Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Error in version number of new release.

Expand Messages
  • John Wiseman
    The initial version of the latest installer was issued with bpq32.dll having an inconsistent set of Version Numbers in the resource record. In some places is
    Message 1 of 12 , Aug 10, 2012
    • 0 Attachment
      The initial version of the latest installer was issued with bpq32.dll having an inconsistent set of Version Numbers in the resource record. In some places is was set to the correct 5.2.8.1, in others, including the one displayed by the software, 5.2.8.11. This has since been corrected, so any new updates will show .1 If you have .11 running, there is no need to update again.
       
      Sorry for any confusion caused.
       
      73,
      John
       
       
    • John Wiseman
      Tony, The Help menu only appears when either the Monitor or Terminal windows are active. Thanks for pointing out that it doesn t work - I ll fix that. The
      Message 2 of 12 , Aug 10, 2012
      • 0 Attachment
        Tony,
         
        The Help menu only appears when either the Monitor or Terminal windows are active. Thanks for pointing out that it doesn't work - I'll fix that. The version is shown on the title bar of the bpq32.dll console window, at the top of the console window as part of the initialisation display, or in response to the Node "V" command.
         
        BPQTermTCP can send keepalives. This is enabled by setting "Chat Terminal Mode" in Setup. It is called that as it was added to prevent chat sessions timing out.
         
        73,
        John
        .

        From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of wavetel1
        Sent: 09 August 2012 04:24
        To: BPQ32@yahoogroups.com
        Subject: [BPQ32] Re: BPQ32_5.2.8.1_20120808 including BPQAPRS is now available.

         

        Thanks John and Ron

        I just upgraded from 5.2.7 .. The first thing I noticed was trying to check the version number didnt work. I went into the BPQ32 Console from the Tray and Clicked Help . Nothing happens at that point. Also sometimes at this point sometimes both the Edit and Help Menu options dissapear completely from the Top menu Bar.

        Also Ive been playing with BPQ term Tcpip . This is great but if I just sit there and try to use it for remote monitoring it seems to time out and disconnect. Is there a way to stop this or have a "Keep Alive" option ?

        Regards
        Tony VK5AH

        --- In BPQ32@yahoogroups.com, "John Wiseman" <john.wiseman@...> wrote:

        >
        > Thanks, Ron.
        >
        >
        This is primarily a bug-fix release, with a couple of minor enhancements. If
        > you have been having stablility problems with the current version, I
        suggest
        > you update asap,
        >
        > 73, John
        >
        >
        _____
        >
        > From:
        href="mailto:BPQ32%40yahoogroups.com">BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of
        > n5in_ron
        > Sent: 08 August 2012 22:10
        > To:
        href="mailto:BPQ32%40yahoogroups.com">BPQ32@yahoogroups.com
        > Subject:
        [BPQ32] BPQ32_5.2.8.1_20120808 including BPQAPRS is now available.
        >
        >
        >
        >
        > A new release, BPQ32 5.2.8.1_20120808, for
        Windows, is available for
        > download at: <
        href="http://groups.yahoo.com/group/BPQ32/">http://groups.yahoo.com/group/BPQ32/>
        >
        http://groups.yahoo.com/group/BPQ32/
        >
        >
        >
        > This release updates BPQ32.dll, BPQMailChat.exe and
        BPQAPRS.exe.
        >
        > BPQAPRS is an APRS mapping and messaging
        application first introduced in
        > BPQ32_5.2.4.1_20120130. BPQAPRS at its
        current state of development is a
        > viable replacement for UIView32 for
        many users and in addition is under
        > active development to add additional
        capability. The BPQ32 digipeater is
        > "New n-N <
        href="http://www.aprs.org/fix14439.html">http://www.aprs.org/fix14439.html> Paradigm " compliant and
        > provides enough objects to fully support the
        Local Info
        > <
        href="http://www.aprs.org/localinfo.html">http://www.aprs.org/localinfo.html> Initiative. A configuration example
        > is provided to quickly get you 'on
        the air'. The BPQAPRS program provides
        > mapping using the on-line
        OpenStreetMap <http://www.openstreetmap.org/>
        >
        and reliable messaging, to the degree this is possible, with the existing
        > infrastructure.
        >
        > As a reminder, you must have
        all of your configuration in BPQ32.cfg.
        >
        >
        >
        BPQ32_5.2.1.3_20111 018,was the last to support both the new method, all the
        > configuration statements combined into BPQ32.cfg, as well as the old
        method
        > of separate configuration files . If you currently have separate
        config
        > files, a smooth transition to the new system would be to first
        install
        > BPQ32_5.2.1.3_20111018, which you can find in the files section
        of the
        > <
        href="http://groups.yahoo.com/group/BPQ32/">http://groups.yahoo.com/group/BPQ32/> BPQ32 Yahoo Group, and make the
        > changes to your configuration using that
        version. Once successful, the
        > subsequent upgrade to the new
        BPQ32_5.2.7.1_20120608 should proceed with
        > ease.
        >
        > My
        installer is also capable of converting an existing non-compliant
        >
        installation to a Microsoft compliant installation. In brief, Microsoft has
        > been, since the introduction of Windows XP, recommending that
        an
        > installation be split in to a "program files" part and an
        "application data"
        > part. This was not enforced in Windows XP but it is
        being enforced in Vista
        > and Windows 7. Many programs have been installed
        in the root, such as
        > C:\Ham Programs to get around this recommendation,
        but the result is
        > annoying UAC popups...'do you really trust this
        program' etc. If you have
        > used this workaround, you can, after
        installing this most recent release, do
        > an uninstall, which will
        preserve your configuration, and then do a
        > reinstall taking all the
        defaults. The result will be to divide your
        > installation properly into
        %programfiles%\bpq32 and %appdata%\bpq32.
        >
        > Help will be
        available in the users group should you have questions.
        >
        > The
        changelog is here:
        > <
        href="http://www.cantab.net/users/john.wiseman/Documents/BPQ32%20Installation.htm">http://www.cantab.net/users/john.wiseman/Documents/BPQ32%20Installation.htm
        >
        #Changelog>
        >
        href="http://www.cantab.net/users/john.wiseman/Documents/BPQ32%20Installation.htm#">http://www.cantab.net/users/john.wiseman/Documents/BPQ32%20Installation.htm#
        >
        Changelog
        >
        > Thanks to John Wiseman G8BPQ/GM8BPQ for his tireless
        work enhancing BPQ32!
        >
        > 73 de Ron Stordahl, AE5E (ex
        N5IN)
        >

