
            > > > > >
            > > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
            > > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
            > > > > >
            > > > > > Groetjes,
            > > > > > Ann Croymans
            > > > > >
            > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
            > > > > > >
            > > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
            > > > > > >
            > > > > > >
            > > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
            > > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
            > > > > > > Uit dit huwelijk:
            > > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
            > > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
            > > > > > >
            > > > > > > Groeten
            > > > > > >
            > > > > > > Eimert
            > > > > > >
            > > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
            > > > > > > >
            > > > > > > >
            > > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
            > > > > > > >
            > > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
            > > > > > > >
            > > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
            > > > > > > >
            > > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
            > > > > > > >
            > > > > > > >
            > > > > > > > Groeten
            > > > > > > >
            > > > > > > > Eimert.
            > > > > > >
            > > > > >
            > > > >
            > > >
            > >
            >
           • ann.croymans@gmail.com
            Dag Eimert, Vermoedelijk is Emond inderdaad terug naar Mierlo getrokken. Dochter Helena trouw op 26 augustus 1696 in Mierlo met Willem Croijmans (Ondertrouw op
            Message 11 of 27 , Oct 19, 2012
             Dag Eimert,

             Vermoedelijk is Emond inderdaad terug naar Mierlo getrokken.
             Dochter Helena trouw op 26 augustus 1696 in Mierlo met Willem Croijmans (Ondertrouw op 12 augustus 1696).
             Helena woonde op dat moment al wel in Budel, waar Emond van 1692 tot 1703 molenaar was.

             Zo'n gerechtelijke verkoop is niet zo'n goed teken, maar ik weet weeral waar naartoe bij een volgende vakantie...

