Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [Bucuresti] Text initiativa UE privind venitul minim garantat neconditionat ptr toti cetatenii UE

Expand Messages
 • Alexandru Cristian (Sandu) Surcel
  Stimata Doamna, Sa spui ca poti sa sustii o mare parte a populatiei doar pentru simplul fapt ca exista doar prin taxarea celor foarte bogati este simplu
  Message 1 of 7 , May 7, 2013
   Stimata Doamna,

   Sa spui ca poti sa sustii o mare parte a populatiei doar pentru simplul fapt ca exista doar prin taxarea celor foarte bogati este simplu populism. In primul rand, oricat de mult ar avea cei bogati, nu au cat sa poata asigura viata decenta a unor multimi de oameni, mai ales daca acei oameni, simtindu-si existenta asigurata gratis, vor refuza sa mai munceasca. Deja exista in Europa cateva milioane bune de cetateni care traiesc din ajutor social, din alocatiile pentru copii si din multa evaziune fiscala, rotunjindu-si veniturile prin contrabanda, trafic de persoane, trafic de droguri, cersit si alte ocupatii de genul acesta. Declinul post-belic al Europei se datoreaza in buna masura si excesului de politici sociale prost gandite. Sa nu ma intelegeti in mod gresit, nu sunt impotriva politicilor sociale, dar sunt in favoarea acelor politici sociale care asigura egalitatea sanselor si care incurajeaza munca si initiativa individuala, care protejeaza categoriile productive ale populatiei si nu cele doua extreme: cei foarte bogati si cei foarte saraci, insa nu din lipsa sanselor, ci din refuzul integrarii in societate.

   Revenind la cei bogati, pe langa faptul ca vor exista intotdeauna portite de a escamota o parte din avere prin interpuneri de diverse feluri, sincer, nu cred ca ei sunt marea problema. De fapt, apropo de sanse, trebuie sa lasam oamenilor dreptul de a se imbogati, intrucat ambitia personala este un motor care poate conduce la progresul intregii societati, asa cum de altfel s-a mai intamplat (inclusiv civilizatia europeana s-a construit pe ambitie). Din experienta pe care o am cu zona corporatista, cea mai mare problema contemporana este cu marile corporatii, in special transnationalele, care sunt niste mamuti anonimi, cu mii de proprietari (actionari) si cu manageri angajati a caror singura preocupare este cum sa-si creeze lor avantaje fara sa-si asume raspunderi. Am fost uluit cat de mult seamana aceste corporatii cu statul comunist, iar faptul ca din 2008 ne aflam intr-o criza de sistem provocata de acestea nu ma mira chiar deloc; practic comunismul a mai esuat o data.

   Si apropo de comunism, exact aceasta este ideologia din spatele initiativei cetatenesti pe care o sustineti. Occidentul are o veche traditie a intelectualitatii de stanga- iar faptul ca printre initiatori sunt si cetateni elvetieni nu ma impresioneaza cu nimic-, iar dupa socul anului 1989, aceasta intelectualitate in loc sa realizeze ca marxismul este contrar insasi naturii umane si ca a urmat o cale gresita, s-a imbatat cu iluzia ca socialismul totalitar rasaritean nu a fost comunism, ci doar o pervertire cauzata de Stalin si alte personaje asemanatoare. S-a nascut astfel neomarxismul, destul de la moda in prezent, inclusiv pe la anumite categorii de tineri din Romania, si sunt gata oricand sa pariez ca initiativa aceasta, pe care imi permit sa o numesc nastrusnica, este promovata de neomarxisti.

   Cu stima,
   AS


   În data de 7 mai 2013, 08:41, Anca-Mihaela Muller <ancamuller@...> a scris:
    

   Buna ziua domnule Surcel,

   Reactia mea initiala a fost similara cu cea a dvs cand am auzit de aceasta propunere (cine mai finanteaza si chestia asta, caci, cel putin in Franta, de cate ori se iveste vreun ajutor social nou, cresc in paralel taxele)?

   Insa mi-am schimbat opinia radical atunci cand am discutat cu juristi care m-au luminat: nu va fi finantata din impozitele  celor care muncesc (cel putin ceea ce intelegem noi prin "cei care muncesc"), ci ale celor care sunt putred de bogati si stau cu banii degeaba.

   Deja Luxemburg ul ridica secretul bancar. Sa vedeti cand o va face si Elvetia (ceea ce nu inseamna ca vor cadea instantaneu gramezi de bani peste noi, dar surprizele vor fi de proportii; apropos, una dintre tarile de la care a plecat aceasta propunere este, culmea, chiar Elvetia).

   Initiativa nu e noua deloc, dar e prima data cand se ajunge la un asemenea nivel (in Franta exista deja ceva similar este RSA ul - Revenuu de solidarité active, acordata celor care nu mai au resurse deloc, nici macar dn somaj; similara, dar nu identica).

   Apropos, ca sunteti jurist, sper ca stiti ca impozitul pe salariu este ilegal si ca el trebuie in viitor departajat net de impozitul pe venit?

   Voi reveni, ca discutia e interesanta.

   Anca M.   Envoyé le : Samedi 4 mai 2013 20h06
   Objet : Re: [Bucuresti] Text initiativa UE privind venitul minim garantat neconditionat ptr toti cetatenii UE

    
   O gluma buna. Cei care muncesc si, implicit, platesc impozite, sa-i sustina pe cei care nu muncesc, pe motiv ca prin simplul fapt ca sunt oameni ar trebui sa aiba un venit minim garantat si oferit de stat, iar acesta ar trebui sa fie nu oricum, ci sa ofere un standard de viata care sa faca munca total irelevanta. Eu zic sa simplificam si sa oferim societatii si civilizatiei europene direct cianura, iar apoi vom vedea cat de respectuosi cu drepturile omului vor fi cei care ne vor lua locul.


   În data de 3 mai 2013, 20:40, Anca-Mihaela Muller a scris:

    
   Va trimit mai jos textul (aici in limba romana) privind propunerea introducerii la nivelul intregii UE a VENITULUI MINIM GARANTAT NECONDITIONAT.

   Banuiesc ca sunteti in pregatiri aprige pentru Inviere, dar cum aveti timp liber, merita sa cititi textul acestei initiative si sa il semnati, ne priveste pe toti.

   Din punctul meu de vedere e tot o continuare a documentarului "Le travail, pourquoi?".

   Nu se pot face miracole, dar aceasta initiativa este un pas inainte in eliminarea subordonarii fortate a oamenilor (gen viata ta depinde de statutul tau).

   Acest venit se preconizeaza a fi acordat tuturor cetatenilor UE, indiferent de alte surse de venituri (si nu contravine muncii clasice, asa cum o stim).

   Este destinata eliminarii santajului si coruptiei printre altele (si sa se termine cu tot felul de mici "dumnezei", patroni lacomi, sefi distructivi, incompatibilitati intre colegi si multe alte rele - ma gandesc cat de binevenit ar fi acest lucru pentru Rosia Montana, de exemplu).


   Va trebuie un act de identitate (daca nu aveti incredere - desi sunt afisate conditiile de confidentialitate - puteti semna exemplarul pe hartie si sa il trimiteti la UE prin posta cu confirmare de primire).   Anca M.  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.