Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [GenesisRadio] Re: NO Power of PA Bias Adjustment and NO Sound from headphone (G11 Multiband opt.)

Expand Messages
  • Bruce KF1Z
    Probably a soundcard setting issue... I know you had G59, so I know it is not new to you. The reed relays ARE installed right? bruce From: Hide Sent: Saturday,
    Message 1 of 5 , Apr 6, 2013
    • 0 Attachment
      Probably a soundcard setting issue...
       
      I know you had G59, so I know it is not new to you.
       
      The reed relays ARE installed right?
       
      bruce
       
       
      From: Hide
      Sent: Saturday, April 06, 2013 8:29 AM
      Subject: [GenesisRadio] Re: NO Power of PA Bias Adjustment and NO Sound from headphone (G11 Multiband opt.)
       
       


      Thanks Bruce,
      Of course I connect the cable between the sound card and G11 FM_Line_Out.It's because I do not build the multiband board yet so the power does not appear.

      But I don't understand no headphone sound appear even while receiving.

      ja9mat hidehiko.

      --- In mailto:GenesisRadio%40yahoogroups.com, "Bruce KF1Z" <kf1z@...> wrote:

      >
      > You must have all the
      filters ( multiband board) in place!
      >
      > Both BPF and LPF are used
      in both TX and RX.
      >
      >
      > The sound from the headphone
      jack... there would be none in TX anyway...
      >
      > It has nothing to
      do with multiband board.
      >
      > I assume you have a cable from
      soundcard line-out to the "FM_Line_Out" jack on G11 ?
      >
      >
      bruce
      >
      >
      > From: Hide
      > Sent: Saturday, April 06,
      2013 8:06 AM
      > To:
      href="mailto:GenesisRadio%40yahoogroups.com">mailto:GenesisRadio%40yahoogroups.com
      > Subject: [GenesisRadio] NO Power of PA Bias Adjustment and NO Sound
      from headphone (G11 Multiband opt.)
      >
      >
      > G11 receiving is
      OK,very well even without hte BPF.
      >
      > Today I've finished the
      mainboard of G11 without the LPF and RL1B/RL2B. I'm trying to adjust the PA Bias according to the last page 10 of the "Quick start assembly manual part2".
      >
      > PA bias adjustment is OK and then I connect the sound
      card outpu into G11.But no output power appears while pusing the "TUINE" button. This is because for Multiband board option?
      >
      > And I found no
      sound appears from headphone jack. Is this also for multiband board?
      >
      > May I go to the next step with ignoring these issues?
      >
      >
      Any suggestion welcome.
      >
      > ja9mat
      Hidehiko.
      >

    • Hide
      OK I will check again! ja9mat
      Message 2 of 5 , Apr 6, 2013
      • 0 Attachment
        OK I will check again!

        ja9mat

        --- In GenesisRadio@yahoogroups.com, "Bruce KF1Z" <kf1z@...> wrote:
        >
        > Probably a soundcard setting issue...
        >
        > I know you had G59, so I know it is not new to you.
        >
        > The reed relays ARE installed right?
        >
        > bruce
        >
        >
        > From: Hide
        > Sent: Saturday, April 06, 2013 8:29 AM
        > To: GenesisRadio@yahoogroups.com
        > Subject: [GenesisRadio] Re: NO Power of PA Bias Adjustment and NO Sound from headphone (G11 Multiband opt.)
        >
        >
        >
        > Thanks Bruce,
        > Of course I connect the cable between the sound card and G11 FM_Line_Out.It's because I do not build the multiband board yet so the power does not appear.
        >
        > But I don't understand no headphone sound appear even while receiving.
        >
        > ja9mat hidehiko.
        >
        > --- In mailto:GenesisRadio%40yahoogroups.com, "Bruce KF1Z" <kf1z@> wrote:
        > >
        > > You must have all the filters ( multiband board) in place!
        > >
        > > Both BPF and LPF are used in both TX and RX.
        > >
        > >
        > > The sound from the headphone jack... there would be none in TX anyway...
        > >
        > > It has nothing to do with multiband board.
        > >
        > > I assume you have a cable from soundcard line-out to the "FM_Line_Out" jack on G11 ?
        > >
        > > bruce
        > >
        > >
        > > From: Hide
        > > Sent: Saturday, April 06, 2013 8:06 AM
        > > To: mailto:GenesisRadio%40yahoogroups.com
        > > Subject: [GenesisRadio] NO Power of PA Bias Adjustment and NO Sound from headphone (G11 Multiband opt.)
        > >
        > >
        > > G11 receiving is OK,very well even without hte BPF.
        > >
        > > Today I've finished the mainboard of G11 without the LPF and RL1B/RL2B. I'm trying to adjust the PA Bias according to the last page 10 of the "Quick start assembly manual part2".
        > >
        > > PA bias adjustment is OK and then I connect the sound card outpu into G11.But no output power appears while pusing the "TUINE" button. This is because for Multiband board option?
        > >
        > > And I found no sound appears from headphone jack. Is this also for multiband board?
        > >
        > > May I go to the next step with ignoring these issues?
        > >
        > > Any suggestion welcome.
        > >
        > > ja9mat Hidehiko.
        > >
        >
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.