Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

4326File - regeltjes

Expand Messages
 • Friesland-genealogy@yahoogroups.com
  Mar 1, 2001
   TIPS BIJ HET POSTEN EN LEZEN VAN NIEUWS IN HET ALGEMEEN EN DEZE LIJST IN HET BIJZONDER

   1. Wanneer je je bij deze emaillijst aansluit, lees dan in het begin eens mee zonder te posten. "Lurken" wordt dat op internet genoemd. Zo leer je kennis maken met andere gebruikers van deze groep en merk je wat wel en niet geaccepteerd wordt, wie iets te zeggen heeft en wie niet, en de 'toon' van de postings. Spring er niet direct in met bijvoorbeeld "Wie heeft er iets over de familie de Jong in Leeuwarden".

   2. Kijk eens wat er op http://groups.yahoo.com/group/Friesland-genealogy te vinden is. Je vindt daar een archief van berichten die in deze emaillijsten zijn gepost.

   3. Als je een nieuw bericht post, en dus geen antwoord geeft op een al lopende thread, formuleer dan in de subject-header (onderwerp) zo duidelijk en kort mogelijk waar het over gaat. Onduidelijke onderwerpen worden door veel mensen gewoon overgeslagen en lange zinnen in het onderwerp worden door de meeste nieuwslezers niet goed weergegeven.

   4. Wanneer je zelf antwoord geeft op een gestelde vraag en je de gegevens in een boek/blad/cdrom/internet hebt opgezocht, geef dan ook svp je bron aan.

   5. Wanneer je antwoord geeft, doe dat dan bij voorkeur in de emaillijst en niet alleen per e-mail. Vaak zijn er veel meer mensen die ook met dezelfde of soortgelijke vraag zitten en benieuwd zijn naar een antwoord.

   6. Bijlagen (attachments) zijn in deze emaillijst niet toegestaan. Denk daarbij ook aan 'visitekaartjes' die door sommige mailprogramma's als attachment meegestuurd worden.

   7. Berichten worden in deze groep bij voorkeur in zgn. 'platte tekst' gepost, dus niet in 'rich text format' en niet met HTML codes.

   8. Uiteraard gelden in deze newsgroup ook de normale fatsoensregels met betrekking tot taalgebruik en netiquette.

   9. Knippen: bij het reageren of antwoorden op een vraag/melding van iemand anders kan je de overbodige tekst knippen. (Aanduiding door <KNIP> 8< of --snip-- of iets dergelijks)

   10. Schreeuwen: alleen hoofdletters in je subjectheader (onderwerp) worden op internet beschouwd als schreeuwen en onbehoorlijk.

   11. Filteren: Je kunt in goede nieuws-programma's een filter instellen, waardoor je bepaalde berichten van bepaalde mensen berichten over bepaalde onderwerpen helemaal niet meer zult zien.

   12. Spam: reageer niet op spam en andere postings die niets met de Hazagebruikers-lijst te maken hebben.

   Mei freonlike groetnis / Met vriendelijke groeten / With kindest regards,

   @ndrys Stienstra, Burgum (Frl)

   Beheerder van de Hazagebruikers-emaillijst en van de Friesland-genealogy-emaillijst.
  • Show all 147 messages in this topic