      • wavetel1
        John. Thanks for the advice. Ive enabled the Chat Terminal Mode now. I wonder if you have tried this ? I still seem to get disconnected after a while. I am
        Message 3 of 12 , Aug 10, 2012
        • 0 Attachment
          John. Thanks for the advice. Ive enabled the "Chat Terminal Mode" now. I wonder if you have tried this ? I still seem to get disconnected after a while.
          I am actually sitting there connected to the BPQ32 Host and just monitoring the channel traffic with no outbound connection and eventually I end up getting disconnected from the host.

          Regards
          Tony VK5AH


          --- In BPQ32@yahoogroups.com, "John Wiseman" <john.wiseman@...> wrote:
          >
          > Tony,
          >
          > The Help menu only appears when either the Monitor or Terminal windows are
          > active. Thanks for pointing out that it doesn't work - I'll fix that. The
          > version is shown on the title bar of the bpq32.dll console window, at the
          > top of the console window as part of the initialisation display, or in
          > response to the Node "V" command.
          >
          > BPQTermTCP can send keepalives. This is enabled by setting "Chat Terminal
          > Mode" in Setup. It is called that as it was added to prevent chat sessions
          > timing out.
          >
          > 73,
          > John
        • John Wiseman
          Tony, Yes, I quite often leave it connected for quite long periods. How long a period are you talking about? _____ From: BPQ32@yahoogroups.com
          Message 4 of 12 , Aug 11, 2012
          • 0 Attachment
            Tony,
             
            Yes, I quite often leave it connected for quite long periods. How long a period are you talking about?
             

            From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of wavetel1
            Sent: 11 August 2012 01:23
            To: BPQ32@yahoogroups.com
            Subject: [BPQ32] Re: BPQ32_5.2.8.1_20120808 including BPQAPRS is now available.

             

            John. Thanks for the advice. Ive enabled the "Chat Terminal Mode" now. I wonder if you have tried this ? I still seem to get disconnected after a while.
            I am actually sitting there connected to the BPQ32 Host and just monitoring the channel traffic with no outbound connection and eventually I end up getting disconnected from the host.

            Regards
            Tony VK5AH

            ---

          • wavetel1
            John, Its about 10 mins or less. This happens on 2 systems both admitedly with as good as identical configs. Perhaps there is a non acticity timer of sorts
            Message 5 of 12 , Aug 11, 2012
            • 0 Attachment
              John,

              Its about 10 mins or less. This happens on 2 systems both admitedly with as good as identical configs. Perhaps there is a non acticity timer of sorts thats comming into play. My config could have something in there as it has been a slow morph originally starting from BPQ16 .