             Groetjes,
             Ann

             --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@...> wrote:
             >
             > In http://www.rhc-eindhoven.nl/pdf/A-0201.pdf
             > 242. Huis van Emont de Mulder,. 1703. 1 omslag
             >
             >
             > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
             > >
             > > Beste Ann,
             > >
             > > In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die in Mierlo woonde reeds overleden. Een logisch moment om daar tijdelijk of meer permanent te vertoeven.
             > >
             > > RA Mierlo, R 74 folio 131 v; dd 10-03-1689,
             > > Questie ende verschil over de naergelaten goederen wijlen Jan Pellemans in sijn leven molder van Mierlo gecompareerd Emont Janssen als man van Elisabeth dochter Jan Pellemans, Peter Jacob Smits als man van Jenneken Pellemans ende Marteken Matthijssen, wed. Goort Janssen Haubraken alle erfgenaemen wijle Jan Pellemans.
             > >
             > > Groeten
             > >
             > > Eimert
             > >
             > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
             > > >
             > > >
             > > > Beste lijstgenoten,
             > > >
             > > > Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...
             > > >
             > > > Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...
             > > >
             > > > In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.
             > > >
             > > > Groetjes,
             > > > Ann Croymans
             > > >
             > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
             > > > >
             > > > > Allen,
             > > > >
             > > > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
             > > > >
             > > > > Hartelijke groeten,
             > > > >
             > > > > Caspar
             > > > >
             > > > > Kind Johannes Baeckers
             > > > > Geslacht m
             > > > > Vader Geverardus Baeckers
             > > > > Moeder Johanna Coninx
             > > > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
             > > > > Getuige 2 Maria Clercx
             > > > > Soort registratie doopakte
             > > > > Religie RK
             > > > > Plaats Mierlo
             > > > > Plaats doop Mierlo
             > > > > Datum doop 30-05-1689
             > > > > Periode 1623-1671, 1677-1694
             > > > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
             > > > > Pagina 131v
             > > > > Toegangsnr. 8078
             > > > > Inv.nr. 1
             > > > >
             > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
             > > > > >
             > > > > > Dag Ann,
             > > > > >
             > > > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
             > > > > >
             > > > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
             > > > > >
             > > > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
             > > > > >
             > > > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
             > > > > > Kinderen:
             > > > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
             > > > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
             > > > > >
             > > > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
             > > > > >
             > > > > > Joannes Eemonts N..
             > > > > >
             > > > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
             > > > > >
             > > > > > Man
             > > > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
             > > > > > religie: rk
             > > > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
             > > > > >
             > > > > > Groet,
             > > > > >
             > > > > > Eimert
             > > > > >
             > > > > >
             > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
             > > > > > >
             > > > > > >
             > > > > > > Dag Hans en Eimert,
             > > > > > >
             > > > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
             > > > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
             > > > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
             > > > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
             > > > > > >
             > > > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
             > > > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
             > > > > > >
             > > > > > > Groetjes,
             > > > > > > Ann Croymans
             > > > > > >
             > > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
             > > > > > > >
             > > > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
             > > > > > > >
             > > > > > > >
             > > > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
             > > > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
             > > > > > > > Uit dit huwelijk:
             > > > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
             > > > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
             > > > > > > >
             > > > > > > > Groeten
             > > > > > > >
             > > > > > > > Eimert
             > > > > > > >
             > > > > > > > --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
             > > > > > > > >
             > > > > > > > >
             > > > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
             > > > > > > > >
             > > > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
             > > > > > > > >
             > > > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
             > > > > > > > >
             > > > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
             > > > > > > > >
             > > > > > > > >
             > > > > > > > > Groeten
             > > > > > > > >
             > > > > > > > > Eimert.
             > > > > > > >
             > > > > > >
             > > > > >
             > > > >
             > > >
             > >
             >
            • Brandes
             Jan Pellemans, zn. v. Jacob, als „molder van Mierlo reeds genoemd 17-12-1668 (Mierlo R 72), zozeer als ook nog in hetzelfde Mierlose schepenprotocol
             Message 12 of 27 , Oct 19, 2012
              Jan Pellemans, zn. v. Jacob, als „molder" van Mierlo
              reeds genoemd 17-12-1668 (Mierlo R 72), zozeer als ook
              nog in hetzelfde Mierlose schepenprotocol 28-12-1671 en
              8-2-1674. De boedelscheiding zijner beide dochters en van
              zijn zoonsdochter 10-3-1689 in Mierlo R 73 : Elisabeth
              Pellemans blijkt gehuwd met Emont Jansz. Kievits, die
              elders (Mierlo R 71, dd. 1-10-1665) genoemd wordt als
              mulder op Hooydonck; zonder twijfel is zij dezelfde als
              die „Liesbeth Pellemans, weduwe van Emond Kivits of
              Civits", die 10-2-1711 in Mierlo R 78 het huis verhuurt te
              Mierlo, „alwaer 't Moleken uyt hangt" l); als andere
              dochter-codividente wordt genoemd Jenneken Pellemans,
              de eerste vrouw v.d. onder Valkenswaard, 4, genoemden
              Peter Jacobsz. Smits, die in Mierlo als mulder d'opvolger
              zal worden van zijn schoonbroer, Mathijs Pellemans,
              straks beide onder 3 en 2 te vermelden ; de derde codividente
              was Marteken, de dochter van zijn inmiddels reeds
              overleden zoon, Mathijs Pellemans, weduwe van Goon
              Jansz. Haubracken.

              Mierlo R 74, dd. 1&-3-1699, noemt andermaal EMONT KIEVITS
              ende LIJBETH JAN PELLEMANS, nu tot BUEL.

              From: ann.croymans@...
              Sent: Friday, October 19, 2012 9:27 AM
              To: Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com
              Subject: [Noord-Brabant_Genealogy] Re: Emond Janssen Kivits              Dag Eimert,

              Vermoedelijk is Emond inderdaad terug naar Mierlo getrokken.
              Dochter Helena trouw op 26 augustus 1696 in Mierlo met Willem Croijmans (Ondertrouw op 12 augustus 1696).
              Helena woonde op dat moment al wel in Budel, waar Emond van 1692 tot 1703 molenaar was.

              Zo'n gerechtelijke verkoop is niet zo'n goed teken, maar ik weet weeral waar naartoe bij een volgende vakantie...

