Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Is LinkStation too slow for SlimServer?

Expand Messages
  • jamy1975
    The settings you want are under server settings, file types. You should ask about your macos problem on the slimdevices discussion list. Jamy
    Message 1 of 5 , Dec 22, 2004
    • 0 Attachment
      The settings you want are under server settings, file types.

      You should ask about your macos problem on the slimdevices discussion
      list.

      Jamy

      --- In LinkStation_General@yahoogroups.com, "mkagoston"
      <mkagoston@m...> wrote:
      >
      > Jamy,
      >
      > I just updated my slimserver to v.5.4.1 and it seemed to play the
      > .flac files better, but I am no expert with slimserver and I don't
      > know what it is doing. Where would I check as to whether it is doing
      > any transcoding? I did not change any of the default settings.
      >
      > On a related question: I have installed (but not yet compiled)
      > the ffmpeg program on the LinkStation because I read on the
      > pfarrell.com site that I would be able to also play wma lossless
      > files with this program. In the installation instructions it says
      > that the program needs to be on a path visible to slimserver.
      > Would you know what path that needs to be?
      >
      > Is there a "best" simple C compiler for LinkStation?
      >
      > Thanks.
      >
      > Max
      >
      > --- In LinkStation_General@yahoogroups.com, "jamy1975" <jamy@b...>
      > wrote:
      > >
      > > I excluisively use flac encoded music with my slimserver,
      > squeezebox,
      > > and linkstation. I do not experience any pauses in the music. Are
      > you
      > > transcoding the flac files to mp3 or wav?
      > >
      > > Jamy
      > >
      > > --- In LinkStation_General@yahoogroups.com, "mkagoston"
      > > <mkagoston@m...> wrote:
      > > >
      > > > I have the LinkStation on which I installed SlimServer v5.4.0.
      > > > I tried playing some .flac files on SoftSqueeze and the Roku
      > > > Soundbridge. On both of them (which are hardwired to the
      > LinkStation)
      > > > I get a fair number of rather long pauses when I play the music.
      > > > Are the lossless .flac files too much for the LinkStation to
      > handle?
      > > > Has anybody else had the same problem? If that is the case, then
      > > > that's a bummer since that is why a bought LinkStation so that I
      > > > would not have to have a computer running while listening to
      > music.
      > > > I also tried to play some MP3 files and they played ok but even
      > there
      > > > I think I noticed a brief hiccup at least once. WMA lossless
      > files
      > > > play fine on the Soundbridge if I use my computer and Windows
      > Media
      > > > Connect.
      > > >
      > > > On a related matter, I am unable to get access to my playlist
      > from
      > > > either the Soundbridge or SoftSqueeze. I can create and edit the
      > > > playlists from the SlimServer Web interface but only if I go into
      > > > Handheld mode. Can anyone help me with that?
      > > >
      > > > Thanks.
      > > >
      > > > Max
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.