              Another odd thing Ive found is that on connection I dont actually start to receive frames (displayed on the upper screen) until I make an outbound connect then disconnect and then reconnect to the BPQ32 Host. Then it seems to receive ok without having to connect.

              Just timed the Disconnect. Its 7 mins and 45 seconds or thereabouts. One thing that almost fits that is my setting for IDLETIME=420.
              I did find something about this that you fixed a while back with Fix resetting IDLE Timer on Pactor/WINMOR session. Also Send L3 Keepalive messages (KEEPLI) based on IDLETIME

              May be this IDLETIME has got something to do with it but the timer does not quite fit.

              Any ideas ?

              Regards Tony VK5AH

              --- In BPQ32@yahoogroups.com, "John Wiseman" <john.wiseman@...> wrote:
              >
              > Tony,
              >
              > Yes, I quite often leave it connected for quite long periods. How long a
              > period are you talking about?
              >
              > _____
              >
              > From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of
              > wavetel1
              > Sent: 11 August 2012 01:23
              > To: BPQ32@yahoogroups.com
              > Subject: [BPQ32] Re: BPQ32_5.2.8.1_20120808 including BPQAPRS is now
              > available.
              >
              >
              >
              >
              > John. Thanks for the advice. Ive enabled the "Chat Terminal Mode" now. I
              > wonder if you have tried this ? I still seem to get disconnected after a
              > while.
              > I am actually sitting there connected to the BPQ32 Host and just monitoring
              > the channel traffic with no outbound connection and eventually I end up
              > getting disconnected from the host.
              >
              > Regards
              > Tony VK5AH
              >
              > ---
              >
            • wavetel1
              John, Ive still been experimenting with the Remote telnet and timeout. Its a bit difficult at present as I am on holidays now. Back home is the BPQ node.
              Message 6 of 12 , Aug 17, 2012
              • 0 Attachment
                John,

                Ive still been experimenting with the Remote telnet and timeout.
                Its a bit difficult at present as I am on holidays now. Back home is the BPQ node. Before I left I increased the Idletime from IDLETIME=420 to 1800. This seems to keep me connected to the Node remotely something like 3-4 hours now which is pretty good.

                I see you have done some changes for the TNC-x in the latest version. Can you explain what this is about in a bit more detail as I seem to have issues with my TNC-x locking up and not recieving every few days. This is probably not a new problem since the new version of BPQ but likely a new problem since I changed the setup recently to a new machine with a different OS. It was running beautifully under Windows ME very stable and now Ive gone across to XP.
                This is All I could find in the changelog but maybee its of interest to me. The TNC-x is running via USB.

                Add TNCX KISSOPTION for TNC-X BPQKISS software (includes the ACKMODE bytes in the checksum)

                Any clues John ? Regards
                Tony VK5AH

                --- In BPQ32@yahoogroups.com, "wavetel1" <wavetel@...> wrote:
                >
                > John,
                >
                > Its about 10 mins or less. This happens on 2 systems both admitedly with as good as identical configs. Perhaps there is a non acticity timer of sorts thats comming into play. My config could have something in there as it has been a slow morph originally starting from BPQ16 .
                >
                > Another odd thing Ive found is that on connection I dont actually start to receive frames (displayed on the upper screen) until I make an outbound connect then disconnect and then reconnect to the BPQ32 Host. Then it seems to receive ok without having to connect.
                >
                > Just timed the Disconnect. Its 7 mins and 45 seconds or thereabouts. One thing that almost fits that is my setting for IDLETIME=420.
                > I did find something about this that you fixed a while back with Fix resetting IDLE Timer on Pactor/WINMOR session. Also Send L3 Keepalive messages (KEEPLI) based on IDLETIME
                >
                > May be this IDLETIME has got something to do with it but the timer does not quite fit.
                >
                > Any ideas ?
                >
                > Regards Tony VK5AH
                >
                > --- In BPQ32@yahoogroups.com, "John Wiseman" <john.wiseman@> wrote:
                > >
                > > Tony,
                > >
                > > Yes, I quite often leave it connected for quite long periods. How long a
                > > period are you talking about?
                > >
                > > _____
                > >
                > > From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of
                > > wavetel1
                > > Sent: 11 August 2012 01:23
                > > To: BPQ32@yahoogroups.com
                > > Subject: [BPQ32] Re: BPQ32_5.2.8.1_20120808 including BPQAPRS is now
                > > available.
                > >
                > >
                > >
                > >
                > > John. Thanks for the advice. Ive enabled the "Chat Terminal Mode" now. I
                > > wonder if you have tried this ? I still seem to get disconnected after a
                > > while.
                > > I am actually sitting there connected to the BPQ32 Host and just monitoring
                > > the channel traffic with no outbound connection and eventually I end up
                > > getting disconnected from the host.
                > >
                > > Regards
                > > Tony VK5AH
                > >
                > > ---
                > >
                >
              • John Wiseman
                Ah!, TermTCP sends a keepalive every 9 minutes or thereabouts. I ve always used an IDLETIME of 15 mins, which was the default for most TNCs when I stated in
                Message 7 of 12 , Aug 17, 2012
                • 0 Attachment

