Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

In ultimii ani, Bucurestiul patriarhal a fost distrus intr-o buna masura

Expand Messages
 • Andrei Stirbu
  Ridicarea de constructii ultramoderne in fostele zone vechi ale Bucurestiului (zic foste fiindca de acum nu mai sunt zone vechi, cladirile noi avand o
  Message 1 of 1 , Jun 1, 2006
   Ridicarea de constructii ultramoderne in fostele zone vechi ale Bucurestiului (zic foste fiindca de acum nu mai sunt zone vechi, cladirile noi avand o influenta foarte mare) a distrus caracterul partarhal al stradutelor Bucurestiului antebelic.
    
    
   Daca nebunul de Ceausescu a ras o zona egala cu suprafata unui oras, omorand pentru totdeauna sufletul Bucurestiului minunat de altadata (care contribuise la pastrarea identitatii noastre nationale), afaceristii de dupa 1989 continua opera lui Ceausescu, macelarind ultimele zone de strazi linisite, de case. Acest lucru este evident inclusiv in zona strazii Armenesti, zona care pana acum cativa ani era inca un mirific spatiu caracterizat de cladiri vechi, unele avand un secol, case cu aspect neoclasic inecate in gradini pline de verdeata, umbrite.
    
    
   Acum pe strada Armand Calinescu, aproximatic paralela cu Armeneasca, se ridica monstrul de fier de la langa biserica armeneasca si alte doua blocuri mamut, vizibile din orice punct al cartierului de case. Aceste cladiri vor fi spatii de birouri, pline de lume, de tehnologie de comunicatii, care vor face sa dispara linistea acestor stradute:
    
    
   (daca fotografia nu este afisata, mergeti la
    
    
   (daca fotografia nu este afisata, mergeti la
    
    
   Andrei
    


   Feel free to call! Free PC-to-PC calls. Low rates on PC-to-Phone. Get Yahoo! Messenger with Voice


   Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less.
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.