Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Dosar emigrare Canada

Expand Messages
 • dak_sha2002
  Lumea aia altfel pe care o imaginezi tu nu exista decit in imaginatie, nu si pe planeta asta. A imigra in alta tara, Canada sau alta, nu te fereste de idioti
  Message 1 of 37 , Nov 1, 2012
  • 0 Attachment
   Lumea aia "altfel" pe care o imaginezi tu nu exista decit in imaginatie, nu si pe planeta asta.

   A imigra in alta tara, Canada sau alta, nu te fereste de idioti sau de nemernici, ci iti da doar posibilitatea sa ii eviti mai usor.

   O lume libera nu e o lume perfecta, ci e un loc unde si tu faci ce vrei (in limitele legii) si ala care nu-i cinstit incearca sa faca ce vrea (incalcind legea). E greu insa de trasat linia si despartit griul de neghina.

   De aia sistemele occidentale (cel putin in teorie) prefera sa riste sa ii ierte pe unii care incalca legea/regulile decit sa pedepseasca nevinovati.

   Pe de alta parte modul tau de a gindi e folositor ca sa ne ferim de a ne amesteca cu shmenarii, insa e pagubos pentru o societate ca Romania. Eu cred ca asta e unul din motivele pentru care la suprafata au iesit dupa 1989 in general pushlamale atit in economie cit si in politica.

   Ai dreptate cu fericirea, e o stare interioara care depinde destul de putin de lumea din afara, daca te simti bine in Romania atunci nici nu are rost sa te complici cu emigrarea.


   --- In EscapeFromRomania@yahoogroups.com, Maria Barbu <mariabarbu2001@...> wrote:
   >
   > Intamplarea cu dosarul aranjat de avocat se intampla prin 2002. Certificatele noastre de selectie pentru Quebec au expirat in 2005. Am renuntat pentru ca faceam eforturi pentru a ajunge intr o altfel de ,,lume". Eram destul de naivi sa credem asta. Am asteptat sa vedem ce se intampla cu amicii in cauza. Au ajuns fara probleme pe partea engleza desi aplicasera pentru Quebec. Bravo lor ca s au descurcat, nu le port pica, dar eu nu vreau sa schimb doar o tara in care hotia e la ea acasa cu o alta care imi demonstreaza inca din procesul de emigrare ca important e sa sti cum sa eludezi legea, regulile....restul e...o poveste frumoasa.
   > O viata fericita va doresc, oriunde va aflati! Eu am descoperit dupa acest episod ca faptul de a fi fericit nu depinde de un loc anume ci de mine. Nu regret ca nu am emigrat.
   > Sent from my iPad
   >
  • nicu
   salutari, as dori sa va reamintesc rugamintea de a dezbate ideile nu persoanele. va multumesc. nicu
   Message 37 of 37 , Nov 5, 2012
   • 0 Attachment
    salutari,

    as dori sa va reamintesc rugamintea de a dezbate ideile nu persoanele.

    va multumesc.

    nicu    --- In EscapeFromRomania@yahoogroups.com, "ARIN" <arininfo@...> wrote:
    >
    > Dar s-ar putea ca tzara sa ii schimbe pre ei - constat ca sunteti de o acreala remarcabila o data ce n-ati vazut (sau n-ati vrut sa vedeti) emoticoanele. Nu stiu daca asa erati si in RO sau v-ati "acrit" de cand ati ajuns in SUA. Mi-ar placea sa cred ca erati "acru" inca din RO astfel ca noi am scapat de o persoana "acra" iar americanii au o persoana "acra" in plus, ceea ce imi provoaca o usoara satisfactie (de cand fac presiuni asupra noastra, ba cu Bechtel, ba cu Chevron, ba cu F16, ba cu alte tzepe - as zice ca merita sa mai aiba in tzara un roman "acru", he-heee... >:)
    >
    >
    > Codruta
    >
    >
    >
    > From: Daniel P.
    > Sent: Friday, November 02, 2012 3:55 PM
    >
    >
    >
    > Iar vorbesti ca sa te afli in treaba, indiferent citi romani ar emigra n-au cum sa schimbe o tara.
    >
    > On Nov 2, 2012, at 3:26 AM, "ARIN" <arininfo@...> wrote:
    >
    > > Pai, chiar ERA "o astfel de lume" - canadienii luasera drept bun declaratiile acelor romani si s-au purtat normal, i-au primit in tzara lor samd... asta tocmai pt. ca nu erau familiarizati cu "stilul romanesc", adica "smechereala".
    > >
    > > Faptul ca f. multi romani au profitat de buna-credinta a canadienilor e cu totul altceva. Dupa cum glumeam acum vreo 10 ani (dar pare sa se transforme in realitate acum), s-ar putea ca, pe masura ce Canada se umple de romani, obiceiurile si caracterele "bune" sa fie inlocuite de acelea "exportate" de noi (si de alte natii, ca n-om fi noi singurii) - asa ca... poate in curand o sa ne trezim cu canadienii emigrand in... romania :)) - ca sa scape de obiceiurile proaste de acolo :)))))
    > >
    > > Parerea mea e ca atunci cand ati renuntat ati avut o abordare profund gresita - dar poate nu am eu toate "elementele"...
    > >
    > > Codruta
    > >
    > > From: Maria Barbu
    > > Sent: Wednesday, October 31, 2012 8:41 PM
    > >
    > > Intamplarea cu dosarul aranjat de avocat se intampla prin 2002. Certificatele noastre de selectie pentru Quebec au expirat in 2005. Am renuntat pentru ca faceam eforturi pentru a ajunge intr o altfel de ,,lume". Eram destul de naivi sa credem asta. Am asteptat sa vedem ce se intampla cu amicii in cauza. Au ajuns fara probleme pe partea engleza desi aplicasera pentru Quebec. Bravo lor ca s au descurcat, nu le port pica, dar eu nu vreau sa schimb doar o tara in care hotia e la ea acasa cu o alta care imi demonstreaza inca din procesul de emigrare ca important e sa sti cum sa eludezi legea, regulile....restul e...o poveste frumoasa.
    > > O viata fericita va doresc, oriunde va aflati! Eu am descoperit dupa acest episod ca faptul de a fi fericit nu depinde de un loc anume ci de mine. Nu regret ca nu am emigrat.
    > > Sent from my iPad
    > >
    > > [Non-text portions of this message have been removed]
    > >
    > >
    >
    > [Non-text portions of this message have been removed]
    >
    >
    >
    >
    >
    > [Non-text portions of this message have been removed]
    >
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.