              Groetjes,
              Ann

              --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@...> wrote:
              >
              > In http://www.rhc-eindhoven.nl/pdf/A-0201.pdf
              > 242. Huis van Emont de Mulder,. 1703. 1 omslag
              >
              >
              > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
              > >
              > > Beste Ann,
              > >
              > > In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die in Mierlo woonde reeds overleden. Een logisch moment om daar tijdelijk of meer permanent te vertoeven.
              > >
              > > RA Mierlo, R 74 folio 131 v; dd 10-03-1689,
              > > Questie ende verschil over de naergelaten goederen wijlen Jan Pellemans in sijn leven molder van Mierlo gecompareerd Emont Janssen als man van Elisabeth dochter Jan Pellemans, Peter Jacob Smits als man van Jenneken Pellemans ende Marteken Matthijssen, wed. Goort Janssen Haubraken alle erfgenaemen wijle Jan Pellemans.
              > >
              > > Groeten
              > >
              > > Eimert
              > >
              > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
              > > >
              > > >
              > > > Beste lijstgenoten,
              > > >
              > > > Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...
              > > >
              > > > Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...
              > > >
              > > > In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.
              > > >
              > > > Groetjes,
              > > > Ann Croymans
              > > >
              > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
              > > > >
              > > > > Allen,
              > > > >
              > > > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
              > > > >
              > > > > Hartelijke groeten,
              > > > >
              > > > > Caspar
              > > > >
              > > > > Kind Johannes Baeckers
              > > > > Geslacht m
              > > > > Vader Geverardus Baeckers
              > > > > Moeder Johanna Coninx
              > > > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
              > > > > Getuige 2 Maria Clercx
              > > > > Soort registratie doopakte
              > > > > Religie RK
              > > > > Plaats Mierlo
              > > > > Plaats doop Mierlo
              > > > > Datum doop 30-05-1689
              > > > > Periode 1623-1671, 1677-1694
              > > > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
              > > > > Pagina 131v
              > > > > Toegangsnr. 8078
              > > > > Inv.nr. 1
              > > > >
              > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
              > > > > >
              > > > > > Dag Ann,
              > > > > >
              > > > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
              > > > > >
              > > > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
              > > > > >
              > > > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
              > > > > >
              > > > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
              > > > > > Kinderen:
              > > > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
              > > > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
              > > > > >
              > > > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
              > > > > >
              > > > > > Joannes Eemonts N..
              > > > > >
              > > > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
              > > > > >
              > > > > > Man
              > > > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
              > > > > > religie: rk
              > > > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
              > > > > >
              > > > > > Groet,
              > > > > >
              > > > > > Eimert
              > > > > >
              > > > > >
              > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
              > > > > > >
              > > > > > >
              > > > > > > Dag Hans en Eimert,
              > > > > > >
              > > > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
              > > > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
              > > > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
              > > > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
              > > > > > >
              > > > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
              > > > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
              > > > > > >
              > > > > > > Groetjes,
              > > > > > > Ann Croymans
              > > > > > >
              > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
              > > > > > > >
              > > > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
              > > > > > > >
              > > > > > > >
              > > > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
              > > > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
              > > > > > > > Uit dit huwelijk:
              > > > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
              > > > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
              > > > > > > >
              > > > > > > > Groeten
              > > > > > > >
              > > > > > > > Eimert
              > > > > > > >
              > > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
              > > > > > > > >
              > > > > > > > >
              > > > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
              > > > > > > > >
              > > > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
              > > > > > > > >
              > > > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
              > > > > > > > >
              > > > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
              > > > > > > > >
              > > > > > > > >
              > > > > > > > > Groeten
              > > > > > > > >
              > > > > > > > > Eimert.
              > > > > > > >
              > > > > > >
              > > > > >
              > > > >
              > > >
              > >
              >

              [Non-text portions of this message have been removed]
             • ann.croymans@gmail.com
              Dag Willem, Dank om mee te zoeken. Maar onderstaande info is me reeds bekend. Groetjes, Ann
              Message 13 of 27 , Oct 19, 2012
               Dag Willem,

               Dank om mee te zoeken.
               Maar onderstaande info is me reeds bekend.

