Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

4930Eerste bijdrage; genealogie WOUDSMA

Expand Messages
 • Jacob Woudsma
  May 9, 2001
  • 0 Attachment
   Genealogie van het geslacht WOUDSMA uit Weststellingwerf.
   Het genealogisch onderzoek omvat de voorouders van de samensteller Jacob Woudsma en begint met de stamouders Hendrik Taekes en Etjen Roelofs x 1762, wonende in Nijeholtwolde.Ca.1700 is er sprake van een Steffen Piers te Nijeholtwolde, vermoedelijk gerelateerd aan genoemde stamouders.
   Bij de tenaamstelling in 1814 heeft dit geslacht de naam Woudsma aangenomen, hetgeen betekent - afkomstig van het woud - , d.w.z. De Seven Wolden het stroomgebied van de Tjonger of Kuinder (flu) en de Linde.
   In dit gebied zijn op beboste zandruggen een aantal dorpen ontstaan , zoals Nijeholtwolde alwaar onderhavig geslacht als boeren leefden. De boerderijen en landerijen bevinden zich in Nijeholtwolde en Wolvega.
   Er gaat een verhaal in de fam. Woudsma dat de voorouders na een overstroming zijn gestopt met het boer zijn: Hendrik Woudsma (generatie III/4) is kastelein/koopman in Blesdijke.
   Vermoedelijk betreft het de boerderij en bijbehorende landerijen in Nijeholtwolde, in het stroomdal van de Kuinder, een veengebied waar turf is gestoken.

   Met vriendelijke groet, JacobWoudsma
   jwoudsma@...


   [Non-text portions of this message have been removed]