Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

51791Re: [Friesland-genealogy] Willem Ingles (Engels) & Rixtje Hendriks.

Expand Messages
 • Folkert Breitsma
  Feb 26, 2011
   Hallo Pieke,
    
   Al jaren ben ik bezig om hetzelfde raadsel op te lossen. Willem and Rixtje zijn directe voordouders van mij. Willem zijn ouders heb ik nooit terug kunnen vinden - er is een Guilielmus geboren in Leeuwarden en gedoopt in de RK kerk in 1709 uit een buitenechtelijke relatie, moeder Elisabeth Laurys Dit is een mogelijkheid als je aanneemt dat het voor de hand ligt dat volgende generaties binnen dezelfde kring trouwen (zoals vroeger vaak gebeurde - in dit geval trouwde dochter Wiepkje met een Laurens Spiering en een zoon met een zus van Laurens, Grietje Klaasses
    
    . De andere mogeljkheid die ik onlangs ben gaan nazoeken is dat Willem een zoon is van Engel Albertus Willems and Anna Elisabeth Nederhof, maar ben daar niet zeker van. Ben daar nog steeds mee bezig.
    
   Wat Rixtje berteft, zij kon de dochter can Hendrik Aenes en Sjoukje Tjallings zijn - ook hier ben ik niet zeker. Maar ene Siouk Moei is de doopheffer dus dit is aannemelijk.
    
   Als je interesse hebt in de kinderen van Willem en Rixtje laat me dat weten - stuur ik naar je prive e-mail op.
    
   Wat me intrigeerd is het feit dat we voorouders gemeen hebben (?). Na zeven jaar onderzoek ben je de eerste die met dezelfde voorouders bezig zijn. Welke tak zit in jouw stamboom?
    
   Hopelijk heb je hier iets aan.
    
   Folkert Breitsma
   USA

   --- On Sat, 2/26/11, Pieke <p.schaaf6@...> wrote:


   From: Pieke <p.schaaf6@...>
   Subject: [Friesland-genealogy] Willem Ingles (Engels) & Rixtje Hendriks.
   To: Friesland-genealogy@yahoogroups.com
   Date: Saturday, February 26, 2011, 9:19 AM


       Ik ben al een tijdje opzoek naar nadere informatie over het echtpaar Willem Ingles (ook wel Engels) en Rixtje (Richtje) Hendriks; het huwelijk werd op 22 mei 1735 bevestigd te Blessum. Willem was bij zijn huwelijk wever en afkomstig van Deinum en Rixtje was afkomstig van Blessum. Willem wordt bij de diverse dopen vermeld als zijnde Roomsch Katholiek. Maar ik kom geen stap verder.

   Qua huwelijk zou ik zeggen dat Willem moet geb/ged zijn tussen 1706-1710 en Rixtje rond 1715. Sommige bronnen op het www geven als ouders van Willem Ingle tierks en Jol Ygles, maar deze kan ik nergens traceren.
   Bij twee dopen wordt als doopheffer vemeld: Siouk, grootmoeder.

   Uit dit huwelijk werden geboren: Henrick; Janke; Lysbeth; Wybkje; Sjoukje; Engele en Hendrik.

   Indien er iemand is die aanvullende gegevens heeft over het boven genoemde echtpaar en hun voorgeslacht en dit wil delen, zou ik het zeer sterk pricieren.

   m.v.g Pieke van der Schaaf   [Non-text portions of this message have been removed]
  • Show all 4 messages in this topic