               Groetjes,
               Ann

               --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Brandes" <brandesstamboom@...> wrote:
               >
               > Jan Pellemans, zn. v. Jacob, als „molder" van Mierlo
               > reeds genoemd 17-12-1668 (Mierlo R 72), zozeer als ook
               > nog in hetzelfde Mierlose schepenprotocol 28-12-1671 en
               > 8-2-1674. De boedelscheiding zijner beide dochters en van
               > zijn zoonsdochter 10-3-1689 in Mierlo R 73 : Elisabeth
               > Pellemans blijkt gehuwd met Emont Jansz. Kievits, die
               > elders (Mierlo R 71, dd. 1-10-1665) genoemd wordt als
               > mulder op Hooydonck; zonder twijfel is zij dezelfde als
               > die „Liesbeth Pellemans, weduwe van Emond Kivits of
               > Civits", die 10-2-1711 in Mierlo R 78 het huis verhuurt te
               > Mierlo, „alwaer 't Moleken uyt hangt" l); als andere
               > dochter-codividente wordt genoemd Jenneken Pellemans,
               > de eerste vrouw v.d. onder Valkenswaard, 4, genoemden
               > Peter Jacobsz. Smits, die in Mierlo als mulder d'opvolger
               > zal worden van zijn schoonbroer, Mathijs Pellemans,
               > straks beide onder 3 en 2 te vermelden ; de derde codividente
               > was Marteken, de dochter van zijn inmiddels reeds
               > overleden zoon, Mathijs Pellemans, weduwe van Goon
               > Jansz. Haubracken.
               >
               > Mierlo R 74, dd. 1&-3-1699, noemt andermaal EMONT KIEVITS
               > ende LIJBETH JAN PELLEMANS, nu tot BUEL.
               >
               > From: ann.croymans@...
               > Sent: Friday, October 19, 2012 9:27 AM
               > To: Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com
               > Subject: [Noord-Brabant_Genealogy] Re: Emond Janssen Kivits
               >
               >
               >
               > Dag Eimert,
               >
               > Vermoedelijk is Emond inderdaad terug naar Mierlo getrokken.
               > Dochter Helena trouw op 26 augustus 1696 in Mierlo met Willem Croijmans (Ondertrouw op 12 augustus 1696).
               > Helena woonde op dat moment al wel in Budel, waar Emond van 1692 tot 1703 molenaar was.
               >
               > Zo'n gerechtelijke verkoop is niet zo'n goed teken, maar ik weet weeral waar naartoe bij een volgende vakantie...
               >
               > Groetjes,
               > Ann
               >
               > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
               > >
               > > In http://www.rhc-eindhoven.nl/pdf/A-0201.pdf
               > > 242. Huis van Emont de Mulder,. 1703. 1 omslag
               > >
               > >
               > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
               > > >
               > > > Beste Ann,
               > > >
               > > > In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die in Mierlo woonde reeds overleden. Een logisch moment om daar tijdelijk of meer permanent te vertoeven.
               > > >
               > > > RA Mierlo, R 74 folio 131 v; dd 10-03-1689,
               > > > Questie ende verschil over de naergelaten goederen wijlen Jan Pellemans in sijn leven molder van Mierlo gecompareerd Emont Janssen als man van Elisabeth dochter Jan Pellemans, Peter Jacob Smits als man van Jenneken Pellemans ende Marteken Matthijssen, wed. Goort Janssen Haubraken alle erfgenaemen wijle Jan Pellemans.
               > > >
               > > > Groeten
               > > >
               > > > Eimert
               > > >
               > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
               > > > >
               > > > >
               > > > > Beste lijstgenoten,
               > > > >
               > > > > Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...
               > > > >
               > > > > Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...
               > > > >
               > > > > In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.
               > > > >
               > > > > Groetjes,
               > > > > Ann Croymans
               > > > >
               > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
               > > > > >
               > > > > > Allen,
               > > > > >
               > > > > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
               > > > > >
               > > > > > Hartelijke groeten,
               > > > > >
               > > > > > Caspar
               > > > > >
               > > > > > Kind Johannes Baeckers
               > > > > > Geslacht m
               > > > > > Vader Geverardus Baeckers
               > > > > > Moeder Johanna Coninx
               > > > > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
               > > > > > Getuige 2 Maria Clercx
               > > > > > Soort registratie doopakte
               > > > > > Religie RK
               > > > > > Plaats Mierlo
               > > > > > Plaats doop Mierlo
               > > > > > Datum doop 30-05-1689
               > > > > > Periode 1623-1671, 1677-1694
               > > > > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
               > > > > > Pagina 131v
               > > > > > Toegangsnr. 8078
               > > > > > Inv.nr. 1
               > > > > >
               > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
               > > > > > >
               > > > > > > Dag Ann,
               > > > > > >
               > > > > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
               > > > > > >
               > > > > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
               > > > > > >
               > > > > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
               > > > > > >
               > > > > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
               > > > > > > Kinderen:
               > > > > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
               > > > > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
               > > > > > >
               > > > > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
               > > > > > >
               > > > > > > Joannes Eemonts N..
               > > > > > >
               > > > > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
               > > > > > >
               > > > > > > Man
               > > > > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
               > > > > > > religie: rk
               > > > > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
               > > > > > >
               > > > > > > Groet,
               > > > > > >
               > > > > > > Eimert
               > > > > > >
               > > > > > >
               > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
               > > > > > > >
               > > > > > > >
               > > > > > > > Dag Hans en Eimert,
               > > > > > > >
               > > > > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
               > > > > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
               > > > > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
               > > > > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
               > > > > > > >
               > > > > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
               > > > > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
               > > > > > > >
               > > > > > > > Groetjes,
               > > > > > > > Ann Croymans
               > > > > > > >
               > > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
               > > > > > > > >
               > > > > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
               > > > > > > > >
               > > > > > > > >
               > > > > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
               > > > > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
               > > > > > > > > Uit dit huwelijk:
               > > > > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
               > > > > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
               > > > > > > > >
               > > > > > > > > Groeten
               > > > > > > > >
               > > > > > > > > Eimert
               > > > > > > > >
               > > > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > > Groeten
               > > > > > > > > >
               > > > > > > > > > Eimert.
               > > > > > > > >
               > > > > > > >
               > > > > > >
               > > > > >
               > > > >
               > > >
               > >
               >
               >
               >
               >
               >
               > [Non-text portions of this message have been removed]
               >
              • Hans Vogels
               Martijntje (Marteken) Mathijssen was een dochter uit het eerste huwelijk van Hilleken Aert Peters (x 2 Jan Jacob Pellemans). Ze wordt in 1654 als zodanig
               Message 14 of 27 , Oct 19, 2012
                Martijntje (Marteken) Mathijssen was een dochter uit het eerste huwelijk van Hilleken Aert Peters (x 2 Jan Jacob Pellemans).
                Ze wordt in 1654 als zodanig aangeduid.

