Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [Electronics_101] Novice Capacitor Question

Expand Messages
  • purohit ranga
    Hi group, i am working with pic controller with mplab using hitech C compiler . but i am facing problems when i build it. i get 123.hex file not found due to
    Message 1 of 13 , Mar 1, 2002
    • 0 Attachment
      Hi group,
      i am working with pic controller with mplab using
      hitech C compiler . but i am facing problems when i
      build it. i get 123.hex file not found due to assemle,
      compile or link error . build failed. what might be
      the problem.
      some times i get the error language suite not
      installed properly.
      please do help me out.
      waiting for ur replies.
      sreeranga

      __________________________________________________
      Do You Yahoo!?
      Yahoo! Greetings - Send FREE e-cards for every occasion!
      http://greetings.yahoo.com
    • manifold_1
      Hi!, First things first. When you post a message that is a _new_ topic or thread, change the subject line. That way people who are ignoring the old thread
      Message 2 of 13 , Mar 1, 2002
      • 0 Attachment
        Hi!,

        First things first. When you post a message that is a _new_ topic or
        thread, change the subject line. That way people who are ignoring
        the old thread may choose to read yours. Your PIC question is posted
        with the same subject line as a previous thread "Novice Capacitor
        Question"

        Second, though there are lots of us here who use microcontrollers,
        this group seems pretty well fixed in hardware design at the gate and
        transistor level. Your questions is pretty specific to the IDE
        configuration that you have which reduces the number of people on
        this list that help. The PIClist may give you better results if you
        do not get an answer here first.

        And finally to your questions! I have not used a third party tool
        like the Hightech C compiler with MPLAB. My experience with MPLAB is
        at the assembly level.

        o Is the name of your program 123.c?
        o Can you run the compiler successfully from the command line without
        MPLAB?
        o Will MPLAB assemble a *.asm file successfully?

        The language suite error could be an indication that the C compiler
        is not fully hooked into MPLAB. It is probably some small mistake
        in configuration. MPLAB is pretty easy to set up.

        Try here:
        www.piclist.org
        Also try contacting Hightech they seem like good people and may have
        good support for their products. For the money they charge they
        should be giving you lots of support!

        - good luck


        --- In Electronics_101@y..., purohit ranga <sreerangap@y...> wrote:
        > Hi group,
        > i am working with pic controller with mplab using
        > hitech C compiler . but i am facing problems when i
        > build it. i get 123.hex file not found due to assemle,
        > compile or link error . build failed. what might be
        > the problem.
        > some times i get the error language suite not
        > installed properly.
        > please do help me out.
        > waiting for ur replies.
        > sreeranga
        >
        > __________________________________________________
        > Do You Yahoo!?
        > Yahoo! Greetings - Send FREE e-cards for every occasion!
        > http://greetings.yahoo.com
      • purohit ranga
        Hi Group, I am able to compile my 123.c in MPLAB using MPLAB assemler, but the problem arises when i compile using Hi-Tech C as the Compiler. As soon as I
        Message 3 of 13 , Mar 8, 2002
        • 0 Attachment
          Hi Group,

          I am able to compile my 123.c in MPLAB using MPLAB
          assemler, but the problem arises when i compile
          using Hi-Tech C as the Compiler. As soon as I Build
          the Project I get the Message
          " Selected Build Tool not installed Properly ".

          But When I Build A Single NODE I get the Message
          "Building 123.OBJ...

          Compiling 123.C:
          Command line: "C:\HT-PIC\BIN\PICC.EXE -E -16F873 -C
          C:\123.C"
          Enter PICC -HELP for help

          MPLAB is unable to find output file "123.OBJ". This
          may be due to a compile, assemble, or link process
          failure.

          Build failed.
          "
          I am able to Compile my Program using the HPDPIC.Exe
          (Hi-Tech C Compiler for PIC ).

          Please do help me out.
          Waiting for your Reply.
          Sreeranga.

          __________________________________________________
          Do You Yahoo!?
          Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free email!
          http://mail.yahoo.com/
        • manifold_1
          Try the Piclist at www.piclist.org or try the support staff at Hi- Tech. You paid enough for the program so they should be able to help with support. It does
          Message 4 of 13 , Mar 9, 2002
          • 0 Attachment
            Try the Piclist at www.piclist.org or try the support staff at Hi-
            Tech. You paid enough for the program so they should be able to help
            with support. It does sound like the error message is correct and
            the compiler and MPLAB are not configured properly.

