Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Messages List

4938

Re: Loud noise from TS-50S-extra item to do other than cap replacem

 Guys I concur with using Cliff as he did these  ts50 radios as a business.   Ive been on the kenwood ts50 user group on yahoo groups for about 10 years and
Doug Pfaff
Jun 18
#4938
 
4937

Re: Loud noise from TS-50S

Allen, Wrong info from me. The correct videos to watch from The Radio Shop are #14 and #30. Just insert The Radio Shop TS-50 into the You Tube search box,
jack m
Jun 18
#4937
 
4936

Re: Loud noise from TS-50S

Hi Allen, if you check at ebay for "ts-50 capacitors" you will find an offer from Great Britain. Even if it didn't made sense to order from US you will find a
dh7lk
Jun 18
#4936
 
4935

Re: Loud noise from TS-50S

Probably one of the e-caps next to the audio chip network component on the extreme left side of the top board as you are looking from the front. Look for the
jack m
Jun 18
#4935
 
4934

Re: Loud noise from TS-50S

Go to mods.dk site and download the service manual it's identical to the official printed kenwood manual. The mods site allows 1 download every 4 days for non
Doug Pfaff
Jun 18
#4934
 
4933

Re: Loud noise from TS-50S

Allen, My TS-50 had the same problem a few months ago, and Kenwood Japan support fixed it perfectly. I did not remember the cost, but I think it was not so
taka_9900
Jun 17
#4933
 
4932

Re: Loud noise from TS-50S

Great info, Del. Thanks for taking the time. I’ve done very minimal repairs on solid state rigs. My last building project was a HeathKit rig back in the
Allen Kirchner
Jun 17
#4932
 
4931

Re: Loud noise from TS-50S

Pop the covers off and see if you smell what I like to compare to “bad tuna”, something of a pungent, even if faint, smell. If you smell it, then you have
Wendell
Jun 17
#4931
 
4930

Re: Loud noise from TS-50S

Thanks, Lou & Rusty. I have not opened the radio, but I cannot turn the rig on or off, or operate any of the controls. Volume control does not affect the
awkirch@gmail.com
Jun 17
#4930
 
4929

Re: Loud noise from TS-50S

Hi Allen, Have you opened the radio and done some initial trouble shooting? Sight, smell, touch, check the supplies to the various sections of the rig? If the
Lou Blasco
Jun 17
#4929
 
4928

Re: Does anyone on the group do repairs?

I have a TS-50 which had a similar VFO problem (Though not a bent shaft). I replaced the encoder as Cliff suggested and all is well. It was an easy
robolt
Jun 17
#4928
 
4927

Loud noise from TS-50S

Hello, all. I just joined group. Trying to get my station back on the air after a number of relocations and false starts. Got a simple antenna up, mainly for
awkirch@gmail.com
Jun 17
#4927
 
4926

Re: TS-50 frequency numbers go out while scanning

Not without more information or seeing it. There are several things that can cause it. -- Clif Holland KA5IPF www.avvid.com 214-850-0973
Clif Holland
May 6
#4926
 
4925

Re: TS-50 frequency numbers go out while scanning

That makes sense, thanks for the reply. Did a little searching, only fix I somewhat found was a guy who recapped the SMD caps and said the problem fixed
Rich Sibert
May 6
#4925
 
4924

Re: TS-50 frequency numbers go out while scanning

I think you are trying to say that from 160 thru 30m the display is blank and from 20m and up it is OK. If so one of the PLL's is unlocking. Specifically the
Clif Holland
May 6
#4924
 
View First Topic Go to View Last Topic