                Zie: http://www.renkers.nl/pellemans/MJPg01.htm

                Hildegonda Aert Peters echtgenote van (10) Jan Jacobs Pellemans

                RA Mierlo, R 76 folio 64 dd 14-08-1654, (testament)
                gecompareert Mariken Jans Hilleken Aert Peters, huijsvrouwe van Jan Jacobs Pellemans aen Martijntien Mathijssen de selve voorschr. Hillekens dochter.

                Met vriendelijke groet,
                Hans Vogels

                --- In Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com, "Brandes" <brandesstamboom@...> wrote:
                >
                > Jan Pellemans, zn. v. Jacob, als „molder" van Mierlo
                > reeds genoemd 17-12-1668 (Mierlo R 72), zozeer als ook
                > nog in hetzelfde Mierlose schepenprotocol 28-12-1671 en
                > 8-2-1674. De boedelscheiding zijner beide dochters en van
                > zijn zoonsdochter 10-3-1689 in Mierlo R 73 : Elisabeth
                > Pellemans blijkt gehuwd met Emont Jansz. Kievits, die
                > elders (Mierlo R 71, dd. 1-10-1665) genoemd wordt als
                > mulder op Hooydonck; zonder twijfel is zij dezelfde als
                > die „Liesbeth Pellemans, weduwe van Emond Kivits of
                > Civits", die 10-2-1711 in Mierlo R 78 het huis verhuurt te
                > Mierlo, „alwaer 't Moleken uyt hangt" l); als andere
                > dochter-codividente wordt genoemd Jenneken Pellemans,
                > de eerste vrouw v.d. onder Valkenswaard, 4, genoemden
                > Peter Jacobsz. Smits, die in Mierlo als mulder d'opvolger
                > zal worden van zijn schoonbroer, Mathijs Pellemans,
                > straks beide onder 3 en 2 te vermelden ; de derde codividente
                > was Marteken, de dochter van zijn inmiddels reeds
                > overleden zoon, Mathijs Pellemans, weduwe van Goon
                > Jansz. Haubracken.
                >
                > Mierlo R 74, dd. 1&-3-1699, noemt andermaal EMONT KIEVITS
                > ende LIJBETH JAN PELLEMANS, nu tot BUEL.
                >
                > From: ann.croymans@...
                > Sent: Friday, October 19, 2012 9:27 AM
                > To: Noord-Brabant_Genealogy@yahoogroups.com
                > Subject: [Noord-Brabant_Genealogy] Re: Emond Janssen Kivits
                >
                >
                >
                > Dag Eimert,
                >
                > Vermoedelijk is Emond inderdaad terug naar Mierlo getrokken.
                > Dochter Helena trouw op 26 augustus 1696 in Mierlo met Willem Croijmans (Ondertrouw op 12 augustus 1696).
                > Helena woonde op dat moment al wel in Budel, waar Emond van 1692 tot 1703 molenaar was.
                >
                > Zo'n gerechtelijke verkoop is niet zo'n goed teken, maar ik weet weeral waar naartoe bij een volgende vakantie...
                >
                > Groetjes,
                > Ann
                >
                > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
                > >
                > > In http://www.rhc-eindhoven.nl/pdf/A-0201.pdf
                > > 242. Huis van Emont de Mulder,. 1703. 1 omslag
                > >
                > >
                > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
                > > >
                > > > Beste Ann,
                > > >
                > > > In het voorjaar van 1689 was de schoonvader van Emont (ook in onderstaande akte net als bij de doop van Johannes Baeckers geen Kivits genoemd) die in Mierlo woonde reeds overleden. Een logisch moment om daar tijdelijk of meer permanent te vertoeven.
                > > >
                > > > RA Mierlo, R 74 folio 131 v; dd 10-03-1689,
                > > > Questie ende verschil over de naergelaten goederen wijlen Jan Pellemans in sijn leven molder van Mierlo gecompareerd Emont Janssen als man van Elisabeth dochter Jan Pellemans, Peter Jacob Smits als man van Jenneken Pellemans ende Marteken Matthijssen, wed. Goort Janssen Haubraken alle erfgenaemen wijle Jan Pellemans.