            --- In Electronics_101@y..., purohit ranga <sreerangap@y...> wrote:
            > Hi Group,
            >
            > I am able to compile my 123.c in MPLAB using MPLAB
            > assemler, but the problem arises when i compile
            > using Hi-Tech C as the Compiler. As soon as I Build
            > the Project I get the Message
            > " Selected Build Tool not installed Properly ".
            >
            > But When I Build A Single NODE I get the Message
            > "Building 123.OBJ...
            >
            > Compiling 123.C:
            > Command line: "C:\HT-PIC\BIN\PICC.EXE -E -16F873 -C
            > C:\123.C"
            > Enter PICC -HELP for help
            >
            > MPLAB is unable to find output file "123.OBJ". This
            > may be due to a compile, assemble, or link process
            > failure.
            >
            > Build failed.
            > "
            > I am able to Compile my Program using the HPDPIC.Exe
            > (Hi-Tech C Compiler for PIC ).
            >
            > Please do help me out.
            > Waiting for your Reply.
            > Sreeranga.
            >
            > __________________________________________________
            > Do You Yahoo!?
            > Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free email!
            > http://mail.yahoo.com/
          • purohit ranga
            Hi, Can you suggest me how to configure (the usual way) to confugure Hi-tech C and MPLAB waiting for your reply sreeranga ...
            Message 5 of 13 , Mar 11, 2002
            • 0 Attachment
              Hi,
              Can you suggest me how to configure (the usual way)
              to confugure Hi-tech C and MPLAB
              waiting for your reply
              sreeranga
              --- manifold_1 <manifold_1@...> wrote:
              > Try the Piclist at www.piclist.org or try the
              > support staff at Hi-
              > Tech. You paid enough for the program so they
              > should be able to help
              > with support. It does sound like the error message
              > is correct and
              > the compiler and MPLAB are not configured properly.
              >
              > --- In Electronics_101@y..., purohit ranga
              > <sreerangap@y...> wrote:
              > > Hi Group,
              > >
              > > I am able to compile my 123.c in MPLAB using
              > MPLAB
              > > assemler, but the problem arises when i compile
              > > using Hi-Tech C as the Compiler. As soon as I
              > Build
              > > the Project I get the Message
              > > " Selected Build Tool not installed Properly ".
              > >
              > > But When I Build A Single NODE I get the Message
              > > "Building 123.OBJ...
              > >
              > > Compiling 123.C:
              > > Command line: "C:\HT-PIC\BIN\PICC.EXE -E -16F873
              > -C
              > > C:\123.C"
              > > Enter PICC -HELP for help
              > >
              > > MPLAB is unable to find output file "123.OBJ".
              > This
              > > may be due to a compile, assemble, or link process
              > > failure.
              > >
              > > Build failed.
              > > "
              > > I am able to Compile my Program using the
              > HPDPIC.Exe
              > > (Hi-Tech C Compiler for PIC ).
              > >
              > > Please do help me out.
              > > Waiting for your Reply.
              > > Sreeranga.
              > >
              > > __________________________________________________
              > > Do You Yahoo!?
              > > Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free
              > email!
              > > http://mail.yahoo.com/
              >
              >


              __________________________________________________
              Do You Yahoo!?
              Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free email!
              http://mail.yahoo.com/
            • Antonio Santana
              All, Good morning, I am looking for, either the instruction manual or some explanation of the software PCI.EXE ver 2.7 By PCD engineering for Intel. I ve been
              Message 6 of 13 , Mar 11, 2002
              • 0 Attachment
                All,

                Good morning, I am looking for, either the instruction
                manual or some explanation of the software PCI.EXE ver
                2.7
                By PCD engineering for Intel.

                I've been to their websites, but have found nothing
                concrete.

                I need explanations on the following:

                When reading pci registers for bus, device, function
                for a specific board, What am I reading? The registers
                and address allocation of the board itself?

                What does it mean when and register is highlighted in
                pink FF, is it bad?

                If I had the manual or instruction for the software, I
                could answer these questions.

                Thank you all in advance

                T.



                =====
                Antonio L. Santana
                Test and Development/Test Engineering
                Test Technologies Inc.
                Marlton, New Jersy
                Tel 856-596-0900
                fax 856-895-1641

                __________________________________________________
                Do You Yahoo!?
                Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free email!
                http://mail.yahoo.com/
              • manifold_1
                I have not used the Hi-Tech C compiler. Try calling or emailing Hi- Tech or the PIC list.
                Message 7 of 13 , Mar 11, 2002
                • 0 Attachment
                  I have not used the Hi-Tech C compiler. Try calling or emailing Hi-
                  Tech or the PIC list.

                  --- In Electronics_101@y..., purohit ranga <sreerangap@y...> wrote:
                  > Hi,
                  > Can you suggest me how to configure (the usual way)
                  > to confugure Hi-tech C and MPLAB
                  > waiting for your reply
                  > sreeranga
                  > --- manifold_1 <manifold_1@y...> wrote:
                  > > Try the Piclist at www.piclist.org or try the
                  > > support staff at Hi-
                  > > Tech. You paid enough for the program so they
                  > > should be able to help
                  > > with support. It does sound like the error message
                  > > is correct and
                  > > the compiler and MPLAB are not configured properly.
                  > >
                  > > --- In Electronics_101@y..., purohit ranga
                  > > <sreerangap@y...> wrote:
                  > > > Hi Group,
                  > > >
                  > > > I am able to compile my 123.c in MPLAB using
                  > > MPLAB
                  > > > assemler, but the problem arises when i compile
                  > > > using Hi-Tech C as the Compiler. As soon as I
                  > > Build
                  > > > the Project I get the Message
                  > > > " Selected Build Tool not installed Properly ".
                  > > >
                  > > > But When I Build A Single NODE I get the Message
                  > > > "Building 123.OBJ...
                  > > >
                  > > > Compiling 123.C:
                  > > > Command line: "C:\HT-PIC\BIN\PICC.EXE -E -16F873
                  > > -C
                  > > > C:\123.C"
                  > > > Enter PICC -HELP for help
                  > > >
                  > > > MPLAB is unable to find output file "123.OBJ".
                  > > This
                  > > > may be due to a compile, assemble, or link process
                  > > > failure.
                  > > >
                  > > > Build failed.
                  > > > "
                  > > > I am able to Compile my Program using the
                  > > HPDPIC.Exe
                  > > > (Hi-Tech C Compiler for PIC ).
                  > > >
                  > > > Please do help me out.
                  > > > Waiting for your Reply.
                  > > > Sreeranga.
                  > > >
                  > > > __________________________________________________
                  > > > Do You Yahoo!?
                  > > > Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free
                  > > email!
                  > > > http://mail.yahoo.com/
                  > >
                  > >
                  >
                  >
                  > __________________________________________________
                  > Do You Yahoo!?
                  > Try FREE Yahoo! Mail - the world's greatest free email!
                  > http://mail.yahoo.com/
                Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.