Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Koninklijke Heemkundige Kring Essen; inzake de familie van T(h)illo

Expand Messages
 • J.P.M. Withagen
  INFOBLAD De eerstvolgende bijeenkomst van de werkgroep voor genealogie gaat door op donderdag 15 maart 2012 in ons lokaal Mariaheem, Rouwmoer te Essen. Aanvang
  Message 1 of 1 , Mar 5, 2012
   INFOBLAD


   De eerstvolgende bijeenkomst van de werkgroep voor genealogie gaat door op donderdag 15 maart 2012 in ons lokaal Mariaheem, Rouwmoer te Essen. Aanvang om 20 uur.

   Dit is de laatste bijeenkomst in ons lokaal Mariaheem. De volgende bijeenkomst in mei zal plaatsvinden in “De Oude Pastorij” te Essen.

   Op het programma staat de familie Van Thillo Deel III


   In deze bijeenkomst bespreken we het derde gedeelte van de familie van T(h)illo.   Stamvader van deze familie is Claus Sceijven, die in de veertiende eeuw te Tilburg leefde. Zijn nakomeling Adriaen Dirck Steven Sceijven vestigde zich te Wuustwezel op ’t Hillo (Achterbroek). De nakomelingen van Adriaen noemen zich later van ’t Hillo.   De familie blijft in eerste instantie vooral op het Achterbroek wonen maar verspreidde zich later naar Kalmthout, Huijbergen, Essen, de polderdorpen en De Heen / Steenbergen, maar ook dieper in Belgie (Brussel, de kust).   De familie is erg groot en wordt daarom in drie delen besproken. Op de eerste avond kwamen vooral de oudste generaties aan bod, met de nadruk op de verhuizing van Tilburg naar Wuustwezel. Op de tweede en derde avond ligt de nadruk op de achttiende en negentiende eeuw.   Naar aanleiding van de tweede avond op 17 november 2011 heeft de stuurgroep enkele correcties ontvangen. Die correcties hebben we bestudeerd en in de uitdraai voor Van Thillo Deel III zullen deze correcties worden opgenomen.   Bij de samenstelling van deze stamboom is gebruik gemaakt van gegevens van Frans Buijsen en Frank Wierckx en anderen.   Het belooft dus een interessante bijeenkomst te worden.   Iedereen welkom!

   Namens de stuurgroep,   Jos Withagen


   [Non-text portions of this message have been removed]
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.