                > > >
                > > > Groeten
                > > >
                > > > Eimert
                > > >
                > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
                > > > >
                > > > >
                > > > > Beste lijstgenoten,
                > > > >
                > > > > Als de doopgetuige inderdaad de Emond is die we zoeken, dan zou hij na Tongerlo (of omgeving) teruggekeerd zijn naar Mierlo, alvorens naar Budel te gaan...
                > > > >
                > > > > Op de site van SALHA heb ik eens gezocht op *em[ou]n*. En in Drunen komt de naam Emond (en varianten) heel veel voor...
                > > > >
                > > > > In het Oud Rechterlijk Archief, waar Hans ons attent om maakte, is (op internet) niets te vinden dat ons vooruit kan helpen.
                > > > >
                > > > > Groetjes,
                > > > > Ann Croymans
                > > > >
                > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "caspar_bielok" <cbielok@> wrote:
                > > > > >
                > > > > > Allen,
                > > > > >
                > > > > > Nou, me dunkt dat dit inderdaad een heel goeie hypothese is. Complimenten Eimert. Ik kom in Mierlo overigens het volgende tegen, de doopgetuige lijkt mij onze vriend Emont.
                > > > > >
                > > > > > Hartelijke groeten,
                > > > > >
                > > > > > Caspar
                > > > > >
                > > > > > Kind Johannes Baeckers
                > > > > > Geslacht m
                > > > > > Vader Geverardus Baeckers
                > > > > > Moeder Johanna Coninx
                > > > > > Getuige 1 Emundus van Vlymen
                > > > > > Getuige 2 Maria Clercx
                > > > > > Soort registratie doopakte
                > > > > > Religie RK
                > > > > > Plaats Mierlo
                > > > > > Plaats doop Mierlo
                > > > > > Datum doop 30-05-1689
                > > > > > Periode 1623-1671, 1677-1694
                > > > > > Deel Rooms-Katholiek doopboek 1623-1671, 1677-1694
                > > > > > Pagina 131v
                > > > > > Toegangsnr. 8078
                > > > > > Inv.nr. 1
                > > > > >
                > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
                > > > > > >
                > > > > > > Dag Ann,
                > > > > > >
                > > > > > > Ik heb nog steeds een goed gevoel over mijn hypothese.
                > > > > > >
                > > > > > > Misschien moet je je aandacht verdelen over Salha in Heusden en BHIC in Den Bosch. Voor Vlijmen, Drunen, Onsenoort kun je het beste in Heusden terecht.
                > > > > > >
                > > > > > > Nog een gegeven van Bert Meijs:
                > > > > > >
                > > > > > > 42982 Gedmondus N MULDERS ? (of Gemondus), gedoopt ca 1580 te Nieuwkuijk ?
                > > > > > > Kinderen:
                > > > > > > 1. Petrus Gedmonds MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 06-12-1605 te Drunen (getuige(n): Heijmen Peeters en Lijsken Goaijrt), zoon van N N.
                > > > > > > 2. Gerardus MULDERS, geboren te Nieuwkuijk Onsenoort, gedoopt op 13-04-1608 te Drunen (getuige(n): Jan Ariens Bocksmaer en Dingena Ariens), zoon van N N.
                > > > > > >
                > > > > > > En van Salha: http://isis.salha.nl/SISIS.DLL/detail?fc=&c=61637
                > > > > > >
                > > > > > > Joannes Eemonts N..
                > > > > > >
                > > > > > > gedoopt op zondag 22 april 1607 Drunen
                > > > > > >
                > > > > > > Man
                > > > > > > gedoopt op 22 apr 1607 Drunen
                > > > > > > religie: rk
                > > > > > > getuige: Jan Huijberts en Anneken Goaerts
                > > > > > >
                > > > > > > Groet,
                > > > > > >
