Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [KG-UV_Commander] Programming Issue

Expand Messages
  • Jerry Burn
    And where do I find the drivers? Sent from my iPhone thingamajig, so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!
    Message 1 of 10 , Mar 17, 2013
    • 0 Attachment
      And where do I find the drivers?

      Sent from my iPhone thingamajig,  so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!

      On Mar 17, 2013, at 18:02, Jardy <JARDY72@...> wrote:

       

      Uninstall the drivers, then reinstall the drivers before plugging in the cable. 

      Jardy Dawson
      WA7JRD
      Sent by something that worked, apparently....

      On Mar 17, 2013, at 16:58, Jeff  Mayo <jmayo726@...> wrote:

       

      I'm pretty sure it is a driver issue.   I'm not really worried about a windows update on the old computer b/c I really only use that computer for programming and I don't regularly connect it to the Internet.   But it would be nice to be able to make some changes on my radio from my regular computer & not have to keep an old computer laying around. 


      Thanks 
      Jeff

      Sent from my iPad

      On Mar 17, 2013, at 7:32 PM, Jerry Burn <ka7uqo@...> wrote:

       

      I had the same problem and even though I haven't fixed it yet, my windows 7 machine did a drivers update and locked me out, I need to revert the drivers to get around that. As far as a windows 8 machine, you will probably have to download the driver(s) to fix it. Sorry I can't be if more help.

      Jerry KA7UQO

      Sent from my iPhone thingamajig,  so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!

      On Mar 17, 2013, at 16:04, "Jeffrey" <jmayo726@...> wrote:

       

      I am trying to program my KG-UV2D using the Commander software. I previously used it with no problems, but I am using a newer computer now. I'm using a PC running with Vista and the comp wont run the drivers. I tried the Vista Drivers and the ' if all else fails' drivers but I keep getting an error message ' ERROR: Radio not found'. The same software, cable and radio had no issues on the older computer. I also checked to make sure I was in the correct comm port. Any suggestions ?

      Thanks

      Jeff

    • Jardy Dawson
      Try http://www.powerwerx.com/ or if your cable came with a cd, try that. Jardy Dawson WA7JRD Ham Radio Sent by WHO CARES!!! ... Try http://www.powerwerx.com/
      Message 2 of 10 , Mar 17, 2013
      • 0 Attachment
        Try http://www.powerwerx.com/ or if your cable came with a cd, try that.
         
        Jardy Dawson  WA7JRD Ham Radio Sent by WHO CARES!!!

        From: Jerry Burn <ka7uqo@...>
        To: "KG-UV_Commander@yahoogroups.com" <KG-UV_Commander@yahoogroups.com>
        Cc: "KG-UV_Commander@yahoogroups.com" <KG-UV_Commander@yahoogroups.com>
        Sent: Sunday, March 17, 2013 10:37 PM
        Subject: Re: [KG-UV_Commander] Programming Issue
         
        And where do I find the drivers?
        Sent from my iPhone thingamajig,  so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!
        On Mar 17, 2013, at 18:02, Jardy <JARDY72@...> wrote:
         
        Uninstall the drivers, then reinstall the drivers before plugging in the cable.  Jardy Dawson
        WA7JRD
        Sent by something that worked, apparently....
        On Mar 17, 2013, at 16:58, Jeff  Mayo <jmayo726@...> wrote:
         
        I'm pretty sure it is a driver issue.   I'm not really worried about a windows update on the old computer b/c I really only use that computer for programming and I don't regularly connect it to the Internet.   But it would be nice to be able to make some changes on my radio from my regular computer & not have to keep an old computer laying around. 


        Thanks 
        Jeff

        Sent from my iPad
        On Mar 17, 2013, at 7:32 PM, Jerry Burn <ka7uqo@...> wrote:
         
        I had the same problem and even though I haven't fixed it yet, my windows 7 machine did a drivers update and locked me out, I need to revert the drivers to get around that. As far as a windows 8 machine, you will probably have to download the driver(s) to fix it. Sorry I can't be if more help.

