Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

44618RE: [Friesland-genealogy] hulp

Expand Messages
 • mah.klercq@casema.nl
  Jul 29, 2008
   Hallo Frans,

   Ik had niet verwacht zo snel iets te horen. Kan niet zo lang achter de pc-achter elkaar- omdat ik net uit het ziekenhuis ben en aan mijn schouder/arm geopereerd. Kan bijna niets, dus de pc is een afleiding voor zo nu en dan.
   ik ga morgen zoeken. ik neem aan dat ik goed zat wat betreft Koeverde(Coevorden)

   Dank voor je hulp in deze.

   Gr. Miep

   PS. Een zoon van dit echtpaar trouwt met Maria Schels (1757), jd, geb. te Wezel, wonende in den Oppert. Zij heet later ook Maria Kat(a)rina (Catharina), Elisabeth (Elizabet) Scheel (Scheelz) Op de overlijdensakte van een dochter (Elisabeth, op de leeftijd van 64 jaar)van dit echtpaar, staat ze als Jacoba Scheel. De geboorte van deze dochter kan ik ook niet vinden. Van een aantal andere kinderen heb ik de geb. akte.
   Ik heb geschreven naar de gem. Wesel (Dld) of er in hun kerkboeken iemand met die naam voorkwam. Nee. In geen van de digitale archieven die ik weet, komt ze voor als geboren -in Nederland- Ook een hint hiervoor waar ik moet zoeken?

   De vrouwen uit deze reeks leveren aardig veel problemen op. De vader van Laurens(getr. met Gonda Wijnkoop) trouwt in 1690 met Catharina la Gru in Utrecht. Hier kan ik helemaal niets van terugvinden. Er heeft iemand voor me gezocht in Utrecht- ben niet erg mobiel, vandaar-. Niets, alleen het huwelijk zonder getuigen. Hij-Cornelis Klercq(Clercq) laat deze vrouw uitluiden in 1713 in Roosendaal, waar hij dan Schepen is. Zij is in Utrecht overleden. Hij trouwt daarna met S(e)ijke(n) (van) Havenbee(c)k en ook hier kan ik verder niets van vinden. Geen ouders, geen geb. datum, niets. Ook van Cornelis zelf niet. Mijn mogelijkheden lopen hier dood. Heel graag suggesties.

   _____

   Van: Friesland-genealogy@yahoogroups.com [mailto:Friesland-genealogy@yahoogroups.com] Namens Fr@ns Krom
   Verzonden: dinsdag 29 juli 2008 15:25
   Aan: Friesland-genealogy@yahoogroups.com
   Onderwerp: Re:[Friesland-genealogy] hulp   Hallo Miep,

   In het archief van Amsterdam kun je 197 hits vinden met de combinatie w*n*op

   https://ngz. <https://ngz.stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/doopregisters/zoek/index.nl.html> stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/doopregisters/zoek/index.nl.html

   Mvg.
   Frans

   Website: www.familiewiersema.nl

   Inmiddels zijn er 4.741 verschillende bezoekers op mijn website geweest. Ruim 4.200 Wiersema's in mijn bestand.
   Alles is welkom met betrekking tot de navolgende familienamen : Dijksterhuis(Gr); Gezelle-Meerburg(ZH); Klooster(NH); Krom(NH-ZH); Laribeij(Fr;ZH); Laribij(Fr;ZH); de Leeuw(Gld); Meerburg(ZH); Meerburg-Snarenberg(ZH); Overmeer(ZH); Post(Gr); Teunen(NH); Theunen(NH), Thöne(Grebenstein Dld); Wiersema(NLD;VS;CAN;AUS;MEX); Wiersum(Gr;USA); Wier(d)sma (Fr).

   [Non-text portions of this message have been removed]

   _____

   Mijn Postvak In wordt beschermd door SPAMfighter
   2600 spam-mails zijn er tot op heden geblokkeerd.
   Download de gratis SPAMfighter <http://www.spamfighter.com/lnl> vandaag nog!


   [Non-text portions of this message have been removed]
  • Show all 14 messages in this topic