Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

RE: [BPQ32] Re: Winmor tail

Expand Messages
  • N9ACQ
    Serge I also run WINMOR with BPQ but I only use Paclink to drive it, as well as force inbound connections to RMS Packet. I have not experienced the problem you
    Message 1 of 12 , Jan 1, 2013
    • 0 Attachment

      Serge

                      I also run WINMOR with BPQ but I only use Paclink to drive it, as well as force inbound connections to RMS Packet. I have not experienced the problem you are describing.

      73 Bill

      N9ACQ

    • John Wiseman
      I ve just tried Winmor 1.4.4 From the WINMOR TNC Log: 2013/01/01 21:56:26.73 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True 2013/01/01 21:56:28.58 [1.4.4.0] Send Reply: PTT
      Message 2 of 12 , Jan 1, 2013
      • 0 Attachment
        I've just tried Winmor 1.4.4
         
        From the WINMOR TNC Log:
         
        2013/01/01 21:56:26.73 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True
        2013/01/01 21:56:28.58 [1.4.4.0] Send Reply: PTT False
        2013/01/01 21:56:29.81 [1.4.4.0] Send Reply: NEWSTATE SENDID
        2013/01/01 21:56:29.88 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True
        2013/01/01 21:56:31.70 [1.4.4.0] Send Reply: PTT False
        2013/01/01 21:56:31.72 [1.4.4.0] Send Reply: DISCONNECTED
        2013/01/01 21:56:31.76 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True
        2013/01/01 21:56:31.94 [1.4.4.0] Send Reply: NEWSTATE DISCONNECTED
        2013/01/01 21:56:44.92 [1.4.4.0] Command Received: BUFFERS
        2013/01/01 21:56:45.09 [1.4.4.0] Send Reply: BUFFERS 0 0 0 0 0
        2013/01/01 21:56:45.14 [1.4.4.0] Send Reply: CMD
        2013/01/01 21:56:46.54 [1.4.4.0] Send Reply: BUSY FALSE
        2013/01/01 21:56:46.82 [1.4.4.0] [WMInterface.tmrPoll_Tick] PTT Active after 15 sec, Kill PTT
        2013/01/01 21:56:46.84 [1.4.4.0] Send Reply: PTT False
         
        Looks like the TNC is raising PTT after sending the ID, and not dropping it for 15 secs. Obviously this will not affect those using a Signalink, or similar interface with audio-derived PTT, which is maybe why more people haven't reported a problem
         
        I've also tried it with CWID enabled (CWID True in the BPQ32 config), and thats sems to cure the problem.
         
        I'll email Rick with the details.
         
        73, John
         
         



        From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of Sergej
        Sent: 01 January 2013 21:24
        To: bpq32@yahoogroups.com
        Subject: Re: [BPQ32] Re: Winmor tail

         

        > Are there just two of us running bpq32 and Winmor that are having this

        problem ?

        +1 more.
        Same symptom - bpq32 with winmor ver.1.4.4 hold PTT for ~15sec after
        QSO end or call attempt.

        Solved by back to Winmor ver. 1.4.1.0

        73 & hny
        Sergej
        ut1hzm/uz2hz
      • Dennis Gabler
        This has been there since 1.4.2.2.0, I bought a Signalink so it does not keep the rig keyed after a disconnect. Dennis W5DG
        Message 3 of 12 , Jan 1, 2013
        • 0 Attachment
          This has been there since 1.4.2.2.0, I bought a Signalink so it does not keep the rig keyed after a disconnect.

          Dennis W5DG

          On 1/1/2013 4:44 PM, John Wiseman wrote:
          I've just tried Winmor 1.4.4
           
          From the WINMOR TNC Log:
           
          2013/01/01 21:56:26.73 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True
          2013/01/01 21:56:28.58 [1.4.4.0] Send Reply: PTT False
          2013/01/01 21:56:29.81 [1.4.4.0] Send Reply: NEWSTATE SENDID
          2013/01/01 21:56:29.88 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True
          2013/01/01 21:56:31.70 [1.4.4.0] Send Reply: PTT False
          2013/01/01 21:56:31.72 [1.4.4.0] Send Reply: DISCONNECTED
          2013/01/01 21:56:31.76 [1.4.4.0] Send Reply: PTT True
          2013/01/01 21:56:31.94 [1.4.4.0] Send Reply: NEWSTATE DISCONNECTED
          2013/01/01 21:56:44.92 [1.4.4.0] Command Received: BUFFERS
          2013/01/01 21:56:45.09 [1.4.4.0] Send Reply: BUFFERS 0 0 0 0 0
          2013/01/01 21:56:45.14 [1.4.4.0] Send Reply: CMD
          2013/01/01 21:56:46.54 [1.4.4.0] Send Reply: BUSY FALSE
          2013/01/01 21:56:46.82 [1.4.4.0] [WMInterface.tmrPoll_Tick] PTT Active after 15 sec, Kill PTT
          2013/01/01 21:56:46.84 [1.4.4.0] Send Reply: PTT False
           
          Looks like the TNC is raising PTT after sending the ID, and not dropping it for 15 secs. Obviously this will not affect those using a Signalink, or similar interface with audio-derived PTT, which is maybe why more people haven't reported a problem
           
          I've also tried it with CWID enabled (CWID True in the BPQ32 config), and thats sems to cure the problem.
           
          I'll email Rick with the details.
           
          73, John
           
           



          From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of Sergej
          Sent: 01 January 2013 21:24
          To: bpq32@yahoogroups.com
          Subject: Re: [BPQ32] Re: Winmor tail

           

          > Are there just two of us running bpq32 and Winmor that are having this problem ?

          +1 more.
          Same symptom - bpq32 with winmor ver.1.4.4 hold PTT for ~15sec after
          QSO end or call attempt.

          Solved by back to Winmor ver. 1.4.1.0

          73 & hny
          Sergej
          ut1hzm/uz2hz

        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.