        Jerry KA7UQO
        Sent from my iPhone thingamajig,  so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!
        On Mar 17, 2013, at 16:04, "Jeffrey" <jmayo726@...> wrote:
         
        I am trying to program my KG-UV2D using the Commander software. I previously used it with no problems, but I am using a newer computer now. I'm using a PC running with Vista and the comp wont run the drivers. I tried the Vista Drivers and the ' if all else fails' drivers but I keep getting an error message ' ERROR: Radio not found'. The same software, cable and radio had no issues on the older computer. I also checked to make sure I was in the correct comm port. Any suggestions ?

        Thanks

        Jeff

      • Jeffrey Mayo
        I tried un-installing and re-installing the drivers and I downloaded them from Wouxun.us.  When that didn t work I un installed them and tried again this time
        Message 3 of 10 , Mar 19, 2013
        • 0 Attachment
          I tried un-installing and re-installing the drivers and I downloaded them from Wouxun.us.  When that didn't work I un installed them and tried again this time downloading them from powerwerx.com
           
          any other suggestions ?
           
          Thanks for your help
           
          Jeff

          From: Jardy Dawson <JARDY72@...>
          To: "KG-UV_Commander@yahoogroups.com" <KG-UV_Commander@yahoogroups.com>
          Sent: Monday, March 18, 2013 1:57 AM
          Subject: Re: [KG-UV_Commander] Programming Issue
           
          Try http://www.powerwerx.com/ or if your cable came with a cd, try that.
           
          Jardy Dawson  WA7JRD Ham Radio Sent by WHO CARES!!!

          From: Jerry Burn <ka7uqo@...>
          To: "KG-UV_Commander@yahoogroups.com" <KG-UV_Commander@yahoogroups.com>
          Cc: "KG-UV_Commander@yahoogroups.com" <KG-UV_Commander@yahoogroups.com>
          Sent: Sunday, March 17, 2013 10:37 PM
          Subject: Re: [KG-UV_Commander] Programming Issue
           
          And where do I find the drivers?
          Sent from my iPhone thingamajig,  so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!
          On Mar 17, 2013, at 18:02, Jardy <JARDY72@...> wrote:
           
          Uninstall the drivers, then reinstall the drivers before plugging in the cable.  Jardy Dawson
          WA7JRD
          Sent by something that worked, apparently....
          On Mar 17, 2013, at 16:58, Jeff  Mayo <jmayo726@...> wrote:
           
          I'm pretty sure it is a driver issue.   I'm not really worried about a windows update on the old computer b/c I really only use that computer for programming and I don't regularly connect it to the Internet.   But it would be nice to be able to make some changes on my radio from my regular computer & not have to keep an old computer laying around. 


          Thanks 
          Jeff

          Sent from my iPad
          On Mar 17, 2013, at 7:32 PM, Jerry Burn <ka7uqo@...> wrote:
           
          I had the same problem and even though I haven't fixed it yet, my windows 7 machine did a drivers update and locked me out, I need to revert the drivers to get around that. As far as a windows 8 machine, you will probably have to download the driver(s) to fix it. Sorry I can't be if more help.

          Jerry KA7UQO
          Sent from my iPhone thingamajig,  so forgive my misspellings as my fingers are fatter than the letters on this keyboard!
          On Mar 17, 2013, at 16:04, "Jeffrey" <jmayo726@...> wrote:
           
          I am trying to program my KG-UV2D using the Commander software. I previously used it with no problems, but I am using a newer computer now. I'm using a PC running with Vista and the comp wont run the drivers. I tried the Vista Drivers and the ' if all else fails' drivers but I keep getting an error message ' ERROR: Radio not found'. The same software, cable and radio had no issues on the older computer. I also checked to make sure I was in the correct comm port. Any suggestions ? Thanks Jeff
        • k6rel k6rel
          *I programmed two Radios last night for friends. One went smooth and the other did not. The second radio was brand new and I realized the cable wasn t snapped
          Message 4 of 10 , Mar 20, 2013
          • 0 Attachment
            I programmed two Radios last night for friends. One went smooth and the other did not. The second radio was brand new and I realized the cable wasn't snapped all the way in the radio. Perhaps the connecter was new stiff and needed a little more pressure to connect.

            --

            73 to all
            "Have a great day unless you've made other plans"
             
            Richard E Lueck
            K6REL & WQKS440
            k6relk6rel@...
            Concord SATERN - Concord EDS - and Concord Canteen event schedules
            & times and schedules can be found at http://www.saternconcord.org 
          Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.