Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Greenpeace România și CRJ solicită ministr ului mediului respingerea documentației depu se de RMGC pentru a obține acordul de mediu

Expand Messages
 • Omu Verde
  Greenpeace CEE Romania, impreună cu Centrul de Resurse Juridice au depus o plangere in atentia Ministrului Mediului si Padurilor, in legatura cu proiectul
  Message 1 of 1 , May 9, 2010

   Greenpeace CEE Romania, impreună cu Centrul de Resurse Juridice au depus o plangere in atentia Ministrului Mediului si Padurilor, in legatura cu proiectul Rosia Montana, in temeiul art.7 din Lg. 554/2004.

   In prezent documentatia depusa de RMGC pentru obtinerea acordului de mediu este depasita: Muntele Carnic nu mai poate fi exploatat astfel incat proiectul trebuie modificat in sensul excluderii zonei respective din proiect. Astfel, trebuie aduse modificari, intreaga procedura EIA de pana acum nemaifiind valabila. In ceea ce priveste procedura de avizare a modificarilor PUZ Rosia Montana, nici acestea nu sunt in conformitate cu cele mai sus expuse, pentru ca include Muntele Carnic in aria de exploatare.

   Greenpeace si CRJ atrage atentia Ministrului Mediului si Padurilor ca Muntele Carnic trebuie protejat in continuare pentru valoarea sa arheologica, asa cum s-a stabilit prin hotararea irevocabila a instantei, peste care nimeni nu mai poate trece legal (sentinta nr. 157/2007 data de Curtea de Apel Brasov).

   Astfel, daca Ministerul Mediului si Padurilor doreste rezolvarea acestei probleme in mod legal, trebuie sa respinga cererea de emitere a acordului de mediu a RMGC pentru ca documentatia nu mai este valabila, urmand ca investitorul, daca doreste sa continue in acest proiect, sa il refacă  si sa inceapa o noua procedura.

   Ministrul Mediului si Padurilor are la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a respinge această documentatie, care nu este conforma. Lipsa unui raspuns in acest sens sau refuzul, vor atrage dupa sine actionarea in instanta.   

   http://www.greenpeace.org/romania/news/greenpeace-rom-nia-i-crj-au-d


  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.