                  Ah!,

                   

                  TermTCP sends a keepalive every 9 minutes or thereabouts. I’ve always used an  IDLETIME of 15 mins, which was the default for most TNCs when I stated in packet. 420 is too short. 10 mins (600 secs) or above should be fine. I feel 30 mins is a bit long.

                   

                  The TNCX KISSOPTION is for use with the BPQKISS version of the TNC-X PIC program. I haven’t released this yet, but the option is in BPQ32 for those testing it.

                   

                  73,

                  John

                   

                  From: BPQ32@yahoogroups.com [mailto: BPQ32@yahoogroups.com ] On Behalf Of wavetel1
                  Sent: 17 August 2012 13:24
                  To: BPQ32@yahoogroups.com
                  Subject: [BPQ32] Re: BPQTermTCP Keepalive

                   

                   

                  John,

                  Ive still been experimenting with the Remote telnet and timeout.
                  Its a bit difficult at present as I am on holidays now. Back home is the BPQ node. Before I left I increased the Idletime from IDLETIME=420 to 1800. This seems to keep me connected to the Node remotely something like 3-4 hours now which is pretty good.

                  I see you have done some changes for the TNC-x in the latest version. Can you explain what this is about in a bit more detail as I seem to have issues with my TNC-x locking up and not recieving every few days. This is probably not a new problem since the new version of BPQ but likely a new problem since I changed the setup recently to a new machine with a different OS. It was running beautifully under Windows ME very stable and now Ive gone across to XP.
                  This is All I could find in the changelog but maybee its of interest to me. The TNC-x is running via USB.

                  Add TNCX KISSOPTION for TNC-X BPQKISS software (includes the ACKMODE bytes in the checksum)

                  Any clues John ? Regards
                  Tony VK5AH

                  --- In BPQ32@yahoogroups.com, "wavetel1" <wavetel@...> wrote:

                  >
                  > John,
                  >
                  > Its about 10 mins or less. This happens on 2 systems both admitedly with
                  as good as identical configs. Perhaps there is a non acticity timer of sorts thats comming into play. My config could have something in there as it has been a slow morph originally starting from BPQ16 .
                  >
                  > Another odd thing Ive found is that on connection I dont actually start to
                  receive frames (displayed on the upper screen) until I make an outbound connect then disconnect and then reconnect to the BPQ32 Host. Then it seems to receive ok without having to connect.
                  >
                  > Just timed the Disconnect. Its 7 mins and 45 seconds or thereabouts. One
                  thing that almost fits that is my setting for IDLETIME=420.
                  > I did find something about this that you fixed a while back with Fix
                  resetting IDLE Timer on Pactor/WINMOR session. Also Send L3 Keepalive messages (KEEPLI) based on IDLETIME
                  >
                  > May be this IDLETIME has got something to do with it but the timer does
                  not quite fit.
                  >
                  > Any ideas ?
                  >
                  > Regards Tony VK5AH
                  >
                  > --- In BPQ32@yahoogroups.com,
                  "John Wiseman" <john.wiseman@> wrote:
                  > >
                  > > Tony,
                  > >
                  > > Yes, I quite often leave it connected for quite long periods. How
                  long a
                  > > period are you talking about?
                  > >
                  > > _____
                  > >
                  > > From: BPQ32@yahoogroups.com
                  [mailto:BPQ32@yahoogroups.com] On Behalf Of
                  > > wavetel1
                  > > Sent: 11 August 2012 01:23
                  > > To: BPQ32@yahoogroups.com
                  > > Subject: [BPQ32] Re: BPQ32_5.2.8.1_20120808 including BPQAPRS is now
                  > > available.
                  > >
                  > >
                  > >
                  > >
                  > > John. Thanks for the advice. Ive enabled the "Chat Terminal
                  Mode" now. I
                  > > wonder if you have tried this ? I still seem to get disconnected
                  after a
                  > > while.
                  > > I am actually sitting there connected to the BPQ32 Host and just
                  monitoring
                  > > the channel traffic with no outbound connection and eventually I end
                  up
                  > > getting disconnected from the host.
                  > >
                  > > Regards
                  > > Tony VK5AH
                  > >
                  > > ---
                  > >
                  >

                Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.