                > > > > > > Eimert
                > > > > > >
                > > > > > >
                > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, ann.croymans@ wrote:
                > > > > > > >
                > > > > > > >
                > > > > > > > Dag Hans en Eimert,
                > > > > > > >
                > > > > > > > Dank om mee te helpen denken in deze puzzel die me al jaren bezig houdt.
                > > > > > > > Caspar had me eerder al op het spoor gezet van Jan Robberts Kivits en Hilleken Hendriks. Al zat ik daar sinds gisterenavond met een dubbel gevoel.
                > > > > > > > Qua naamgeving klopt het volledig. De 2 oudste gekende kinderen van Emond zijn Jan (1668) en Helena (gedoopt als Hilla, 1670).
                > > > > > > > Anderzijds zit daar naar mijn gevoel een generatie tussen.
                > > > > > > >
                > > > > > > > Ik ga alles nog eens rustig laten bezinken en contact opnemen met Bert Meijs.
                > > > > > > > Eind oktober, begin november heb ik enkele dagen vakantie, en ga ik nog eens naar het BHIC. Ik heb gezien dat ze daar ook enkele boeken/artikels hebben over de familie Kievits. Misschien vind ik daar nog iets in...
                > > > > > > >
                > > > > > > > Groetjes,
                > > > > > > > Ann Croymans
                > > > > > > >
                > > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
                > > > > > > > >
                > > > > > > > > Voortbordurend op die hypothese zou Emont Janssen Kievits dan identiek moeten zijn aan Gheemont Janssen Ghemonde(n) (zie onder, info Bert Meijs)
                > > > > > > > >
                > > > > > > > >
                > > > > > > > > Jan Ghemonde GHEMONDE, Molenaar te Onsenoort Gedoopt ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639.
                > > > > > > > > Gehuwd op 19-06-1638 te Vlijmen met Cathalijn Janse KIEVITS, geboren ca 1610 te Vlijmen, overleden na 6-1639, dochter van Jan Robberts KIVITS (zie 24363) en Hilleken Hendriks HENDRIKS.
                > > > > > > > > Uit dit huwelijk:
                > > > > > > > > 1. Gheemont JANSEN, geboren te Vlijmen, gedoopt op 23-11-1639 te Drunen (getuige(n): Aerts Dirkse na Jan Cornelisse van de Heuvel en Wouter Hendrikse), overleden na 11-1664 te Vlijmen.
                > > > > > > > > 2. Hilleke Jansen JANSEN, gedoopt ca 1640 te Vlijmen, overleden na 11-1664 te Vlijmen.
                > > > > > > > >
                > > > > > > > > Groeten
                > > > > > > > >
                > > > > > > > > Eimert
                > > > > > > > >
                > > > > > > > > --- In mailto:Noord-Brabant_Genealogy%40yahoogroups.com, "Eimert" <e.vd.beek@> wrote:
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > > Ik denk dat het een reële mogelijkheid is dat Emont een zoon is van Jan Ghemonden, molenaar te Onsenoort en Catharina Jan Robberts Kievits
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > > Ik heb in die tijdsperiode veel vaker gezien dat de familienaam van moederszijde wordt overgenomen. Emont zou dan vernoemd zijn naar zijn moederlijke grootvader.
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > > zie ook http://web.archive.org/web/20080514020415/http://www.kivits.com/oud-stamboom3.html
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > > en http://groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/2259
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > > Groeten
                > > > > > > > > >
                > > > > > > > > > Eimert.
                > > > > > > > >
                > > > > > > >
                > > > > > >
                > > > > >
                > > > >
                > > >
                > >
                >
                >
                >
                >
                >
                > [Non-text portions of this message have been removed]
                >
               Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.